ΑΠΟΨΗ: Τίτλοι ειδήσεων του 20…

Ταυτόχρονα υλοποιείται το έργο «έξυπνες πόλεις, έξυπνη Κύπρος»

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥΡΗΣ


Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία με κοινή θέση επί της αρχής και των ειδικών παραμέτρων, συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη για το τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την τ/κ πλευρά. Ορατό το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας επανένωσης μέχρι το τέλος του έτους.  
Κύπριοι παραδίδουν σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη για το πως τα κράτη μπορούν να εκμηδενίσουν τον χρόνο απονομής Δικαιοσύνης μέσω της πλατφόρμας E-Justice Cy 3.0. Τεχνολογικοί όμιλοι θέλουν να επενδύσουν στο project. 

Κοινή αντίληψη καταγράφεται μετά την πρώτη επαφή που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αναφορικά με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης για περιορισμό των Δήμων από 12 σε 7. Στόχος η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών για μείωση του κόστους και ενίσχυσης του επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ταυτόχρονα υλοποιείται το έργο «έξυπνες πόλεις, έξυπνη Κύπρος», με πλήρη χρηματοδότηση από τους κολοσσούς Apple και Microsoft.

Σημαντικές αποφάσεις από τη Βουλή. Η ολομέλεια ψήφισε την κοινή πρόταση των κομμάτων για δημιουργία κοινοβουλευτικής ελεγκτικής υπηρεσίας, η οποία θα εξετάζει θέματα ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφέροντος, θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες και θα θεσπίσει κώδικα αποφυγής λαϊκισμού. Τροπολογία της τελευταίας στιγμής εισάγει ποινή απώλειας του κοινοβουλευτικού εδράνου στους παραβάτες βουλευτές.

Ζωντανής μετάδοση των συνεδριάσεων του Υπουργικού και του Εθνικού Συμβουλίου από το ΡΙΚ 2 προωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θετική η αντιπολίτευση εάν υιοθετηθεί η πρότασή της για ταυτόχρονη λειτουργία ανιχνευτή ψεύδους. 

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς που έμειναν εκτός ΓεΣΥ. Ζητούν να εργοδοτηθούν άμεσα στα δημόσια νοσηλευτήρια. Δεσμεύονται να μην εργάζονται απογεύματα και να υποβάλλουν αληθείς φορολογικές δηλώσεις. Σε δίλημμα το Υπουργείο Υγείας. 

Τιμήθηκε με λαμπρότητα, όπως αρμόζει στην ημέρα, η επέτειος μετεξέλιξης της χώρας  από Μπανανία σε Σοβαρό Κράτος. Φόρος τιμής στο μνημείο του άγνωστου πολίτη, το οποίο αποτυπώνει τη μόνιμη αναμονή του πολίτη που δε μίλησε ποτέ κατά τα χρόνια της Μπανανίας

Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον 39ο τίτλο πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Ομόνοιας 2028. 
Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις που δεν αποκλείεται να φέρουν βροχές κυρίως στα ορεινά. 

Ήταν οι τίτλοι ειδήσεων του 20…

Ανδρεας Κωστουρής
 
692