ΕΦΑΠΑΞ* - Το πηγαδάκι στο Landmark με τους τραπεζίτες

Καρότο και Μαστίγιο… Με αυτήν την τακτική φαίνεται πως αντιμετώπισαν την προηγούμενη εβδομάδα τις τράπεζες, σχετικοί και άσχετοι με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αρχή έγινε με την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Διοικητής της Κεντρικής στο ξενοδοχείο Landmark, κατά την οποία οι πλείστοι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις καθυστερήσεις και κυρίως για την αυστηρότητα των τραπεζών, ιδίως για άνοιγμα και διατήρηση λογαριασμού.

Την Τετάρτη, της ίδιας βδομάδας, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής περίπου έπλεξαν το εγκώμιο για όσα πέτυχαν οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια αλλά και για τον ρόλο που διαδραμάτισαν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Πάντως, στα πηγαδάκια που στήθηκαν μετά τη σύσκεψη στο Landmark σχολιάστηκε έντονα η αποχώρηση των τραπεζιτών χωρίς να κάνουν δηλώσεις, κάτι που απέδειξε το τεταμένο κλίμα στην κλειστή συνεδρία.

Φίλος της στήλης αλλά και με τραπεζικές διασυνδέσεις -ιδιαίτερα χαρακτηριστικά- μας είπε: «Κάποτε κατηγορούσαν τις τράπεζες για το ξέπλυμα, τα δάνεια που έδιναν δεξιά κι αριστερά χωρίς κριτήρια, τις καταθέσεις-μαμούθ από ξένους και τα αξιόγραφα. Σήμερα τις κατηγορούν γιατί κάνουν σωστά τη δουλειά τους». 
* Στήλη «Εφάπαξ»: Παραοικονομία, παραπολιτική, οικονομικά κους-κους και άλλα.

 
779