Αυξάνεται η ζήτηση για την ασφάλιση των κρυπτονομισμάτων

Στόχος η πλήρης αποζημίωση των επενδυτών σε περίπτωση που απωλέσουν τα χρήματά τους 

Η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομίσματος Coinbase Inc. διαθέτει ασφάλιση ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, οι ανάγκες κάλυψης είναι μεγαλύτερες, ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφόρησης της εταιρείας.

Ο Όμιλος που εδράζει στο San Francisco απέκτησε την εν λόγω ασφάλιση από μία ομάδα Αμερικανών και Βρετανών ασφαλιστών, συμπεριλαμβανομένης και της Lloyd’s του Λονδίνου μέσω της Αοn PLC, ανέφερε o Phillip Martin, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική ασφάλισης της εταιρείας, σε blog.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

O κ. Martin ανέφερε ότι η εταιρεία διέθετε ασφάλιση επί των κρυπτονομισμάτων για τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου από τον Νοέμβριο του 2013.

Η βασική ιδέα της εν λόγω πολιτικής παρέμεινε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια: Εάν κάτι συμβεί και οι πελάτες χάσουν τα κρυπτονομίσματά τους, τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσουν ολόκληρο το ποσό που έχασαν, ανέφερε ο κ. Μartin.

To πλάνο ασφάλισης συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον ίδιο τις απώλειες που σχετίζονται με φυσικές βλάβες ή απώλεια ιδιωτικών «κωδικών – κλειδιών». Συμπεριλαμβάνει ακόμη την κάλυψη απωλειών από εγκληματικές ενέργειες, όπως το hacking, την εκ των έσω κλοπή ή παράνομη μεταφορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Martin, «δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς κινδύνου στην αγορά».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παρόλο που οι περισσότεροι ασφαλιστές έχουν σπαταλήσει χρόνο για να γνωρίσουν τους κινδύνους της αγοράς κρυπτονομίσματος «η ζήτηση στον τομέα ασφάλειας κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα», είπε ο ίδιος.

«Έχουμε ανάγκη από έναν κόσμο όπου οι μεγαλύτεροι επενδυτές κρυπτονομίσματος να δύνανται άμεσα να ασφαλίζουν τις καταθέσεις τους μέσω έμπιστων και αξιόπιστων παρόχων τέτοιων υπηρεσιών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Business Insurance

 
173
Thumbnail

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, έχουν αναπτυχθεί ταχύτερα από τους νόμους. Ουσιαστικά, αν έχει διαπραχθεί ή όχι απάτη, κρίνεται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των γενικότερων οικονομικών δοσοληψιών κάθε χώρας. Έχουν υπάρξει κάποιες προσπάθειες για εξειδικευμένους κανονισμούς λειτουργίας, αλλά έχουν προέλθει από μικρά κράτη, όπως η Εσθονία και η Μάλτα. Αυτοί που θα καθορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως είναι αναμενόμενο, θα είναι οι Αμερικανοί. Όλοι αυτούς περιμένουν να δώσουν την κατεύθυνση.

ad1mobile

Γι' αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περίπτωση του Δημοκρατικού Andrew Yang. Πρόκειται για τον πρώτο υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος φαίνεται διακείμενος θετικά προς το Bitcoin. Μάλιστα στην καμπάνια που ξεκίνησε, για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του, δήλωσε ότι δέχεται δωρεές σε Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα. Ας οικοδομήσουμε το μέλλον μαζί, αναφέρει χαρακτηριστικά στο site του.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί απόδειξη. Οι ανάγκες για χρήματα είναι τεράστιες για μια αξιοπρεπή εκλογική εκστρατεία και μαζεύει ο άνθρωπος ό,τι βρει. Κι όμως, ο Yang από ό,τι φαίνεται είναι αρκετά παλιός στον χώρο του Bitcoin. Το 2013 είχε γράψει ένα tweet που αναφερόταν στην τότε υποχώρηση των τιμών, όταν η τιμή μειώθηκε κάτω από τα 600 δολάρια. Συνεπώς έχει ανακατευτεί ή τουλάχιστον γνωρίζει την ύπαρξή του από τότε.

Η σχέση του Yang με το Bitcoin έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις γύρω από τα crypto. Από τη μια, υπάρχουν πολλές ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από χρήστες των κρυπτονομισμάτων που πανηγυρίζουν. Ακόμα και οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν αντιληφθεί τη χρησιμότητά τους, λένε. Άλλοι κάνουν όνειρα για το πόσο ψηλά θα φτάσει το Bitcoin, αν γίνει πρόεδρος ο Yang.

