ΑΠΟΨΗ: Κατ’ οικον Εργασία

Mπορεί και να εμφανίσει καινούρια πλαίσια εργασίας και εργασιακών σχέσεων

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΗΒΗ ΛΑΜΠΡΟΥ*


Ο KOVID19 μας καθυπόταξε. Έβγαλε από μέσα μας όλα όσα οι κοινωνικές δεξιότητες είχαν καλύψει, και τα άπλωσε σαν πραμάτεια, παρακατιανή πολλές φορές, στο δρόμο.  Άπλωσε τη μισαλλοδοξία μας, την άγνοιά μας, τη θρησκοληψία και ιδεοληψία μας, την τρομολαγνεία μας και μάς φόρεσε και τον πανικό κολλάρο.  Αγοράσαμε ξηρά τροφή για να αντιμετωπίσουμε εγκλεισμό μηνών. Αγοράσαμε αντισηπτικά, χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα για να χρησιμοποιηθούν από ένα στράτευμα. Βγήκαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και πλακωθήκαμε για την εκκλησία και την μετάληψη κι αν ο KOVID19 είναι αποτέλεσμα παρέμβασης θεϊκής, ή σχέδιο μυστικών υπηρεσιών και μεγάλων δυνάμεων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παράλληλα με αυτά που ομολογουμένως ελαφρύνουν και το κλίμα υπάρχει μια διαφοροποίηση στις εργασιακές συνθήκες. Μια αλλαγή με διάρκεια άγνωστη και συνέπειες που αχνοφαίνονται.  Η εργασία από το σπίτι, μια έννοια που εμφανίστηκε με την εξέλιξη των υπολογιστών, ήρθε ως μια λύση στην απομονωτική αντιμετώπιση του ιού.  Και ό,τι παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες, μπορεί και να εμφανίσει καινούρια πλαίσια εργασίας και εργασιακών σχέσεων.

Η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα οφέλη σε ό,τι αφορά κυρίως τη μείωση εξόδων για τις εταιρίες. Για τους ίδιους τους εργαζόμενους μπορεί να σημαίνει ένα πιο ευέλικτο ωράριο, μια μεγαλύτερη ελευθερία στον τρόπο οργάνωσης της δουλειάς με συνέπειες θετικές για την οικογενειακή ζωή, όπως το μεγάλωμα των παιδιών. Η δοκιμή τώρα με το βάρος της επιδημίας φαντάζει μια καλή ευκαιρία για την εδραίωση της. Αλλά είναι στα αλήθεια τόσο καλή; Ένας εργαζόμενος σε απομόνωση, πόσο μπορεί να διατηρήσει υψηλά εργασιακά αποτελέσματα;

‘Ένα από τα ισχυρά στοιχεία της επιτυχίας μιας επιχείρησης είναι η συνέργεια των υπαλλήλων/εργαζομένων. Η διάδραση μεταξύ εργαζομένων είναι βάση δημιουργικότητας και συναδελφικότητας, αλληλεγγύης και δημιουργεί αυτό που αναφέρεται συχνά ως «δίκτυ ψυχολογικής ασφάλειας» (psychological safety net), δηλαδή το ασφαλές περιβάλλον για αναφορά απόψεων, διαφωνιών κλπ. Αυτή η ψυχολογική ασφάλεια θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ποιότητες που μοιράζονται παραγωγικές ομάδες. Πώς θα διατηρηθούν αυτά σε μια μορφή εξ αποστάσεως εργασίας; Τα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα στήνουν πλατφόρμες συζήτησης και αλληλεπίδρασης για να δημιουργηθεί εκείνη η αίσθηση της ομάδας, γιατί η συνεργατική εκπαιδευτική διαδικασία έχει σαφή θετικά αποτελέσματα.

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Η εξ αποστάσεως εργασία αυτή τη στιγμή φαίνεται να δημιουργεί δυναμικές που όμως επιζητούν διαφοροποίηση στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην οργάνωση και ηγεσία των επιχειρήσεων. Ένα μάνατζμεντ που θα μπορεί να εμπιστεύεται τους εργαζόμενους ότι θα ανταποκριθούν στους στόχους εκτός κοινού εργασιακού χώρου, εργαζόμενους που θα υιοθετήσουν άλλες πρακτικές εργασίας διαχωρίζοντας προσωπική και εργασιακή ζωή , η οποίες θα μοιράζονται τον ίδιο χώρο.

