ΑΠΟΨΗ: Ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας;

Μα πέρσι ιδρύθηκε ο ΔΗΣΥ, και φέτος οι Συναγερμικοί αποφάσισαν ότι χρειάζονται επανατοποθέτηση της ιδεολογίας του κόμματος; Η Ιδεολογία είναι γραμμένη και ο πυρήνας της είναι η φιλοσοφία Κληρίδη, η οποία είναι η σύζευξη ακόμη και των αντίθετων προσεγγίσεων με στόχο το «ένα». Εκτός και αν ο Γλ. Κληρίδης ήταν ένας πολιτικός απατεώνας…  

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 
Twitter: @tsangarisp

Βρίσκεται σε κρίση ο ΔΗΣΥ; Δεν ξέρουν οι Συναγερμικοί ποιοι είναι και τι πρεσβεύει το κόμμα τους; Υπάρχει σύγχυση για το τι είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Σε ποια πορεία οδεύει; Είναι φιλελεύθερο κόμμα ή συντηρητικό; Είναι Χριστιανοδημοκρατικό ή άθεο; Βασίζεται στον Ελληνικό πολιτισμό ή όχι; 

Διαβάζω και ακούω διάφορα τις τελευταίες μέρες ωσάν ο ΔΗΣΥ να ιδρύθηκε πέρσι (ιδρύθηκε το 1976) και φέτος πελαγοδρομεί και σχοινοβατεί ως προς την ιδεολογική του ταυτότητα. Και όλα αρχίζουν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών όπου ο ΔΗΣΥ έλαβε 29.02% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014 που έλαβε 37.75%. 

Το θέμα μας δεν είναι τα ποσοστά αυτά καθαυτά αλλά ας σημειωθεί μόνο κάτι επί τούτου για να πάμε στην Ιδεολογία του ΔΗΣΥ:  

Μα καλά, ο ΔΗΣΥ το 2016 με 56 υποψήφιους στις Βουλευτικές πόσα έλαβε; Πόσους ψήφους έλαβε;  Έλαβε 107,825 ψήφους ή ποσοστό 30,69%. 

>>> Αρθρογραφία Brief <<<

Θέλετε κυνική απάντηση; Όταν το 2016 με 56 υποψήφιους έλαβε 107,825 ψήφους τώρα με έξι υποψήφιους πόσες ψήφους έπρεπε να λάμβανε;

Η ιστορία της τελευταίας 20ετίας μας λέει ένα πράμα. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την ευρωβουλή που ακολουθεί των βουλευτικών εκλογών, ο ΔΗΣΥ λάμβανε λιγότερες ψήφους απ’ ότι στις βουλευτικές που προηγήθηκαν. Λογικότατο.  

Στις βουλευτικές του 2001 ο ΔΗΣΥ έλαβε 139,732 ψήφους και στις ευρωεκλογές του 2004 έλαβε 94,355 ψήφους (απώλεια 45,377 ψήφων).
Στις βουλευτικές του 2006 ο ΔΗΣΥ έλαβε 128,334 ψήφους και στις ευρωεκλογές που ακολούθησαν, το 2009 έλαβε 109,209 ψήφους (απώλεια 19,125 ψήφων)
Στις βουλευτικές του 2011 ο ΔΗΣΥ έλαβε 138,682 ψήφους και στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 97,732 ψήφους (απώλεια 40,950 ψήφων). 
Στις βουλευτικές του 2016 ο ΔΗΣΥ έλαβε 107,825 ψήφους και στις Ευρωεκλογές του 2019 έλαβε 81,539 ψήφους (απώλεια 26,286 ψήφων).

Υπάρχει πρόβλημα; Και βεβαίως υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς, πασιφανώς και πασιδήλως

Που είναι το πρόβλημα; Πολύ απλό. Από την στιγμή που η «φιλελεύθερη» τάση αντιπαλεύεται την «συντηρητική» τάση στο ΔΗΣΥ, ή και το αντίστροφο, δημιουργείται πρόβλημα. Και αυτό φαίνεται. 

