ΕΦΑΠΑΞ: Cablenet, McDonald’s και το logo Ζορπά (μαζί με parking)

* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα


Μεταρρυθμίσεις και μεγάλα έργα πριν τις Προεδρικές Εκλογές 

€ Εντός καλοκαιριού θα προωθεί το σχέδιο δόσης έναντι ενοικίου που θα βοηθήσει νοικοκυριά να διατηρήσουν την πρώτη κατοικία τους, ως συμπληρωματική κίνηση του Σχεδίου Εστία που υλοποιήθηκε προ διετίας. Ταυτόχρονα, μεγάλα έργα όπως σημαντικές αναβαθμίσεις στο οδικό δίκτυο, το νέο γήπεδο στη Λεμεσό και το 5άστερο καζίνο-θέρετρο City of Dreams ολοκληρώνονται ή είναι σε πορεία υλοποίησης και έρχονται να συμπληρώσουν έναν «απολογισμό δεκαετίας» για το έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ, μαζί με μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν όπως η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το ΓεΣΥ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φίλος της στήλης επίσης, μας θύμισε ότι ο Αναστασιάδης σε συνέντευξή του είπε ότι θα γυρίσει την Κύπρο προς το τέλος της θητείας του προβάλλοντας το έργο του. Η στήλη με τη σειρά της υπογραμμίζει ότι η προεκλογική θα έχει αέρα Αναστασιάδη και έντονο συναγερμικό χρώμα με τη βασική γραμμή του κόμματος που υπαγορεύει ότι ο ΔΗΣΥ κουμαντάρει σε αντίθεση με τους πολιτικούς ανταγωνιστές του. 


Cablenet, φώτα, κάμερα, action 

€ Ωραία εικόνα, καλοί ηθοποιοί, εξαιρετικό σενάριο δεμένο με το προϊόν και καλό χιούμορ. Η νέα διαφημιστική εκστρατεία της Cablenet για το πακέτο Purble Max είναι από αυτές που ξεχωρίζουν τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση και online όπου προβάλλεται. Το βασικό σενάριο αφορά έναν ήρωα στα πρότυπα Ρωμαίου Αυτοκράτορα, ο οποίος δε συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από το μάξιμουμ. Ο Μάξιμους συζητά με τον υπήκοό του, Αθανάσιο, για το πως μπορεί να έχει παντού γρήγορο ίντερνετ με δυνατό σήμα στο… μάξιμουμ.


Κατασκευαστικά έργα για το McDonald’s στην Ανθούπολη

€ Οι μπουλντόζες είναι μέσα και δουλεύουν εντατικά. Όπως μαθαίνει το ΕΦΑΠΑΞ τους επόμενους μήνες ο σκελετός της κατασκευής θα υψωθεί και σταδιακά το νέο κτήριο θα πάρει μορφή. Εντός των πρώτων μηνών του 2023 εκτιμάται να είναι έτοιμο για λειτουργία. Όταν η στήλη ρώτησε ποιο κτήριο αφορούν οι πληροφορίες, φίλος του ΕΦΑΠΑΞ απάντησε ότι πρόκειται για τον παλιό Ορφανίδη στην Ανθούπολη (Λευκωσία). Το προηγούμενο κτήριο κατεδαφίστηκε και στη θέση του ανεγείρεται νέο κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων McDonalds σε μια περιοχή που δεν έχει κοντά παρόμοια επιχείρηση. 


Νέο λογότυπο Ζορπά και το parking στην Δ. Ακρίτα

€ Πέραν της νέας σειράς προϊόντων που κάθε τόσο λανσάρει (ακόμη και με βίγκαν επιλογές) ο Ζορπάς συνεχίζει να εξελίσσεται διαρκώς επιδιώκοντας όχι απλώς να κρατά την πελατειακή του βάση, αλλά να την διευρύνει και να αυξάνει τον τζίρο του. Πρόσφατα, η γνωστή αλυσίδα φούρνων με μια μικρή -έστω- παρέμβαση προχώρησε και σε ανανέωση του λογοτύπου του. Το όμικρον στο όνομα Ζορπάς που μέχρι πρόσφατα ήταν εκτός των υπόλοιπων γραμμάτων, εντάχθηκε στην ίδια σειρά με μια ισχνή σχεδιαστική παρεμβολή που παραπέμπει σε σχέδιο ψωμιού. Πάντως, φίλος της στήλης αν και αξιολογεί θετικά τα προϊόντα και το εκπαιδευμένο προσωπικό της επιχείρησης, τόνισε ότι η αύξηση της δουλειάς στα καταστήματα και τα ολοένα και περισσότερα προϊόντα πρέπει να συνοδευτεί με περαιτέρω επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αφού συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις. Επίσης τι θα γίνει με το parking μπροστά από το κατάστημα του στην Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία; (πλησίον Δημοτικής Αγοράς Αγ. Αντωνίου). Από διπλή λωρίδα, οι πελάτες του Ζορπά μονίμως την μετατρέπουν σε μονή λόγω του ότι δεν σταθμεύουν ορθά με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάντα συμφόρηση. Πάντως ούτε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου ούτε η Αστυνομία δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και να εκδίδουν εξώδικα σε όσους παρανομούν… 

 
1051