Και; Να κάνουμε λύση με Τουρκικές Εγγυήσεις να τελειώνουμε; 

Το ευτύχημα σε όλη αυτή τη θλιβερότητα είναι πως ουδείς Πολιτικός Αρχηγός αλλά και κόμμα δεν εξέφρασε τέτοιες θέσεις. Ότι δηλαδή στόχος τους είναι η λύση ακόμη και με τουρκικές εγγυήσεις. Και ούτε κάποιος υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 εξέφρασε μια τέτοια θέση. Δεν ξέρω αν στο μέλλον εμφανιστεί κάποιος υποψήφιος με τέτοιες θέσεις αλλά θα ήταν ενδιαφέρον για να φανεί και τι ποσοστά πολιτών τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας λύσης «τουρκικών προδιαγραφών»… 


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 
Twitter: @tsangarisp

Είναι απίστευτο με τι ρυθμό ξεφυτρώνουν διάφοροι φωστήρες και «αναλυτές» και δήθεν προασπιστές της επανένωσης της Κύπρου. Διεκδικούν δε, την αποκλειστικότητα ως προς την έγνοια για εξεύρεση λύσης που να ενώνει την Κύπρο. 

Δεν ξέρω αν η έγνοια τους αυτή, επεκτείνεται και στην μετατροπή της Κύπρου σε ένα φυσιολογικό κράτος μέσω της Λύσης, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, χωρίς δηλαδή Τουρκικό στρατό, χωρίς Εγγυήσεις από Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς μονομερή επεμβατικά δικαιώματα, χωρίς καν Εγγυήτριες Δυνάμεις. Αλλά μάλλον όχι. Η μόνη τους έγνοια, απ’ ότι φαίνεται, είναι μια λύση «κι’ ας είναι με τις Τουρκικές εγγυήσεις». «Λύση κι’ ας μείνουν και λίγοι Τούρκοι Στρατιώτες». Λύση να’ ναι και ό,τι να’ ναι.

Ωστόσο όσο και να φωνάζουν οι διάφοροι, είτε από ελαφρότητα, είτε από άγνοια, είτε από αλλότρια προσωπικά και μη συμφέροντα, η Λύση είναι πλέον απομακρυσμένη αν όχι και σε μεγάλο βαθμό πεθαμένη. Λύση, δήθεν επανένωσης, με τουρκικές εγγυήσεις, με τουρκικό στρατό, με μονομερή επεμβατικά δικαιώματα και με υποχρέωση θετικής ψήφου ακόμη για επουσιώδη ζητήματα δεν είναι λύση επανένωσης αλλά συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief - Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Διότι, ακόμη και αν συμφωνήσει ο οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος ηγέτης λύση που να προνοεί Τουρκικές Εγγυήσεις, Στρατό, μονομερή επεμβατικά δικαιώματα και υποχρεωτική θετική ψήφο για όλα τα ζητήματα, τέτοιο Σχέδιο δεν πρόκειται να εγκριθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων. Συνεπώς, μετά από μια τέτοια εξέλιξη, οι πιθανότητες αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ» αυξάνονται γεωμετρικά. Μήπως αυτό επιζητούν οι διάφοροι ελαφρόμυαλοι; Ακόμη όμως και στην περίπτωση που μια τέτοια Λύση εγκριθεί σε δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να αντέξει. Δεν θα είναι βιώσιμη και θα καταρρεύσει. Και πάλι σε μια τέτοια περίπτωση η κατάληξη θα είναι η διχοτόμηση. Μήπως αυτό επιζητούν; Δεν εξηγείται αλλιώς η τόση σπουδή που επιδεικνύουν ζητώντας «λύση ακόμη και με Τουρκικές Εγγυήσεις» και τα άλλα. 