Τώρα ανακάλυψαν στο ΔΗΣΥ ότι το κόμμα και η επιτυχία του κόμματος είναι ακριβώς αυτό, για το οποίο σήμερα τα δυο μέρη, οι δυο τάσεις, αλληλοκατηγορούνται; Ότι ακριβώς ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν το κόμμα που πέτυχε να παντρέψει τότε τους Ενωτικούς με τους μη Ενωτικούς, τους Αντιομοσπονδιακούς με τους Ομοσπονδιακούς; Τους Συντηρητικούς με τους φιλελεύθερους; Τους Χριστιανοδημοκράτες με τους μη Χριστιανοδημοκράτες; Τους ελληνικών φρονημάτων με τους μη ελληνικών φρονημάτων;  

Αυτή ήταν και η κεντρική φιλοσοφία του Γλαύκου Κληρίδη, άλλωστε. Ότι αντικρουόμενες τάσεις μπορούν να συνυπάρξουν και να λειτουργούν ως «ένα», ως «κόμμα», ως «παράταξη». Κοντά στην Ελλάδα αλλά με σεβασμό και προς τους Τουρκοκύπριους. Με στόχο την Ομοσπονδία αλλά χωρίς να «πνίγονται» οι Ελληνοκύπριοι, που είναι και η πλειοψηφία. Με Χριστιανοδημοκρατικά ιδεώδη αλλά με ανοικτές πόρτες και σε άλλους που δεν τα ασπάζονται αυτά. Με κοινή πορεία το μικρότερο κράτος, την προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την στήριξη των επιχειρήσεων. Ακριβώς, επειδή πιστεύει πως ΔΕΝ είναι όλοι οι ίδιοι και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όλοι και όλα ως ίδιοι και ίδια, πιστεύει πως μέσα από αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να δημιουργήσει και να πολιτευτεί ως κόμμα

Υπό τα σημερινά δεδομένα, όπου η μια τάση θεωρεί ότι αυτή και μόνο είναι ο ΔΗΣΥ και η άλλη τάση θεωρεί επίσης το ίδιο, αν υπήρχε ένας Γλαύκος Κληρίδης θα καταδικαζόταν σε λιθοβολισμό ως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που τόλμησε και προσπάθησε να παντρέψει διαφορετικές τάσεις, διότι θα κατηγορείτο ότι το πράττει για τις ψήφους. Θα κατηγορείτο ότι αντί να επιλέξει είτε συντηρητική είτε φιλελεύθερη πορεία για το κόμμα του, επέλεξε το μιξ για να αυξήσει τα ποσοστά του

Βεβαίως οι αντίπαλοι του ΔΗΣΥ αυτό έλεγαν και αυτό λένε και μέχρι σήμερα, ότι ο ΔΗΣΥ πάντοτε πατούσε σε δυο βάρκες, και οι φωνές που ακούγονται σήμερα από Συναγερμικούς ίσως δικαιώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Συνεπώς, ο ΔΗΣΥ δεν θα πρέπει να συζητήσει για το τι ιδεολογία πρεσβεύει, διότι αυτή είναι γνωστή. Είναι ένα μείγμα Συντηρητισμού και Φιλελευθερισμού. Με προτεραιότητες αλλά χωρίς αποκλεισμούς. 

>>> Όλες οι ειδήσεις χρονολογημένες - επιλεγμένο περιεχόμενο <<< 

Αν πρέπει να συζητήσει και αν θέλει να συζητήσει κάτι, αυτό είναι για το αν ο ΔΗΣΥ απ’ εδώ και μπρος θα είναι μόνο φιλελεύθερο κόμμα ή μόνο συντηρητικό κόμμα. Και ήδη τα δείγματα αυτής της «διαμάχης» (να πάει μόνο σε μια κατεύθυνση) φαίνεται να είναι καταστροφικά… 

Εν κατακλείδι, ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεχτεί και τις ανάλογες επιπτώσεις και συνέπειες, στην περίπτωση που επιλέξει να υπηρετεί πλέον μόνο το ένα σκέλος της πολιτικής του ιδρυτικής φιλοσοφίας. 

