ΕΦΑΠΑΞ* - Κάνουν και διαφήμιση για τη μεταρρύθμιση οι αθεόφοβοι

* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα.


Εμείς σας προειδοποιήσαμε… τα millions της Ομόνοιας

Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης του φημολογούμενου και υπό συζήτηση deal Παπασταύρου-Χριστοδούλου. Την ώρα που όλοι στην πιάτσα έγραφαν για θετικό κλίμα και μια ανάσα από τη συμφωνία κτλ κτλ το ΕΦΑΠΑΞ επεδίωξε πέρα από το θετικό σενάριο να προετοιμάσει και τους συντρόφους και φίλους Ομονοιάτες για το αρνητικό σενάριο. Συνεπώς, μείνετε συντονισμένοι διότι η στήλη έχει στενούς φίλους με πολλές άκρες σε πολλά πεδία του κυπριακού επιχειρείν. 

 

Ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε η ιστοσελίδα της Στατιστικής 

Είναι από τις αγαπημένες ιστοσελίδες εδώ στη Brief, αυτή της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου την οποία δεν περνά μέρα που να μην εισέλθουμε σε αυτή προς αναζήτηση και επεξεργασία στοιχείων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαμε την εντελώς ανανεωμένη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, η οποία και πιο όμορφη είναι και πιο λειτουργική. Μπορεί να θέλει ακόμη λίγη δουλίτσα όπως κι εμείς ως χρήστες να χρειαστούμε κάποιο χρόνο να ξαναμάθουμε τα κατατόπια της, αλλά πρόκειται για μια αξιοπρεπή προσπάθεια. Είναι καιρός να ακολουθήσουν κι άλλες αναβαθμίσεις ιστοχώρων κρατικών υπηρεσιών, καθότι το αντίστοιχο προηγούμενο έργο χρονολογείται. 

 

Υγεία: Άλλες οι υπηρεσίες για φτωχούς, άλλες για πλούσιους

Ναι είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ουδέποτε ήταν σύμφωνος με το μοντέλο του ΓεΣΥ, το οποίο τελικώς προωθήθηκε και ψηφίσθηκε. Γνωστό είναι επίσης ότι ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, διαθέτει ευέξαπτο χαρακτήρα και ότι αυτοπροσδιορίζεται ως ο «πατέρας» του ΓΕΣΥ, εξού και όποιος μιλήσει για το ΓΕΣΥ εμφανίζεται με την θέση «κάτω τα χέρια από το ΓΕΣΥ». Επί της ουσίας η στήλη θεωρεί εντελώς άστοχη την προσέγγιση του κ. Παμπορίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως δεν πρέπει να συζητούμε για το ΓεΣΥ και τους τρόπους βελτίωσής του. Φιλοσοφία του συστήματος είναι η καθολική εισφορά και καθολική κάλυψη. Από ‘κει κι έπειτα οι τρύπες, τα κενά, η κακοδιαχείριση ή ακόμη και κάποιες παρεμβάσεις που πιθανώς να βελτιώσουν το σύστημα γιατί να μη συζητούνται; Να συζητούνται και μάλιστα τακτικά. Επιπλέον το μότο «Κάτω τα χέρια από το ΓΕΣΥ» είναι το καμουφλάζ της Υγείας των δυο ταχυτήτων: Φτωχών και Πλουσίων. Οι φτωχοί είναι μόνο στο ΓΕΣΥ, οι πλούσιοι είναι και στο ΓΕΣΥ και μέσω ασφαλειών έχουν πρόσβαση και στους εκτός ΓΕΣΥ ιατρούς, θεραπείες, φάρμακα κτλ. Δηλαδή μερικώς Πολυασφαλιστικό το ΓΕΣΥ μας ως έχει σήμερα… 

 

Δεν «παίζει» Apple η Κυβέρνηση

€ Mέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus θα διενεργούνται από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, οι έλεγχοι στα υποστατικά και επιχειρήσεις όπου είναι υποχρεωτική η επίδειξη SafePass. Όπως σημειώνεται στην απόφαση για τους ελέγχους οι επιχειρήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν την εφαρμογή η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play. Και τι θα γίνει με αυτές τις επιχειρήσεις και υπεύθυνους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν iOS; Δεν φτάνει που τρέχουν τα έξοδα τώρα θα χρειαστούν και άλλο κονδύλι για να αγοράσουν συσκευές Android επειδή το λογισμικό – το οποίο είναι υποχρεωτικό να το έχεις – δεν είναι έτοιμο για άλλες συσκευές; Και εδώ υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: Είτε οι κυβερνητικοί να σκέφτηκαν ΜΟΝΟ για Android ή απλώς να υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση του app από την apple. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι είναι το πρώτο, αλλά αν είναι το δεύτερο, ε, ας περίμεναν τουλάχιστον μέχρι να εγκριθεί το app και από την Apple. Κλείνουμε 2 χρόνια πανδημίας. Οι 15 και οι 20 ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί θα έκαναν διαφορά;

 

Κάνουν και διαφήμιση για τη μεταρρύθμιση οι αθεόφοβοι 

Εάν το κωδικοποιήσουμε σε βήματα η περιβόητη και πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ως εξής: 
1. Αναστολή των εκλογών για δυόμιση χρόνια
2. Εξασφάλιση χρόνου για αναλυτική συζήτηση των επιλογών για κατάληξη στις βέλτιστες λύσεις 
3. Υπερψήφιση από τη Βουλή 
4. Εφαρμογή (το πλέον καθοριστικό βήμα). 
Από αυτά έγινε το πρώτο και κάποια πράγματα από το δεύτερο, δηλαδή ένας βασικός σχεδιασμός και πρώτες συζητήσεις επί αυτού. Συνεπώς, είναι ευκόλως αντιληπτό ότι μέχρι την υλοποίηση της μεγάλης μεταρρύθμισης απομένει πολύς χρόνος και πολλά να γίνουν. Παρόλα αυτά, όμως κάποιοι -στο PIO- προφανώς σκέφτηκαν ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία για διαφήμιση, άλλωστε λεφτά υπάρχουν (;). Κυρίως σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Για ιστοσελίδες -ως συνήθως- ούτε λόγος αφού παρόλο που ο περισσότερος κόσμος και μάλιστα μαζικά, όλη την ημέρα ενημερώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι επαΐοντες στον κρατικό μηχανισμό με απαρχαιωμένο σκεπτικό (ακολουθούν τον Αναστασιάδη;) δεν οδηγούν διαφημιστικά μπάτζετ και προς τα online. 

ΕΦΑΠΑΞ