Αυξάνεται η ζήτηση για την ασφάλιση των κρυπτονομισμάτων

Στόχος η πλήρης αποζημίωση των επενδυτών σε περίπτωση που απωλέσουν τα χρήματά τους 

Η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομίσματος Coinbase Inc. διαθέτει ασφάλιση ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, οι ανάγκες κάλυψης είναι μεγαλύτερες, ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφόρησης της εταιρείας.

Ο Όμιλος που εδράζει στο San Francisco απέκτησε την εν λόγω ασφάλιση από μία ομάδα Αμερικανών και Βρετανών ασφαλιστών, συμπεριλαμβανομένης και της Lloyd’s του Λονδίνου μέσω της Αοn PLC, ανέφερε o Phillip Martin, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική ασφάλισης της εταιρείας, σε blog.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

O κ. Martin ανέφερε ότι η εταιρεία διέθετε ασφάλιση επί των κρυπτονομισμάτων για τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου από τον Νοέμβριο του 2013.

Η βασική ιδέα της εν λόγω πολιτικής παρέμεινε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια: Εάν κάτι συμβεί και οι πελάτες χάσουν τα κρυπτονομίσματά τους, τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσουν ολόκληρο το ποσό που έχασαν, ανέφερε ο κ. Μartin.

To πλάνο ασφάλισης συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον ίδιο τις απώλειες που σχετίζονται με φυσικές βλάβες ή απώλεια ιδιωτικών «κωδικών – κλειδιών». Συμπεριλαμβάνει ακόμη την κάλυψη απωλειών από εγκληματικές ενέργειες, όπως το hacking, την εκ των έσω κλοπή ή παράνομη μεταφορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Martin, «δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς κινδύνου στην αγορά».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παρόλο που οι περισσότεροι ασφαλιστές έχουν σπαταλήσει χρόνο για να γνωρίσουν τους κινδύνους της αγοράς κρυπτονομίσματος «η ζήτηση στον τομέα ασφάλειας κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα», είπε ο ίδιος.

«Έχουμε ανάγκη από έναν κόσμο όπου οι μεγαλύτεροι επενδυτές κρυπτονομίσματος να δύνανται άμεσα να ασφαλίζουν τις καταθέσεις τους μέσω έμπιστων και αξιόπιστων παρόχων τέτοιων υπηρεσιών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Business Insurance

 
222
Thumbnail

Την ανοδική πορεία του συνεχίζει το Bitcoin, αλλά και άλλα πολλά κρυπτονομίσματα, εξέλιξη που συμπίπτει χρονικά με τις τελευταίες μαζικές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Το γνωστότερο ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια ανά μoνάδα για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου 2018, μία τιμή που είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη από εκείνη στην οποία διαπραγματευόταν στις αρχές του έτους. 

ad1mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Η κεφαλαιοποίηση του, μάλιστα, πλέον ανέρχεται στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Την ίδια ώρα, η έντονη μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων προσλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, αφού οι συνδυασμένοι όγκοι συναλλαγών σύμφωνα με τους αναλυτές, υποδεικνύουν την προσέλκυση νέων επενδυτών στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

article 1