Όπως δήλωσε, ήρθε η ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει σαφείς οδηγίες. Να «δημιουργήσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ώστε οι επιχειρήσεις και τα άτομα να μπορούν να επενδύουν και να καινοτομούν στην περιοχή χωρίς αβεβαιότητες».

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεώρησαν πως βρήκαν το αδύνατο σημείο του. Άρχισαν να τον δυσφημούν αναπαράγοντας τα συνηθισμένα περί ύποπτων χρηματικών ροών, μέχρι και για τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον οι επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η σχέση του Yang με το Bitcoin δεν είναι το μοναδικό που έχει προκαλέσει σάλο. Το κυριότερο είναι η υπόσχεσή του πως όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ, από την ενηλικίωση τους και μετά, θα λαμβάνουν 1.000 δολάρια από το κράτος, ακόμα και αν δεν δουλεύουν. Έχουμε δει λαϊκιστές και λαϊκιστές, αλλά αυτός έσπασε κάθε φράγμα, θα σκεφτούν πολλοί. Μη βιάζεστε. Αυτό το μέτρο, αν όχι το ίδιο, πάντως αυτής της φιλοσοφίας, έχει υποστηριχθεί από τα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη, όπως ο Bill Gates και ο Elon Musk. Θετικά προσκείμενος φαίνεται να είναι και ο Barack Obama, που θεωρεί πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

Ο Yang και οι υποστηρικτές του βασικού εισοδήματος παραδέχονται πως στην αρχή θα οδηγήσει σε αύξηση του εθνικού χρέους, αλλά σε βάθος χρόνου θα αυξηθεί η παραγωγικότητα. Γιατί; Επειδή θα έχει σαν αποτέλεσμα ο εργοδότης-επιχειρηματίας να αποφεύγει να προσλαμβάνει πολλούς ανειδίκευτους, επειδή δεν θα τον συμφέρει. Αντίθετα, θα έχει κίνητρο να αντικαταστήσει αυτές τις δουλειές με μηχανήματα, με ρομποτικά συστήματα. Οι νέες τεχνολογίες κατά κανόνα αυξάνουν την παραγωγικότητα. Και τι γίνεται όταν υπάρχει αυξημένη παραγωγικότητα; Αυξάνονται τα κέρδη σου.

Από ό,τι λέει ο Yang, το κόστος από την πληρωμή του μερίσματος της ελευθερίας (Freedom Dividend) είναι πολύ πιο λίγο από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Δεν θα προκαλούσε πολύ πληθωρισμό, θα ήταν καλό για τις επιχειρήσεις και θα βοηθούσε εκατομμύρια Αμερικανούς να αποκτήσουν εκπαίδευση, να βελτιώσουν την οικονομία παρέχοντάς τους καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή. «Οι καλές εταιρείες επενδύουν στους ανθρώπους τους. Είναι καιρός να κάνουμε το ίδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας: τα κρυπτονομίσματα. Ποιος θα ωφεληθεί από το σενάριο ανεξέλεγκτου τυπώματος του δολαρίου; Το Bitcoin φυσικά! Γιατί; Επειδή είναι ένα περιουσιακό στοιχείο παγκόσμια αποδεκτό, που από τη φύση του είναι αντιπληθωριστικό. Το Bitcoin χαρακτηρίζεται ως ψηφιακός χρυσός και υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό. Είναι σπάνιο, αναγνωρισμένο πέρα από τα σύνορα και μπορεί να κρατηθεί ανώνυμα. Επιπλέον, σε αντίθεση με τον φυσικό χρυσό που πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος, οι κωδικοί για το Bitcoin μπορούν να διατηρούνται σε έναν υπολογιστή ή ακόμα και σε ένα χαρτί.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό ή απίθανα αλαζονικό να συγκρίνεις τον χρυσό, μια διαχρονική αξία η οποία γίνεται αποδεκτή από όλους, με το Bitcoin, που μόλις έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αγνοεί την ύπαρξή του. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, το πιστεύουν αρκετοί. Ίσως λοιπόν να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για να εκτοξευτεί η τιμή του.

ad2mobile

Τι πιθανότητες έχει να εκλεγεί ο Yang; Ίσως όχι πολλές. Μήπως όμως ο Trump ξεκίνησε ως φαβορί; Ακόμα και αν εκλεγεί, όσο φιλικά προσκείμενος να είναι με τα crypto, μπορεί να κάνει κάτι για την ευρεία υιοθέτηση του Bitcoin; Δύσκολο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το μεγαλύτερο λόμπι στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι το τραπεζικό.

Βασίλης Παζόπουλος (euro2day.gr)

article 1