ΑΠΟΨΗ: «Η πυξίδα μας σίγουρα δεν δείχνει τον Βορρά»

Ανοικτή επιστολή: Προς διαχρονικά προβληματισμένους, εβδομηκοστής πέμπτης επιστολής, το ανάγνωσμα…

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΕΛΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ*

Δεν ξέρω αν του την βγάλαμε την κορόνα του Κορωνοϊού. Δεν ξέρω ούτε ποια είναι η διασπορά του στην κοινότητα. Ιδέα δεν έχω αν τα φάρμακα πλέον μπορούν να τον διαχειριστούν με επιτυχία. Για το εμβόλιο δεν είμαι βέβαιη πότε ακριβώς θα είναι στα χέρια των ηρώων της πρώτης γραμμής και αν θα είναι ασφαλές και πλα πλα πλα. Δεν θα εκφράσω άποψη για το αν το ολικό lock down ήταν απαραίτητο. Δεν είμαι ειδικός στα της οικονομίας αλλά το παζάρι για την ώρα φαίνεται να λειτουργεί.

Λένε πως από Οκτώβρη και μετά θα δείξει η ανατομία για το πόσο μεγάλο ήταν το έγκλημα. Ξέρω πως είναι πολλά εκείνα που δεν ξέρω. Ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν πάμε καλά! Γιατί λογική στα όσα κάνουμε ως κυπριακή κοινωνία δεν βρίσκω. Τι εννοώ; Εξηγώ λοιπόν:

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Εν μέσω όλων αυτών, οι ειδικοί γιατροί του δημοσίου κατάφεραν να πάρουν 21 εκ. και να προσθέσουν στο ετήσιο εισόδημα τους €32.315 (€2.690 μηνιαίως επιπρόσθετα του κανονικού τους μισθού). Μια χαρούλα λογικό ακούγεται! Σωστά δεν λέω; Και σύντομα θα ξεκινήσει με τις υπογραφές η καταβολή των κινήτρων. Ναι, τα ευρώ λέγονται πλέον κίνητρα. Την ίδια ώρα που μιλούν για ενδείξεις για κόλπα από πλευράς γιατρών και δικαιούχων του Γενικού Συστήματος Υγείας και στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

Το «και» είναι σκόπιμο αφού η προσπάθεια για αναχαίτιση των καταχρήσεων για την εξωνοσοκομειακή δεν φαίνεται να έχει αποδώσει. Βαλθήκαμε να το ανατινάξουμε το ΓΕΣΥ εκ θεμελίων και θα τα καταφέρουμε δυστυχώς. Γιατί η τρομοκρατική μας δράση στα πλαίσια του ΓΕΣΥ θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στις επόμενες γενιές: «Πώς κατάφεραν να καρατομήσουν το όνειρό της ΥΓΕΙΑΣ και να το αποχαιρετήσουν με ένα ΓΕΙΑ που έκρυβε μέσα του». Η Ευθύνη; Ναι, η ευθύνη θα είναι μεν όλονών μας. Και εκείνων που το πίστεψαν αλλά το κακομεταχειρίζονται, και εκείνων που δεν το πίστεψαν αλλά το «χρησιμοποιούν» μια χαρά για να γεμίσουν τις τσέπες τους.

Προχωρούμε σε πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση λέει, στη φιλοσοφία του «ο ρυπαίνων πληρώνει», θα φορολογούνται δραστηριότητες που ρυπαίνουν. Με τη φορολογία θα μπορέσουμε σιγά σιγά να κάνουμε λέει και τις υποδομές γιατί ο τομέας των μεταφορών θα σηκώσει στη νέα δεκαετία (2021- 2030) το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησης των στόχων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αφού η χρήση τους πρέπει να φτάσει το 14%. Ηλεκτροκίνηση και δημόσιες συγκοινωνίες. Τέλειότατα. Μήπως τα έχετε ακούσει ξανά; Πότε πήρατε λεωφορείο; Στις σχολικές εκδρομές; Μα και εκείνες καταργήθηκαν!

Υπουργοποιούνται 2 γυναίκες (Μπράβο μας! Καιρός ήταν!) και ένας άντρας (αναμενόμενο) και διορίζεται νέος Γενικός εισαγγελέας και νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ( ενώ ο πρώτος δεν είχε ολοκληρώσει την υπηρεσία του- ψιλά γράμματα) και για κάποιες μέρες, αλήθεια τώρα, οδηγείται στην παραίτηση ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού νιώθει πως αφήνονται αιχμές για το κύρος και την αξιοπιστία του! Κάποια ΜΜΕ σίγουρα το έκαναν. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολική η αντίδρασή του αλλά και πάλι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε; Γαμπρό θέλω τώρα τονε θέλω; Και να ρωτήσω κάτι, τηλέφωνα σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν να πάρεις τον συνεργάτη σου και να του πεις ρε φίλε, δεν είναι έτσι που το εννοούσα. Όλοι μιλούν για τους άλλου αλλά ποτέ με τους άλλους; Και πάντα μέσω εκπροσώπων λες και εκείνοι δεν έχουν στόμα να μιλήσουν και να πουν τι εννοούν οι ίδιοι!

Αυστηρά πρωτόκολλα παντού, την ίδια ώρα που γίνεται, κυριολεκτικά όμως, ο χαμός κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ;, σε χώρους εστίασης. Αναρωτιέμαι, με τόσους ελέγχους που λένε πως κάνουν και τις ελάχιστες καταγγελίες που αναφέρουν, ποιους ελέγχουν τελικά και πώς τους ελέγχουν! Ήμουν εκεί.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Είδα. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα; Σαφέστατα γιατί τότε που ήθελαν, εμένα προσωπικά με έλεγχαν αυστηρότατα για την μία και μόνη διακίνηση που έκανα. Έπρεπε λοιπόν ο κακόμοιρος να επιλέξω ανάμεσα στο φαγητό, την άσκηση και την επίσκεψη μου στην ευάλωτη γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας.

Βλέπετε ο λύκος καραδοκούσε στο δάσος μου και ήταν και αποτελεσματικότατος στον εντοπισμό όσων παράβαιναν τα διατάγματα και κυκλοφορούσαν παράνομα χωρίς sms. Κάτι που δείχνει πως όταν θέλουμε σαφέστατα μπορούμε.

Δεν θα αναφερθώ στο μεταναστευτικό και εννοείται ούτε στο κυπριακό, όχι γιατί δεν είναι μόνο στο χέρι μας αλλά γιατί και να ήταν, όλα τα μικρότερα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, μάλλον δείχνουν πως και πάλι με χαλασμένη πυξίδα και σε λάθος οδικό χάρτη θα πορευόμασταν

Υπογραφή

Ο Ρομπέν των Χαμένων Θαυμάτων

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν στραβός είναι ο γιαλός, αλλά σαφέστατα, στραβά, πολύ στραβά, αρμενίζουμε!

*Η Έλενα Περικλέους είναι Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

Tags
Έλενα Περικλέους
 
461
Thumbnail