Editorial: Ώρα ευθύνης και υπευθυνότητας 

No Image Available

Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να επιδείξουμε ευθύνη και υπευθυνότητα. 

Ευθύνη και Υπευθυνότητα ακολουθώντας τις Οδηγίες που δίδει η Πολιτεία, είτε δια του αρμόδιου Υπουργού, Υγείας, είτε δια του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε δια άλλης αρμόδιας Αρχής. 

Ευθύνη και Υπευθυνότητα να λάβουμε σοβαρά την Πανδημία του Κορωνοϊού, η οποία πολύ πιθανό να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και στον τόπο μας. 

Ευθύνη και Υπευθυνότητα να γνωρίζουμε πως ο αυτοπεριορισμός δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον μας. 

Μπορεί η πλειοψηφία να νοσήσει με πολύ ήπια έως και μέτρια συμπτώματα αλλά οφείλουμε, έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τις ασθενείς ομάδες και τους ηλικιωμένους μας. 

Λάθη μπορεί να έγιναν και μπορεί να γίνουν. Αδιάφορα και απρόσεκτα κείμενα μπορεί να γράφτηκαν και μπορεί να γραφτούν. Απόψεις, από ειδικούς και μη, αιρετικές και μη, μπορεί να ακουστούν. Δεν είναι όμως η ώρα για αντεγκλήσεις. Η Πολιτεία έχει συντεταγμένα όργανα, τα οποία αποφασίζουν. Δεν είναι η ώρα για πολιτικά παίγνια και πολιτικούς πόντους. Είναι η ώρα ευθύνης και υπευθυνότητας του κάθε ενός μας ώστε να προφυλαχτούμε από την Πανδημία. 

Η μοίρα μας, οι μοίρα όλων των πολιτών εξαρτάται εν πολλοίς από την στρατηγική που αποφάσισε το κράτος να ακολουθήσει. Ας ελπίσουμε πως δεν θα διστάσει να πάρει όσο τολμηρές αποφάσεις κρίνονται ως ωφέλιμες για το δημόσιο καλό. 

Ακόμη και αν ο Πρόεδρος μίλησε, αυτό δεν αναιρεί το παραμικρό. Ούτε και εμποδίζει κανένας το Κράτος, τουτέστιν τον Πρόεδρο, να αναθεωρήσει αποφάσεις και δράσεις, αν αυτό κρίνεται ορθό.

Ας συγκρατηθούμε όλοι μας. Ας επιδείξουμε ευθύνη και υπευθυνότητα όλοι μας. 

Καλή Κυριακή και να θυμάστε: Αυτοαπομόνωση και αμέσως επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές αν υπάρξουν συμπτώματα. Ευθύνη και υπευθυνότητα λοιπόν. 
Τ.Π. 

Tags
Τ.Π.
 
349
Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥΡΗΣ


Ίσως φανώ ρομαντικός, για κάποιους γραφικούς, σε κάποιους άλλους σίγουρα αδιάφορος (μάλλον στους περισσότερους, ιδίως αυτή την περίοδο και με πολλά και σημαντικά θέματα να απασχολούν όλους μας) αλλά είναι κάποιες χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες χρειάζεται πραγματικά να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω, κάτι κάλο.

Υπάρχουν αμέτρητες οικονομικές θεωρήσεις, με πολιτικό ή καθαρά οικονομικό υπόβαθρο, οι οποίες αναλόγως φίλτρου και χρονικής συγκυρίας μπορούν να δώσουν λύσεις. Είναι άλλωστε απλό: Όταν επιδιώκεις να υποστηρίξεις μια θέση μαζεύεις όλα τα επιχειρήματα που θεωρείς ότι μπορούν να καταστήσουν λογικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο αυτό που προωθείς. Είναι κομμάτι τις πολιτικής ζύμωσης, ενίοτε της πολιτικής διαφωνίας και εν τέλει των πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται στις δημοκρατίες, στις οποίες απαιτείται σύγκλιση απόψεων για την εξασφάλιση απαραίτητων πλειοψηφιών.

ad1mobile

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Είναι όμως αυτή η περίοδος μια φάση κατά την οποία υπάρχουν χρονικά περιθώρια που μπορούν να μεταθέτουν αποφάσεις από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα; Είναι ο καιρός για τη μακρά διαμάχη αριστερόστροφων ή δεξιόστροφων πεποιθήσεων. Προφανώς, είναι πολιτικά τα θέματα αλλά το πνεύμα που θα έπρεπε να διακατέχει όχι μόνον τον πολιτικό κόσμο αλλά  όλους μας, θα έπρεπε -για να μην πω επιβάλλεται- να ήταν διαφορετικό.

Ο ιδιωτικός τομέας κατηγορεί τον δημόσιο, ο δημόσιος το σύστημα που δεν λειτουργεί και συνεπώς τους πολιτικούς, οι πολιτικοί και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αναλόγως περίστασης και συγκυριών, οι αριστεροί τους δεξιούς και το αντίθετο, η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, η κυβέρνηση όλους τους άλλους, οι εργοδότες τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι το κεφάλαιο… Και πάει λέγοντας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το πιο πάνω μοτίβο πέραν από προβλεπτό και κατ’ εμένα βαρετό είναι και αντιπαραγωγικό και μη επωφελές για τον τόπο και δεν προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα παρά μόνο χρονοτριβή, όταν μάλιστα καιγόμαστε για άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Είναι η ώρα να αναζητήσουμε ως κοινωνία συστατικά όπως η αλληλεγγύη, η σύνεση, η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός. Αυτά είναι που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει η χώρα από τη δύνη του κορωνοϊού, αλλά και από τις συννεφιασμένες οικονομικά μέρες που μοιραία θα σκεπάσουν τον τόπο τους επόμενους μήνες. Την πολιτική ας την βελτιώσουμε τώρα που το χρειαζόμαστε και ας την θέσουμε σε νέο επίπεδο από δω κι έπειτα. Από φτηνό λαϊκισμό έχουμε μπουχτίσει, από ¨ευφάνταστες» ιδέες επίσης. Ας μαζέψουμε όλοι όση παραγωγική, δημιουργική και μυαλωμένη βούληση έχουμε να τραβήξουμε τον τόπο μας στο αύριο δίχως μακροχρόνιες περιπέτειες χάριν των εκλογών που είναι σε ένα χρόνο ή ακόμη περισσότερων αυτών του 2023.

article 1