Ο Νίκος θα παραμείνει ΥΠΕΞ; Και το αλαλούμ του Ανασχηματισμού

Δεν αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος ότι με τη σιωπή του επιτρέπει την δημιουργία περιρρέουσας περί μιας ανακατωμένης, ασυντόνιστης, ξεχαρβαλωμένης Κυβέρνησης, η οποία είναι σε κατάσταση σύγχυσης;  


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 
Twitter: @tsangarisp

Πριν εισέλθουμε σε σχόλιο, ας διαβάσουμε τα 10 σενάρια που γράφονται δεξιά και αριστερά για τον Ανασχηματισμό. Δεν υποστηρίζω πως απαραίτητα θα γίνει ένα από αυτά. Τα παραθέτω ενημερωτικά ώστε να σχολιαστεί η όλη κατάσταση πιο κάτω, η οποία άρχισε να γίνεται, το ολιγότερο, γελοία. 

Διαβάστε τα σενάρια:

Πρώτο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, εισέρχεται νέο πρόσωπο ως αντικαταστάτης του στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθει στην Κυβέρνηση ένα νέο πρόσωπο.

Δεύτερο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, μετακινείται ο Πετρίδης στο Οικονομικών και διορίζεται καινούργιο πρόσωπο στο Υπουργείο Εσωτερικών (λέγεται για τον Νίκο Νουρή). Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθει στην Κυβέρνηση ένα νέο πρόσωπο.

Τρίτο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, μετακινείται ο Πετρίδης στο Οικονομικών, πάει η Ζέτα στο Εσωτερικών και διορίζεται καινούργιο πρόσωπο στο Εργασίας. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθει στην Κυβέρνηση ένα νέο πρόσωπο.

Τέταρτο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ανασχηματίζεται και ο Κ. Χαμπιαούρης. Ως προς το Υπουργείο Οικονομικών «παίζει» ένα από τα τρία σενάρια πιο πάνω ενώ ως προς τη θέση του Χαμπιαούρη εισέρχεται νέο πρόσωπο ως Υπουργός Παιδείας. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθουν στην Κυβέρνηση δυο νέα πρόσωπα.

Πέμπτο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ανασχηματίζεται και ο Κ. Χαμπιαούρης. Ως προς το Υπουργείο Οικονομικών «παίζει» ένα από τα τρία σενάρια πιο πάνω ενώ ως προς τη θέση του Χαμπιαούρη μετακινείται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και εισέρχεται νέο πρόσωπο ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθουν στην Κυβέρνηση δυο νέα πρόσωπα.

Έκτο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ανασχηματίζεται και ο Κ. Χαμπιαούρης. Ως προς το Υπουργείο Οικονομικών «παίζει» ένα από τα τρία σενάρια πιο πάνω ενώ ως προς τη θέση του Χαμπιαούρη μετακινείται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετακινείται ο Πέτρος Δημητρίου που υπηρετεί στη θέση του Διευθυντή Γραφείου Προέδρου και εισέρχεται νέο πρόσωπο ως Δ/ντης Γραφείου Προέδρου. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθουν στην Κυβέρνηση δυο νέα πρόσωπα.

Έβδομο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ανασχηματίζεται ο Κ. Χαμπιαούρης και η Β. Αναστασιάδου. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθουν στην Κυβέρνηση τρία νέα πρόσωπα και όλοι οι πιο πάνω συνδυασμοί είναι πιθανοί. 

Όγδοο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ανασχηματίζεται ο Κ. Χαμπιαούρης, η Β. Αναστασιάδου και ο Λακκοτρύπης. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθουν στην Κυβέρνηση τέσσερα νέα πρόσωπα και όλοι οι πιο πάνω συνδυασμοί είναι πιθανοί.

Ένατο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ο Πετρίδης μετακινείται στο Οικονομικών. Ο Γ. Σαββίδης μετακινείται στο Εσωτερικών, ο Σ. Αγγελίδης μετακινείται στο Δικαιοσύνης,  η Β. Αναστασιάδου μετακινείται στο Άμυνας, ο Κ. Χαμπιαούρης πάει στο Γεωργίας και στο Παιδείας επιστρέφει στο Κ. Καδής. Διορίζεται νέο πρόσωπο στο Υπ. Μεταφορών. Σε αυτό το σενάριο θα εισέλθει στην Κυβέρνηση ένα νέο πρόσωπο.