Το ευτύχημα σε όλη αυτή τη θλιβερότητα είναι πως ουδείς Πολιτικός Αρχηγός αλλά και κόμμα δεν εξέφρασε τέτοιες θέσεις. Ότι δηλαδή στόχος τους είναι η λύση ακόμη και με τουρκικές εγγυήσεις. Και ούτε κάποιος υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 εξέφρασε μια τέτοια θέση. Δεν ξέρω αν στο μέλλον εμφανιστεί κάποιος υποψήφιος με τέτοιες θέσεις αλλά θα ήταν ενδιαφέρον για να φανεί και τι ποσοστά πολιτών τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας λύσης «τουρκικών προδιαγραφών»…

>>> Αρθρογραφία Brief <<< 

Όπως ενδιαφέρον θα ήταν αν όλοι αυτοί που «παουρίζουν» μέρα νύχτα ότι χάθηκε η λύση στο Κρανς Μοντανά εξαιτίας της Ελληνοκυπριακής πλευράς κατέλθουν στις επερχόμενες Βουλευτικές ως Συνδυασμός για να δούμε κιόλας τι ποσοστό της κοινωνίας τάσσεται μαζί τους. Μπορεί τελικά να είναι πέραν των μερικών δεκάδων ατόμων που όλη μέρα φωνάζουν στα SocialMedia και εκδίδουν διάφορες ανακοινώσεις και πραγματοποιούν διάφορες συγκεντρώσεις όπου ανακυκλώνουν μεταξύ τους τα επιχειρήματα τους και εκστασιάζονται για το πόσο «σοφοί και σπουδαίοι είναι»… 

Εν κατακλείδι, ενόσω η Τουρκία δεν παραδίδει την Κύπρο στον λαό της, λύση δεν πρόκειται να υπάρξει… 

Καλή Κυριακή… 

Παναγιώτης Τσαγγάρης
 
308
Thumbnail

Δεν θα περίμενα ποτέ πως θα ερχόταν αυτή η ώρα, αλλά προφανώς δεν έχω άλλη επιλογή. Αφού όντως πιστεύω στα χαμένα θαύματα και αγωνίζομαι, με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, να τα ξαναζωντανέψω, θα πρέπει να τον φωνάξω τον παλιόφιλο τον Ηρακλή να με βοηθήσει. Θα του αναθέσω και εγώ  12  Άθλους.

ad1mobile

Βρήκα χορηγούς και θα καλοπληρωθεί. Βλέπετε τόσων χρονών που είναι τα έχει πλέον τα προβληματάκια υγείας του και θέλει να έχει και μια καβάτζα για τα υστερινά του. Μεταξύ μας, ό,τι και αν του είπα, όσο και αν προσπάθησα να τον πείσω,  δεν πιστεύει πως θα αντέξει το ΓΕΣΥ, άρα φασούλι φασούλι, φυλάει και για το γηροκομείο – έκλεισε ήδη θέση- αλλά και για πιθανά ιατρικά έξοδα που θα προκύψουν. Οι χορηγοί προέρχονται, για να κρατώ και τις πολιτικές ισορροπίες,  και από τις 3 εγγυήτριες χώρες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Ελλάδα, ό,τι  μπορεί κάνει, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως έχει την καλή θέληση. Συζητήσαμε ακόμη και την πιθανότητα να τον πληρώσει σε δραχμές.  Η Αγγλία συμφώνησε, με την επιφύλαξη να ολοκληρωθούν τα του Brexit και να δει τι δασμούς θα επιβάλει στο συνάλλαγμα που θα αποδεσμεύσει, αλλά σίγουρα κάτι θα πάρει μέσω του χαλουμιού. Η Τουρκία είπε πως θα το σκεφτεί σε σχέση και με την ΑΟΖ, μπορεί κάτι να του δώσει στα χωρικά ύδατα, αν μη τι άλλο κανένα τετραγωνικό μέτρο Μεσόγειο, να δένει τη βάρκα του όταν θα «αρμενίζει στο πέλαγο με βάρκα την ελπίδα».