Και σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμη και το 29% θα φαντάζει θρίαμβος…   
 

Υγ. Ποιες οι Αρχές και Στόχοι του ΔΗΣΥ; Μια ανάγνωση του Καταστατικού του, μόλις στο άρθρο 2, περιγράφεται ο πυρήνας της ιδεολογίας του: 

ΑΡΘΡΟ 2: ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ
2.1. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι Κόμμα αρχών με ιδεολογική και πολιτική φιλοσοφία, όπως αυτή απορρέει μέσα από την Ιδρυτική Διακήρυξη του και τις μεταγενέστερες Διακηρύξεις Αρχών.

2.2. Η πολιτική φιλοσοφία του Δημοκρατικού Συναγερμού:

2.2.1. Εδράζεται στον Ελληνικό πολιτισμό και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2.2.2. Στοχεύει στη διάπλαση μιας κοινωνίας (α) πλουραλισμού, ανεκτικότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ίσων ευκαιριών, ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και σεβασμού της διαφορετικότητας, (β) απαλλαγμένης από διακρίσεις, αποκλεισμούς, ανεργία και φτώχεια, (γ) βασισμένη στην κοινωνική οικονομία της αγοράς με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης του πολιτισμού.

2.3. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αγωνίζεται για μια Κύπρο ελεύθερη, ειρηνική και ενωμένη, που να λειτουργεί στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

2.4. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σε άλλους ιδεολογικά συγγενείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται για την προώθηση των πιο πάνω αρχών και στόχων.
 

Παναγιώτης Τσαγγάρης
 
195
Thumbnail

Αν η Άγκυρα θέλει άτυπη Διάσκεψη, τότε γιατί όχι μια τυπική και επίσημη Διάσκεψη στην οποία να ξεκαθαριστούν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του κατά πόσο η Τουρκία είναι έτοιμη να μην έχει εγγυήσεις και στρατό στην επανενωμένη Κύπρο… Τολμά η Άγκυρα; Ας την δοκιμάσει ο Νίκος Αναστασιάδης

ad1mobile


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 
Twitter: @tsangarisp

Αρκετός ντόρος και «ττόζι» προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφτηκε τα κατεχόμενα από τις 8 Σεπτεμβρίου και αναχώρησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. Τόσος ντόρος και τόση θολούρα που αμφιβάλλω αν εντοπίστηκαν τα κύρια σημεία των (πολλών) δηλώσεων του που προέβαινε ο Τσαβούσογλου σε κάθε περιοχή των κατεχομένων που επισκεπτόταν αλλά και μετ’ έπειτα ενώ βρισκόταν στην Τουρκία. 

Πολλά τα σημεία, πολλές οι λέξεις, πολλές οι αναφορές. Αλλά ποια ήταν τα κυριότερα και τα ουσιαστικότερα απ’ όσα είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ; 

Ουσιαστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μας είπε τέσσερα πράματα: 

Πρώτον. Ότι οι Όροι Αναφοράς πρέπει να συμφωνηθούν σε μια 5μερή Διάσκεψη, στην οποία η κάθε πλευρά να ξεκαθαρίσει και τι θέλει. 

Στις 8/9/19 ο Μ. Τσαβούσογλου μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων εκ Τουρκίας – εποίκων – από χωριά της Καρπασίας, στην Γιαλούσα, είπε επί τούτου: «Για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θα τύχει διαπραγμάτευσης». 

Στις 9/9/19 κατά την Κοινή Διάσκεψη με τον Μ. Ακκιντζί δήλωσε: «Η άποψη ‘να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και βλέπουμε’ δεν είναι αποδεκτή, συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, «το δοκιμάσαμε αυτό για 50 χρόνια και δεν πέτυχε». Πρόσθεσε δε πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ειδήμονας στο να λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά άτομα». Γι’ αυτό, συνέχισε, «σε μια πενταμερή άτυπη συνάντηση είπαμε, να ξεκαθαριστούν αυτά. Το τί θα διαπραγματευτούμε να το αποφασίσουμε μαζί. Αφού ξεκαθαρίσει αυτό, όπως έχει πει και ο κ. Ακιντζί, τότε μπορεί να υπάρξει λεπτομερής σαφήνεια του εγγράφου για τους όρους αναφοράς. Δηλαδή, να δούμε ξεκάθαρα τί διαπραγματευόμαστε και μετά μαζί να ξεκαθαρίσουμε με λεπτομέρεια το έγγραφο των όρων αναφοράς. Και μετά θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Χωρίς το έγγραφο των όρων αναφοράς Τουρκία και τ/κ πλευρά πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις», ανέφερε.

