ΕΦΑΠΑΞ*- Ο Αντετοκούμπο δεν ήρθε μόνο για διακοπές

* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα.

Γυναίκα μετά τον Δημήτρη;
Αναπάντεχα έσκασε η είδηση αποχώρησης του Δημήτρη Γεωργιάδη από την προεδρία του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Η στήλη εκφράζει την εκτίμησή της στον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο αξιολογεί ως σοβαρό, μετρημένο και συνεπή επί θέσεων αρχής επί των δημοσιονομικών. 

Την ίδια ώρα ακούμε διάφορα ονόματα για αντικατάστασή του σε μια θέση που κάποιοι μπορεί να θεωρούν «καλή και εύκολη». Ο πολιτικός διορισμός κατά πάσα πιθανότητα θα πάει σε γυναίκα, τόνισε στη στήλη καλός φίλος με πληροφόρηση από το Προεδρικό. 

 

Παίρνει ζεστά το ESG η Ελληνική 
Είναι η νέα λέξη, ακρωνύμιο για την ακρίβεια, που έχει εισαχθεί στο τραπεζικό γλωσσάρι τον τελευταίο χρόνο. Το ESG (Environment, Social, Governance) εκτιμάται ότι θα αλλάξει την οικονομία και σε αυτό επενδύουν σοβαρά οι τράπεζες σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, αφού οι απαιτήσεις των κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής δίνουν πολύ ξεκάθαρη κατεύθυνση στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Μάλιστα, ο νέος Γερμανός CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Όλιβερ Γκάτσκε έχοντας αξιολογήσει ως κεντρικής σημασίας το ESG έχει προχωρήσει σε δημιουργία ειδικού τμήματος, του οποίου την ευθύνη έχει αναλάβει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Ανδρέας Ασσιώτης. Την ίδια ώρα, στο κεντρικό banner κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Ελληνικής, παρουσιάζονταν τα βασικά μηνύματα της πολιτικής ESG της τράπεζας. 

 

Ο Αντετοκούμπο δεν ήρθε μόνο για διακοπές 
Δεν περιορίστηκε ούτε μόνο στο ξενοδοχείο του, ούτε καν μόνο στη Λεμεσό ο Γιάννης Αντετοκούμπο κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Κύπρο. Καλός φίλος της στήλης είδε τον κορυφαίο NABer στο ξενοδοχείο Landmark στη Λευκωσία, ενώ κάτι πήρε το αυτί του για φορολογικά θέματα και επενδύσεις. Μάλιστα, σχολίασε: «Μακάρι να ήταν όλοι οι ξένοι επενδυτές σαν κι αυτόν στην Κύπρο». Περισσότερες λεπτομέρειες δε μάθαμε, αλλά όσο οι επιτυχίες του Greek Freak συνεχίζονται τόσο οι λογαριασμοί του θα γεμίζουν και συνεπώς θα αναζητά πολύ πιο ζωηρά τόσο τις επενδυτικές επιλογές του όσο και ασφαλείς προορισμούς για τα χρήματά του. 

 
881