Επειδή όμως ο Ηρακλής ο παλιόφιλος, ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιεί, δέχτηκε και με όρους αδιευκρίνιστους και ρευστούς. Καθίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια άσκηση επί χάρτου και να καθορίσουμε το περιεχόμενο των 12 άθλων, βάζοντας προτεραιότητες  αλλά και δίνοντας τους ένα σύγχρονο περιεχόμενο. Αν θα έγραφε ξανά μυθολογία είπε,  είχε αποφασίσει να την γράψει με στυλ και αν μη τι άλλο να την επανεκδώσει με τον πιο πάνω τίτλο. 

Άθλος αρ. 1: Να εξοντώσει το λιοντάρι της Νεμέας: Δύσκολος για πρώτος και είπαμε να τον αφήσουμε τελευταίο. Είχε βλέπετε με τις επιθέσεις του ερημώσει όλη τη χώρα. Ήταν αυτοκρατορικό και ναρκισσιστικό και εγωκεντρικό και αδίστακτο και Ερτογανικό . Θα βλέπαμε και θα κάναμε. Αν μας έπαιρνε θα το εξοντώναμε, αν δεν μας έπαιρνε θα το προσπερνούσαμε με διπλωματικούς ελιγμούς και τριμερείς συμφωνίες. «Δυσκολάκι» μου είπε και ήξερα πως είχε δίκαιο. 

Άθλος αρ. 2: Να εξοντώσει τη Λερναία Ύδρα το τέρας  με τα 9 κεφάλια: Ανέφικτο πήγε να μου δικαιολογηθεί στην αρχή. Το τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι καλά ριζωμένο πλέον. Έχει κλωνοποιηθεί. Δεν είναι ένα. Είναι πολλά. Κόβεις ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν 2. Πού κρύβεται; Πίσω από κάθε οικονομικό οργανισμό. Πίσω από κάθε πολιτικό κόμμα. Πίσω από κάθε κυβερνητικό φορέα. Πίσω από κάθε ιδιωτική επιχείρηση. Του είπα το κόλπο με την φωτιά το παλιό που είχε ξεχάσει. Να καίει τα κεφάλια κάθε που τα κόβει. Μα η φωτιά προϋποθέτει κάθαρση και απόδοση ευθυνών ανταπάντησε. Είναι αυτό εφικτό, με ρώτησε, για το νησί αυτό εν έτη 2020; Ομολογώ πως δεν κατάφερα να πω ναι,  και ας πιστεύω στα χαμένα θαύματα. Έσκυψα το κεφάλι και πήγαμε παρακάτω.

Άθλος αρ. 3: Να συλλάβει ζωντανό το ελάφι με τα χάλκινα πόδια και τα χρυσά κέρατα :  Ισχυρίστηκε ο Ηρακλής ο μέγας- σε ηλικία πια- και τρανός- τα είχε πλέον και τα κιλάκια του- πως ήταν ο άθλος από τον οποίο ίσως να ξεκινούσε και πως είναι ευκολάκι, αφού τέτοιο ελάφι δεν υπάρχει. Κάτι αγρινά που έχει υπόψη του, ξέρει πολύ καλά το πώς θα τα παγιδεύσει. Τώρα όσο για το ζωντανό είπε να μην ανησυχώ γιατί το παράνομο θήραμα όταν καλομαγειρευτεί θα είναι σχεδόν «ζωντανό»

Άθλος αρ. 4: Ο Ερυμάνθιος Κάπρος: Είπε, και με άφησε άναυδο, πως αυτό είναι λες και το έχει κάνει. Συμβολίζει, λέει, ο άθλος αυτός την προσπάθεια να περιοριστούν οι καταστροφές από τις πλημμύρες των χειμάρρων με έργα υδραυλικά. Και άκουσε, είπε, πως όλα αυτά τα λύσαμε. Ποτέ ξανά δεν θα πλημμυρίσουμε με την πρώτη βροχούλα του καλού θεού. Δεν τον πίστεψα αλλά είπα να το προσπεράσω. Εδώ θα τα χαλούσαμε;

