ΑΠΟΨΗ: Η καλή χρονιά από την πρώτη του χρόνου φαίνεται!

Μια νέα χρονιά έρχεται. Καλώς την να ορίσει! Με τις μεγάλες προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα
  • Μια νέα χρονιά έρχεται. Καλώς την να ορίσει! Με τις μεγάλες προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα.
  • Τώρα αναζητούμε ακόμη και τα μικρά, τα πολύ μικρά, τα αυτονόητα για να  γεμίζουμε τις άδειες μπαταρίες μας

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΧΡΥΣΩ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Άλλη μια χρονιά έφυγε, άλλη μια χρονιά ήρθε. Γεμάτη όνειρα, προσδοκίες, μικρές και μεγάλες. Όνειρα που ίσως και να μην εκπληρωθούν ποτέ, προσδοκίες που πιθανόν να αποδειχθούν ψεύτικες. Κι, όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και εμείς ελπίζουμε… Πως όλα θα πάνε καλά.

Τώρα αναζητούμε ακόμη και τα μικρά, τα πολύ μικρά, τα αυτονόητα για να  γεμίζουμε τις άδειες μπαταρίες μας και να συνεχίσουμε να ζούμε και να ελπίζουμε. Ποια είναι τα μικρά; Για τον καθένα είναι διαφορετικά, πολύ ξεχωριστά, όμως πολύ σημαντικά. Για μένα, για σένα, για τον φίλο και τη φίλη είναι άλλα, για τον γείτονα, τον συνάδελφο, τον συνεργάτη είναι άλλα.

Τώρα σε αυτές τις εποχές, ακόμη και τα μικρά μας λείπουν. Ο αχνιστός καφές χωρίς ζάχαρη στην πλατεία της πόλης, ο περίπατος στην παραλία της Λεμεσού, οι αχτίνες του ήλιου να λαμπυρίζουν πέφτοντας στη θάλασσα και να δημιουργούν τη δική τους μαγεία. Ο πρωινός περίπατος με τον σκύλο στη γειτονιά, η γυμναστική. Όλα είναι μικρά και αθώα, αλλά το καθένα έχει την αξία του.

Δυστυχώς μέχρι τώρα νομίζαμε πως είμαστε πανίσχυροι, άτρωτοι, παντοδύναμοι. Τελικά είμαστε μικροί και αδύναμοι, μπροστά στο θείο, το σύμπαν, τις δυνάμεις της φύσης, τις πανδημίες. 

Πρωτοχρονιά. Δίνουμε και παίρνουμε ευχές για καλύτερο και δημιουργικό έτος, με υγεία και χαρά. Τυποποιημένες ευχές, απλά για να λέγονται. Πόσο όμως τις νοιώθουμε μέσα μας; Πόσο ανοικτοί είμαστε στο να δεχθούμε την υγεία και χαρά στη ζωή μας;
Oι αρρώστιες και οι δυσκολίες έρχονται και μας βρίσκουν, ναι μας βρίσκουν, εκεί που δεν τις περιμένουμε για να μας δώσουν ένα γερό μάθημα. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Δοκιμάστε να μην τις λαμβάνετε υπόψη, να προχωρείτε τη ζωή σας σαν να μην τις βλέπετε και τα πάντα θα πάνε καλύτερα. Δεχθείτε τη χαρά, τη μεγάλη χαρά σε όσα υπάρχουν γύρω σας και μέσα σας.

Τα παιδιά γιατί είναι συνήθως χαρούμενα; Γιατί είναι ανέμελα, γιατί δεν βλέπουν τους υποτιθέμενους κινδύνους. Εσύ όμως και εγώ και ο άλλος; Κατασκευάζουμε σενάρια φαντασίας και πιανόμαστε από αυτά, και ζούμε για αυτά και είμαστε σίγουροι πως θα πραγματοποιηθούν!

Ό,τι σκέφτεσαι είσαι!

Για αυτό δεν είμαστε χαρούμενοι, είμαστε μίζεροι, είμαστε ηττοπαθείς. Τελικά ό,τι σκέφτεσαι είσαι! Έτσι, λοιπόν μάθετε να σκέφτεστε τα όμορφα, να δίνετε αξία στα μικρά που γίνονται μεγάλα. Όπως συνηθίζω να λέω, πάρτε τη ζωή από τη μαλλιά, δώστε της ένα δυνατό χαστούκι και μην της επιτρέπετε να σας χαλά τη στιγμή, τη μέρα, τον χρόνο σας. Γιατί το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, σημαντικό, όπως σημαντικός, πολύ σημαντικός είστε και εσείς!

Μια νέα χρονιά έρχεται. Καλώς την να ορίσει! Με τις μεγάλες προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα. Με τα μεγάλα λόγια και τα μικρά έργα. Συνηθίσαμε… Όμως, εμείς κάνουμε την τύχη μας, ή τουλάχιστον εμείς τη διαχειριζόμαστε. Έτσι, λοιπόν πάψτε να πιστεύετε στα λόγια των ανθρώπων που παίζουν τη ζωή σας στο …κουμάρι της πολιτικής και εκείνων που χαραμίζουν τα νιάτα σας με ψεύτικες υποσχέσεις. Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας, χαράξτε πορεία και άστε τους άλλους να θεωρούν πως αποφασίζουν για σας.

Πάντα ζωντανοί

Μια νέα χρονιά. Τι να ευχηθώ; Να στεκόμαστε στα πόδια μας, να μπορούμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να χαιρόμαστε που είμαστε ακόμη ζωντανοί και να βλέπουμε το τώρα και όχι το αύριο. Το ξέρουμε πως ζούμε στα δύσκολα, στα άσχημα, στις προκλήσεις και στις μεγάλες  ανατροπές. Δεν μένουμε εκεί. Ζούμε ακόμη κι αν όλα μας φαίνονται μίζερα και απελπιστικά δύσκολα.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μια χρονιά γεμάτη υγεία, γιατί χωρίς υγεία δεν υπάρχει τίποτα! Ελπίδα για μεγάλες αγκαλιές στο μέλλον με ανθρώπους θετικούς και όμορφους στην ψυχή. Καλή χρονιά! Γιατί η καλή χρονιά από την πρώτη του χρόνου φαίνεται και πολλά όνειρα, μικρά και όμορφα. Για καλύτερες μέρες, πιο όμορφους ανθρώπους, καλύτερα λόγια. Μπορεί η ομορφιά και η καλοσύνη να είναι για τον καθένα μας κάτι ξεχωριστό. Μπορεί να μην βρίσκουμε όλοι το ίδιο όμορφο κάτι, κάποιον ή κάποιους. Όμως είναι για όλους το ίδιο να ξέρουμε πως όλα γύρω μας έχουν μια μοναδική ομορφιά όταν τα αγγίζουμε με την καρδιά και την ψυχή μας.
 

Χρύσω Αντωνιάδου
 
666