ΕΦΑΠΑΞ* - «Χρυσάφι» η Μακαρίου… ο Κούμας και η πολυτελής έπαυλη 

* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα.

Ένας γνώριμος από τα παλιά με ένα Εκδότη

Έκανε λίγη ώρα να τον καταλάβει, διότι μεγάλωσε, όπως μας είπε για να συμπληρώσει ότι κανείς δε γελάει τον χρόνο. Φίλος της στήλης πήγε στο αγαπημένο του στέκι για φαγητό μεσημέρι Δευτέρας και μερικά τραπεζάκια παρακάτω είδε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη να  γευματίζει με εκδότη. «Παραδόξως στη συζήτηση δεν επικράτησαν τα οικονομικά θέματα» σημείωσε, κλείνοντας το μάτι τακτικός αναγνώστης της Brief. 

 

Ο Κούμας «παίζει» και μπάσκετ

Τις προάλλες φίλος της στήλης δοκίμασε το φαγητό στην Παλαιά Ελιά, την ταβέρνα η οποίας στεγάζεται στο οίκημα του Κεραυνού στον Στρόβολο. Πέραν του φαγητού (το οποίο μάθαμε ότι βαθμολογείται με 9 στα 10), πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας δείπνησε εκεί. 
Μάλιστα, ήταν τις μέρες της μεγάλης αναταραχής για τη διαιτησία στο πρωτάθλημα και λίγο πριν τους αποτυχημένους αγώνες της Εθνικής με Κροατία και Μάλτα (μας έπιασαν πελάτες παρεμπιπτόντως). Μάλλον επέλεξε μπασκετικό χώρο για περισσότερη ιδιωτικότητα μας είπε ο φίλος της στήλης, ο οποίος χαμογελώντας πονηρά μας είπε πως ο Κούμας μόνο στα Πυργά μπορεί να έχει privacy.

 

Η πολυτελής έπαυλη του υπεραθλητή Νασέρ Αλ-Ατίγια στη Λευκωσία 

 Σε ένα από τα πολύ λίγα υψώματα που υπάρχουν στη Λευκωσία επέλεξε να επενδύσει για να φτιάξει το σπίτι του στην Κύπρο, ο υπεραθλητής από το Κατάρ Νασέρ Αλ-Ατίγια. Πιο συγκεκριμένα, φίλος της στήλης ο οποίος μάλιστα επισκέφτηκε τον χώρο, μας ενημέρωσε ότι η πρώην κατοικία του Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο (από τον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου προς τον κόμβο Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς στα αριστερά) είναι πλέον το σπίτι του Αλ-Ατίγια, για το μεγάλο διάστημα του χρόνου που επιλέγει να μένει στη χώρα μας. «Από την πισίνα με υπερχείλιση, τους κήπους, τη θέα, τη εγγύτητα που έχει με την πόλη και ταυτόχρονα την απομόνωση που προσφέρει μέχρι και τα μελίσσια το σπίτι είναι μοναδικό» είπε χαρακτηριστικά ο φίλος, ο οποίος είχε τη μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην έπαυλη του λ-Ατίγια στη Λευκωσία. Ο ίδιος μας είπε ότι ο αθλητής από το Κατάρ δεν είναι περίπτωση που ψάχτηκε για διαβατήριο, αλλά αντίθετα αγάπησε την Κύπρο και τους ανθρώπους της και πλέον περνά μερικούς μήνες του χρόνου στη χώρα μας.

Στη Μακαρίου θα γίνει «πόλεμος» για τα ενοίκια

Πλησιάζει η μέρα που η Μακαρίου θα ανοίξει με το ανανεωμένο της πρόσωπο και θα θυμίσει, όπως τουλάχιστον είναι η προσδοκία, τις παλιές καλές εποχές που η λεωφόρος αποτελούσε τον απόλυτο προορισμό για shopping, καφέ και φαγητό. Φίλος, της στήλης, με ιδιαίτερη αγάπη στην αγορά ακινήτων σημείωσε εμφαντικά ότι τα ενοίκια στη Μακαρίου θα ξεπεράσουν και κάθε προηγούμενο και κάθε άλλη περιοχή πιθανώς να συγκρίνεται με αυτήν. «Όσοι έχουν κατάστημα θα βγάλουν ακόμη και αυτά που έχασαν τόσα χρόνια. Αυτοί που θέλουν να αγοράσουν θα πληρώσουν χρυσάφι…» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως, η στήλη που είναι πολύ υπέρ των εμπορικών δρόμων και του έργου που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, έχει μεγάλη απορία να δει πως ο νέος γύρος Mall Vs High Street θα εξελιχθεί. Στο παρελθόν ο αγώνας ήταν απλώς άνισος και καταφανώς υπέρ του νέου και βολικού που προσέφεραν στους καταναλωτές τα εμπορικά κέντρα. 

 

 
824