Ομάδες, ανεξάρτητα χώρου και χρόνου, θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των υπολοίπων μελών. Και οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να οργανώσουν έτσι τη δουλειά, ώστε να συνεχίζουν να γίνονται επαφές  πρόσωπο με πρόσωπο τακτικά, ώστε αυτό το δίκτυ ψυχολογικής ασφάλειας να συνεχίσει να υπάρχει.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να οργανωθούν έτσι ώστε οι επαφές πρόσωπο με πρόσωπο να συνεχίσουν και κατά συνέπεια να διατηρηθεί εκείνο το δίκτυ ψυχολογικής ασφάλειας.

Είναι ίσως μια καλή στιγμή για τις εταιρείες να σκεφτούν πώς αυτός ο τρόπος εργασίας μπορεί να φέρει λύσεις και να κινηθούν ώστε να δημιουργήσουν κατάλληλες υποδομές.

*Η Ήβη Λάμπρου είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick

Ήβη Λάμπρου
 
349
Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥΡΗΣ


Ίσως φανώ ρομαντικός, για κάποιους γραφικούς, σε κάποιους άλλους σίγουρα αδιάφορος (μάλλον στους περισσότερους, ιδίως αυτή την περίοδο και με πολλά και σημαντικά θέματα να απασχολούν όλους μας) αλλά είναι κάποιες χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες χρειάζεται πραγματικά να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω, κάτι κάλο.

Υπάρχουν αμέτρητες οικονομικές θεωρήσεις, με πολιτικό ή καθαρά οικονομικό υπόβαθρο, οι οποίες αναλόγως φίλτρου και χρονικής συγκυρίας μπορούν να δώσουν λύσεις. Είναι άλλωστε απλό: Όταν επιδιώκεις να υποστηρίξεις μια θέση μαζεύεις όλα τα επιχειρήματα που θεωρείς ότι μπορούν να καταστήσουν λογικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο αυτό που προωθείς. Είναι κομμάτι τις πολιτικής ζύμωσης, ενίοτε της πολιτικής διαφωνίας και εν τέλει των πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται στις δημοκρατίες, στις οποίες απαιτείται σύγκλιση απόψεων για την εξασφάλιση απαραίτητων πλειοψηφιών.

ad1mobile

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Είναι όμως αυτή η περίοδος μια φάση κατά την οποία υπάρχουν χρονικά περιθώρια που μπορούν να μεταθέτουν αποφάσεις από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα; Είναι ο καιρός για τη μακρά διαμάχη αριστερόστροφων ή δεξιόστροφων πεποιθήσεων. Προφανώς, είναι πολιτικά τα θέματα αλλά το πνεύμα που θα έπρεπε να διακατέχει όχι μόνον τον πολιτικό κόσμο αλλά  όλους μας, θα έπρεπε -για να μην πω επιβάλλεται- να ήταν διαφορετικό.

Ο ιδιωτικός τομέας κατηγορεί τον δημόσιο, ο δημόσιος το σύστημα που δεν λειτουργεί και συνεπώς τους πολιτικούς, οι πολιτικοί και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αναλόγως περίστασης και συγκυριών, οι αριστεροί τους δεξιούς και το αντίθετο, η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, η κυβέρνηση όλους τους άλλους, οι εργοδότες τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι το κεφάλαιο… Και πάει λέγοντας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το πιο πάνω μοτίβο πέραν από προβλεπτό και κατ’ εμένα βαρετό είναι και αντιπαραγωγικό και μη επωφελές για τον τόπο και δεν προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα παρά μόνο χρονοτριβή, όταν μάλιστα καιγόμαστε για άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Είναι η ώρα να αναζητήσουμε ως κοινωνία συστατικά όπως η αλληλεγγύη, η σύνεση, η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός. Αυτά είναι που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει η χώρα από τη δύνη του κορωνοϊού, αλλά και από τις συννεφιασμένες οικονομικά μέρες που μοιραία θα σκεπάσουν τον τόπο τους επόμενους μήνες. Την πολιτική ας την βελτιώσουμε τώρα που το χρειαζόμαστε και ας την θέσουμε σε νέο επίπεδο από δω κι έπειτα. Από φτηνό λαϊκισμό έχουμε μπουχτίσει, από ¨ευφάνταστες» ιδέες επίσης. Ας μαζέψουμε όλοι όση παραγωγική, δημιουργική και μυαλωμένη βούληση έχουμε να τραβήξουμε τον τόπο μας στο αύριο δίχως μακροχρόνιες περιπέτειες χάριν των εκλογών που είναι σε ένα χρόνο ή ακόμη περισσότερων αυτών του 2023.

article 1