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Άθλος αρ. 5: Να καθαριστούν οι σταύλοι του Αυγεία: 3000 βόδια, να κοπρίζουν λέει για 30 χρόνια στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Χειραγωγημένοι – ωραία λέξη για το σικέ- αγώνες ποδοσφαίρου. Μεγάλα ποσά σε στοιχήματα. Έλεγχος του χώρου από στοιχεία του υποκόσμου. Δεν τρόμαξε ποσώς. Όλα αυτά εύκολα θα τα διαχειριστώ είπε και ελάλησε! Μια επιτροπή δεοντολογίας με αυξημένες αρμοδιότητες. Μια γραμμή καταγγελιών, 1460. Και ένα Red Button. Διατήρηση της ανωνυμίας και προστασία των μαρτύρων. Απορώ πως δεν το σκεφτήκατε τόσα χρόνια και αφήσατε τον σταύλο σε αυτό το χάλι, δήλωσε καταληκτικά.

Άθλος αρ. 6: Στυμφαλίδες όρνιθες: Ανθρωποφάγα πουλιά. Παντού γύρω μας. Θα κροταλίσω τα κρόταλα και θα τα ξεσηκώσω τρομαγμένα. Κάνουν τα γενναία αλλά είναι «κότες». Θα τα βάλω να φαγωθούν μεταξύ τους. Θα μετατρέψω την ανθρωποφαγία τους σε κανιβαλισμό.

Άθλος αρ. 7, 8, 9 : Ταύρος της Κρήτης- Αλογα του Διομήδη- Βόδια του Γηρυόνη:  Θα τα χειριζόταν είπε εύκολα αφού εν έτη 2020 τα δικαιώματα των ζώων είναι διασφαλισμένα, με νόμους και κανονισμούς. Φιλόζωος όντας θα δημιουργούσε ένα καταφύγιο για τα τερατώδη αυτά ζώα, που με τα μυθολογικά στερεότυπα που δημιουργήσαμε, και το μονόπλευρο αφήγημα μας, τα αδικήσαμε διαχρονικά. Θα αποκαθιστούσε είπε τη φήμη τους. Μανιακά; Ανθρωποφάγα; Όλα σχετικά. Θα δημιουργούσε ένα άλλο αφήγημα λοιπόν.

Άθλος αρ. 10: Ζώνη της Ιππολύτης:  Φοβήθηκε. Αρνήθηκε. Αυτός με φεμινίστριες δεν τα έβαζε. Το πυρ το πολεμούσε, τη θάλασσα τη δάμαζε, στη γυναίκα και στο μεγαλείο της υποκλινόταν είπε. Εξάλλου τι να την κάνει μια ζώνη; Δεν ήταν συμβατή με το στυλ του.

Άθλος αρ. 11: Τα Μήλα των Εσπερίδων: Δεν το συζήτησε καν. Δεν είναι εποχή για πορτοκάλια δήλωσε. Για εισαγόμενα δεν το συζητούσε. Τα τροφοχιλιόμετρα και την κλιματική αλλαγή αυτός την σεβόταν. Θα μέναμε λοιπόν χωρίς πορτοκάλια και ας είχαμε την  πορτοκαλιά του Καραβά. 

Άθλος αρ. 12: Να φέρει τον Κέρβερο. Τον φύλακα σκύλο του κάτω κόσμου στον πάνω κόσμο: Να φέρει με άλλα λόγια τα κάτω πάνω. Άρα και τα πάνω κάτω συμπέρανα εγώ. Θα ξεκινήσει από τον 12 άθλο είπε,  και ο Δίας βοηθός!

Υπογραφή 

ad2mobile

Ο Ρομπέν των Χαμένων Θαυμάτων

Υ.Γ.: Ποιο είναι το momentum σε όλα αυτά; Μα, η κάθαρση του ποδοσφαίρου με την καταπληκτική δημιουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας, η πολιτική απόπειρα αυτοκτονίας της ΕΔΕΚ, η επανάσταση του Ακιντζί, και το πολεμικό καζάνι που σιγοβράζει μόνιμα πλέον στη γειτονιά μας. Όσο για τον Κορονοϊό, ας τον, αυτόν τον συνηθίσαμε. 
 

article 1