Δέκατο σενάριο Ανασχηματισμού: Φεύγει ο Χάρης, ο Πετρίδης μετακινείται στο Οικονομικών. Ο Γ. Σαββίδης μετακινείται στο Εσωτερικών, ο Σ. Αγγελίδης μετακινείται στο Δικαιοσύνης,  η Β. Αναστασιάδου μετακινείται στο Άμυνας, ο Κ. Χαμπιαούρης πάει στο Γεωργίας και στο Παιδείας επιστρέφει στο Κ. Καδής. Στο Υπουργείο Μεταφορών μετακινείται ο Πρόδρομος Προδρόμου και διορίζεται νέο πρόσωπο στο πόστο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 

Τώρα κάντε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς των πιο πάνω δέκα σεναρίων, και προσθέστε και πιθανολογούμενες μετακινήσεις και αλλαγές εντός της Προεδρίας καθώς και Επιτρόπων. 

Δεν καταντά γελοίο το όλο ζήτημα; 

Αρχικά να γράφεται προ πολλών μηνών περί ανασχηματισμού του Υπουργού Παιδείας. 

Να συντηρείται το θέμα -αφού δεν διαψεύστηκε- και όχι μόνο να συντηρείται αλλά να μπαίνει στη Λίστα μόνος του ο Χάρης Γεωργιάδης

Το στόρι μας όμως συνεχίζεται και συντηρείται -και ορθώς αφού δεν διαψεύστηκε- και προστίθενται στη λίστα του ξηλώματος η Βασιλική Αναστασιάδου και ο Γιώργος Λακκοτρύπης και στη λίστα των αλλαγών οι Πετρίδης και Ζέτα και στη λίστα των «new entries» οι Νίκος Νουρής, Έμιλυ Γιολίτη, Γιάννης Καρούσος, Νίκος Τορναρίτης.  

Μετά συνεχίζει να συντηρείται το θέμα -αφού δεν διαψεύστηκε και αφού ο Πρόεδρος δεν λέει να μιλήσει- και προστίθεται στη Λίστα ακόμη και ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου καθώς και όλοι οι «Καρογιαννικοί» πέραν του Γ. Λακκοτρύπη, όπως ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας μέχρι και ο Κυριάκος Κενεβέζος ως Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.  

Δηλαδή, στις Λίστες Αλλαγών και Ξηλώματος πέρασαν σχεδόν όλοι οι Υπουργοί (αλήθεια, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραμείνει στο ΥΠΕΞ; Ή «παίζει» και εδώ καμιά αλλαγή;) Συνεργάτες και Σύμβουλοι του Νίκου Αναστασιάδη αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σιωπά. 

Διερωτώμαι: Δεν τα διαβάζει; Δεν του τα λέει κάποιος; Δεν αντιλαμβάνεται ότι με τη σιωπή του επιτρέπει την δημιουργία περιρρέουσας περί μιας ανακατωμένης, ασυντόνιστης, ξεχαρβαλωμένης Κυβέρνησης, η οποία δεν ξέρει τι κάνει;

Όταν φημολογείται ότι το μισό σου υπουργικό θα ξηλωθεί, θα μετακινηθεί αλλά εσύ σφυρίζεις αδιάφορα, τι εντύπωση δημιουργείται; 

Ίσως είναι παγκόσμια πολιτική αυτοκαταστροφική πρωτοτυπία αυτό που ζούμε στην Κύπρο. Ένας Πρόεδρος να αφήνει για μήνες ολόκληρους να αιωρούνται φήμες περί ξηλώματος και μετακινήσεων των Υπουργών του!!! και να συντηρεί από μόνος του μια εντύπωση ότι επικρατεί κατάσταση κυβερνητικού αλαλούμ, αναστάτωσης και σύγχυσης… 

Παναγιώτης Τσαγγάρης
 
461
Thumbnail