ΑΠΟΨΗ: Μια συνουσία (βολικά) μυστική 

Σιγή ιχθύος ενόψει των Δημοτικών Εκλογών

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥΡΗΣ

Ερωτοτροπώντας με την εξουσία και χαϊδεύοντας την επέκταση της θητείας τους, δίχως να πάρουν ούτε και μία ψήφο οι σημερινοί δήμαρχοι σε συνεννόηση με τους πολιτικούς εραστές τους βολικά, πάρα πολύ βολικά, τηρούν σιγή ιχθύος ενόψει των Δημοτικών Εκλογών που όπως φαίνεται δεν θα γίνουν. 

Τέσσερεις, μόνο μήνες, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών (το 2016 διεξήχθησαν την τρίτη Κυριακή του Δεκέμβρη) σχεδόν κανένας δήμαρχος ή ενδιαφερόμενος υποψήφιος δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση ή επαναδιεκδίκηση δημαρχίας.

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Η εκκωφαντική σιωπή που τηρούν οι εμπλεκόμενοι με τις δημοτικές εκλογές στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι πρωταγωνιστές στο πολιτικό προσκήνιο (ή μάλλον παρασκήνιο) του τόπου έχουν ήδη αποφασίσει πως σε κανέναν δε συμφέρει η διεξαγωγή εκλογών φέτος. 

Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών του περασμένου Μάη και η εκλογή της Αννίτας Δημητρίου ως Προέδρου της Βουλής, σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεσή τους κόμματα προκειμένου να μαζέψουν τα κομμάτια τους και κυριότερα να προχωρήσουν σε συμμαχίες για μια σειρά σημαντικών Δήμων, ήταν μάλλον δύσκολο έργο για τους περισσότερους.

Έτσι πολύ βολικά οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες θα παρατείνου για δυόμιση επιπλέον χρόνια τη θητεία τους, τα κόμματα θα έχουν χρόνο για συνεργασίες ενόψει Προεδρικών του 23’, αυτοί που θα έμενα «ξεκρέμαστοι» πολύ βολικά θα «ολοκληρώσουν μια πορεία εφτά και πλέον ετών με επιτυχία…» και βεβαίως η Πολιτεία θα προχωρήσει στη μεγάλη μεταρρύθμιση με τα πολλαπλά οφέλη, με εξοικονόμηση και την επίσης βολική διαρκή συζήτηση για το πόσοι και ποιοι Δήμοι θα δημιουργηθούν. 

Αυτά αποτελούν ακόμη μια παράσταση από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές του τόπου, οι οποίοι πεισματικά αρνούνται να ακούσουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο βλέπω -σταδιακά- να διευρύνεται και ζητά αλλαγή προσέγγισης, περισσότερη διαφάνεια, ειλικρίνεια και νέα κουλτούρα. 

Η αδιαφορία για τις τάσεις στην κοινωνία και τις ανάγκες ή απαιτήσεις που έχει ο κόσμος δυο πιθανές καταλήξεις θα έχει: την απαξίωση και την πλήρη αδιαφορία για τα πολιτικά πράγματα ή τη στροφή σε ακραίες επιλογές ως ένδειξη αγανάκτησης και αντίδρασης.

Η πανδημία αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στη διαμόρφωση απόψεων και τάσεων στην κοινωνία, οι οποίες στο εγγύς μέλλον θα μετατραπούν σε ψήφους επικρότησης ή αποδοκιμασίας
 

Ανδρέας Κωστουρής
 
873