Στις 10/9/19  κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου Τσαβούσογλου με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου στην Άγκυρα επανήλθε στο θέμα και είπε: «Ειδικά ο κύριος Αναστασιάδης πρώτα είπε για λύση δύο κρατών, όχι μόνο σε μένα, αλλά και στους Ε/Κ και στην Ελλάδα και στον Ακιντζί το είπε. Μετά είπε συνομοσπονδία, χαλαρή ομοσπονδία, αποκεντρωμένη. Διαφορετικές ιδέες συνεχώς», ανέφερε. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «εμείς τότε είπαμε στα Ηνωμένα Έθνη να συναντηθούν οι πέντε, δηλαδή οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι δύο πλευρές στο νησί, και να πουν όλοι τί θέλουν. Μετά που θα καθοριστεί αυτό, να διαμορφώσουμε μαζί αυτό το έγγραφο αναφοράς. Επειδή αν κοιτάξουμε την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το έγγραφο αναφοράς διαμορφώνεται από όλες τις πλευρές. Αυτό που λέμε είναι να πάμε σε μια διαπραγμάτευση που να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, το έγγραφο πλαισίου αναφοράς να είναι πολύ ξεκάθαρο».


Δεύτερον. Ότι η Τουρκία και οι Τ/κ δεν πρόκειται να παρακαθίσουν σε διαπραγματεύσεις ως συνέχιση των συνομιλιών απ’ εκεί που έμειναν στο Crans Montana και επιπλέον δεν πρόκειται να συνομιλήσουν εάν η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδεχθεί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ την πολιτική ισότητα και την εκ περιτροπής προεδρία. 

Ο Μ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε τέσσερεις φορές σε αυτό. Στις 8/9/19 μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων εκ Τουρκίας – εποίκων – από χωριά της Καρπασίας, στην Γιαλούσα, είπε: «Δεν είναι εφικτό να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντάνα» και πρόσθεσε «για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι γνωστό εκ των προτέρων, η πολιτική ισότητα, η εκ περιτροπής προεδρία, υπάρχουν; Υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που θα διαφυλάττουν τα δικαιώματα των Τ/κ; Να ξεκαθαρίσουν αυτά και θ’ αρχίσουμε μια διαδικασία όπου μια διαπραγμάτευση θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα».

Κατά την Κοινή Διάσκεψη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στις 9/9/19, ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «η ουσία του πράγματος είναι η ε/κ πλευρά να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα, με όλα τα στοιχεία που εμπεριέχει, εκ των προτέρων». Ενώ πρόσθεσε: «Εάν η ε/κ πλευρά θέλει να διαμοιραστεί με την τ/κ πλευρά την εξουσία και την ευμάρεια, στη βάση της πολιτικής ισότητας, αυτό πρώτα συμφωνείται στην βάση αρχών και μετά αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις. Εάν λες ότι αυτό δεν μπορείς να το κάνεις, τότε αυτό που προσπαθείς να κάνεις δεν είναι ένας συνεταιρισμός στη βάση της πολιτικής ισότητας, αλλά στη βάση της κυριαρχικής ισότητας».

Στις 10/9/19, ο τούρκος υπεξ επανήλθε επί του συγκεκριμένου (κατά την Συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου στην Άγκυρα), και είπε: «Για μας και για τους Τ/Κ υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η πολιτική ισότητα, η αποτελεσματική συμμετοχή, η εκ περιτροπής προεδρία. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν από προηγουμένως με ένα ξεκάθαρο τρόπο και να είναι εκτός διαπραγμάτευσης».

>>> Όλες οι ειδήσεις χρονολογημένες - επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τρίτον. Ότι δεν πρέπει να διανοείται κανείς ότι μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις. 

