ΕΦΑΠΑΞ* - Lady’s Mile - Από λαϊκή παραλία… €50 το κρεβατάκι

* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα


Το ψάχνει για κατάστημα στη Λεμεσό το Superhome Center 

 Μετά την επιτυχημένη τους πορεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, στην αλυσίδα καταστημάτων DIY του ομίλου Σιακόλα, γίνονται σοβαρές σκέψεις για ακόμη ένα κατάστημα στη Λεμεσό. Σημειώνεται ότι στη συμπρωτεύουσα λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα της εταιρείας, ενώ στη Λευκωσία τρία και μάλιστα με καλή πορεία αφού η Superhome Center έχει εφαρμόσει ένα καλό μοντέλο πλήρους γκάμας προϊόντων και με μεγάλη ποικιλία στο πεδίο των τιμών. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί συνολικά έξι καταστήματα και πιο συγκεκριμένα τρία στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό, ένα στην Πάφο και ένα στη Λάρνακα. Το πιο πρόσφατο κατάστημα της αλυσίδας λειτουργεί στο κτήριο όπου παλαιότερα υπήρχε το Homemate στη Λακατάμεια, το οποίο δεν είχε την αναμενόμενη πορεία και μοιραία οδηγήθηκε σε λουκέτο. 


Έρχεται το Νοίκι έναντι Δόσης από Πετρίδη 

 Ενώ αναμένει την επίσημη έγκριση από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αναμένει ότι σύντομα θα έχει το πράσινο φως για ένα ομολογουμένως πολυαναμενόμενο σχέδιο στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών. Όπως σημειώνει φίλος της στήλης με καλή γνώση για τα του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη γίνονται παρουσιάσεις προς αρμόδιους φορείς του δημοσίου και τράπεζες με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις πρόνοιες του σχεδίου. Ο ίδιος φίλος τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θέλει πολύ το συγκεκριμένο σχέδιο να κυλήσει ομαλά τόσο από πλευράς διαδικασίας όσο και από πλευράς πολιτικής και επικοινωνίας προς τα έξω. Θεωρούν, επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι το εν λόγω σχέδιο θα συζητηθεί πολύ σε πολιτικό επίπεδο και για αυτό στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή οργάνωση, ιδίως σε μια περίοδο που πλησιάζουν οι Προεδρικές Εκλογές. 
ΥΓ Το ΕΦΑΠΑΞ καταδικάζει την κακόβουλη ζημιά στα ελαστικά των αυτοκινήτων του Υπουργού Οικονομικών και τέτοια φαινόμενα πρέπει να διερευνώνται και να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τις Αρμόδιες Αρχές. 


Βουλευτές με καφέ στο χέρι και όρεξη για κουβεντούλα…

 Με καφέ στο χέρι, διάθεση για πρωινή κουβεντούλα και αργοπορημένοι φτάνουν στις πρώτες συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία των ασυνεπών. Την περασμένη Τρίτη (12/7), ορίστηκε μια πολύ πρωινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών (στις 8 το πρωί) διότι εκτάκτως τέθηκε το θέμα για την αναστολή εκποιήσεων. Στην αίθουσα, την ώρα που έπρεπε ήταν μόλις πέντε βουλευτές. Οι υπόλοιποι μάλλον έπαιρναν τον πρωινό τους καφέ, κάπνιζαν ή έκαναν κους-κους στους διαδρόμους της Βουλής. Το ΕΦΑΠΑΞ πάντως, μαθαίνει από καλό φίλο της στήλης ότι ο Βουλευτής που είχε να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση (από Πόλη Χρυσοχούς) για να βρεθεί στην Βουλή ήταν συνεπέστατος, αποτελώντας -αν μη τη άλλο- ένα καλό παράδειγμα συνέπειας για τους συναδέλφους του. 


Lady’s Mile - Από λαϊκή παραλία… €50 το κρεβατάκι

 Μα τι γίνεται στην παραλία του Lady’s Mile στη Λεμεσό; Εκεί που ήταν η… λαϊκή και αγαπημένη παραλία των Λεμεσιανών, ξαφνικά τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες έγιναν έως και €50. Λίγο το καζίνο που είναι πολύ κοντά, λίγο το γεγονός ότι σύντομα θα γίνει αναβάθμιση της παραλίας (δρόμοι με ειδικό υλικό, χώροι στάθμευσης, αποδυτήρια, φωτισμός κτλ), φαίνεται ότι άλλαξαν το status της περιοχής. Ήδη επιχειρηματίες έριξαν πολύ χρήμα με ανακαινίσεις εκατομμυρίων σε κάποια από τα κέντρα της περιοχής. Αλλά τα €50 ευρώ ρε παιδιά ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή… Μια πιατέλα φρούτα και ένα μπουκάλι νερό δεν δικαιολογούν αυτή την τιμή. Έμειναν 1-2 εστιατόρια με λογικές τιμές και γίνεται μάχη κάθε ΣΚ για μια θέση εκεί. Θα αλλάξουν παραλία οι Λεμεσιανοί και θα τους ψάχνουν με το κερί μετά οι επιχειρηματίες…

 
1244