Με το που κατέφθασε στα κατεχόμενα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στις 8/9/19 μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων εκ Τουρκίας – εποίκων – από χωριά της Καρπασίας, στην Γιαλούσα, είπε ως προς το θέμα των εγγυήσεων: «η τουρκική πλευρά είναι υπέρ μιας λύσης που θα διασφαλίζει την πολιτική ισότητα της τ/κ πλευράς και τα άλλα της δικαιώματα, αλλά μια λύση με μηδέν ασφάλεια και μηδέν εγγυήσεις δεν μπορεί να είναι ούτε στην φαντασία»… 

Και ξεκαθαρίζει πως εννοεί τις Τουρκικές Εγγυήσεις, λέγοντας «υπάρχει ανάγκη για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια της Τουρκίας τώρα πιο πολύ από ποτέ» και προχωρά για να προειδοποιήσει Τουρκοκύπριους που τάσσονται κατά της συνέχισης των Εγγυήσεων λέγοντας, «και εάν κάποιος λέει ότι οι εγγυήσεις και η ασφάλεια είναι μόδα που πέρασε, να ξέρουν ότι είναι απερίσκεπτοι και προδότες, είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοια άτομα».


Τέταρτον. Ότι θα αξιοποιηθεί η κατεχόμενη Αμμόχωστος και η περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. 

Ο Τσαβούσογλου στις 8/9/19 (μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων εκ Τουρκίας – εποίκων – από χωριά της Καρπασίας, στην Γιαλούσα) ανακοίνωσε το άνοιγμα «προξενείου» στην Αμμόχωστο, λέγοντας πως αυτό γίνεται με εντολή του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να μην πηγαίνουν οι Τούρκοι πολίτες της περιοχής της Καρπασίας στην Λευκωσία για την διεκπεραίωση προξενικών υποθέσεων.. Έχει καθορισθεί και το μέρος», είπε χωρίς να το ανακοινώσει, ενώ ανέφερε ότι «πρόξενος» θα είναι ο Κασίμ Καμπάν. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται για την ανάπτυξη της περιοχής της Καρπασίας», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη του στο CNN Turk (προγραμματισμένη για μετάδοση Σάββατο (14/9) βράδυ) και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στις 12/9/19, ο Τούρκος ΥΠΕΞ για το θέμα των Βαρωσίων δήλωσε πως «γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα των Βαρωσίων».

>>> Αρθρογραφία Brief <<< 

Λοιπόν. Αυτά τα τέσσερα πράματα μας είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Συνοπτικά: 
1/ Πρώτα άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά Όροι Αναφοράς, 
2/ Όχι συνέχιση των συνομιλιών απ’ εκεί που έμειναν στο Crans Montana και εκ των προτέρων αποδοχή πολιτικής ισότητας και εκ περιτροπής προεδρίας θέματα τα οποία θα θεωρούνται συμφωνημένα και θα είναι εκτός διαπραγματεύσεων, 
3/ Δεν νοείται λύση χωρίς την συνέχιση των Τουρκικών Εγγυήσεων στην επανενωμένη Κύπρο και 
4/ Προχωρούν σε ανάπτυξη της περιοχής των Βαρωσίων. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει σε ένα σημείο δίκαιο. Ότι όντως επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και όντως μια Διάσκεψη θα βοηθούσε

Αλλά γιατί άτυπη; Γιατί όχι τυπική και επίσημη; 

Και γιατί να ξεκαθαρίσει μόνο η βάση; Να ξεκαθαρίσουν όλα όσα εκκρεμούν. 

Να πάμε στη Διάσκεψη και να ξεκαθαρίσει και η Βάση και να ξεκαθαρίσει και η Άγκυρα αν επιμένει ή όχι σε Τουρκικές Εγγυήσεις μετά τη λύση. Να ξεκαθαρίσει και η πλευρά μας ότι αποδέχεται την πολιτική ισότητα και την εκ περιτροπής. 

Και αν ξεκαθαρίσουν αυτά και συμφωνηθούν αυτά και μείνουν εκτός της διαπραγμάτευσης για τις τελικές λεπτομέρειες σε άλλα θέματα τότε να ορίσουν νέα Διάσκεψη σε 30 μέρες και να υπογραφεί η λύση.

ad2mobile

Τολμά η Άγκυρα να πάμε σε μια Διάσκεψη αυτού του τύπου και με αυτή την ατζέντα;

Ας την δοκιμάσει ο Νίκος Αναστασιάδης… 

article 1