Bill Miller: Το Bitcoin μπορεί να φτάσει να αξίζει παρά πολλά...

Τι ανέφερε σε συνέντευξή του ο διάσημος επενδυτής της Wall Street

Το Bitcoin έχει τη δυναμική να φτάσει να αξίζει ποσά με... πολλά μηδενικά ή και ένα σκέτο μηδενικό, επισημαίνει o διάσημος επενδυτής της Wall Street, Bill Miller, μιλώντας σε συνέντευξή του στο CNBC τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου.

Ο ιδρυτής της επενδυτικής Miller Value Partners αποκάλεσε το Bitcoin ένα πολύ ενδιαφέρον τεχνολογικό πείραμα, ενώ σε ότι αφορά την επενδυτική πλευρά του, ο «γκουρού» της αγοράς τόνισε πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο μοτίβο «υψηλότερων χαμηλών» κάθε χρόνο.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Τι σημαίνουν τα υψηλότερα χαμηλά κάθε έτος
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η χαμηλότερη τιμή του Bitcoin μέσα σε ένα δεδομένο έτος είναι κάθε χρόνο όλο και υψηλότερη. Για παράδειγμα, το 2012 ήταν 4$, το 2013 65$, το 2014 200$ και ούτω καθεξής, φτάνοντας το 2018 σε χαμηλό έτους στα 3.200 δολάρια, ενώ πλέον βρίσκεται πάνω από τα 4.000 δολάρια.

Με άλλα λόγια, οι «σκληροπυρηνικοί» κάτοχοι Bitcoin, αυτοί δηλαδή που δεν πουλάνε ότι και να γίνει, αυξάνονται σταδιακά κάθε χρόνο!

Ο Miller δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Bitcoin μπορεί να φτάσει να αξίζει πάρα πολλά, αλλά και τίποτα».

Ο επενδυτής επισήμανε επίσης μια ακόμη τάση του κρυπτονομίσματος, σημειώνοντας πως το 2018 το Bitcoin έπιασε «πάτο» 52 εβδομάδες μετά τα ιστορικά υψηλά του το Δεκέμβριο του 2017, σχεδόν ένα χρόνο δηλαδή μετά, ενώ τα χρηματιστήρια ακολουθησαν την ίδια πορεία 3-4 εβδομάδες αργότερα.

Ένας λόγος που ο Miller προτιμά επίσης να περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό του είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια φανερή συσχέτιση μεταξύ κρυπτονομισμάτων, μετοχών και ομολόγων: τα κρύπτο μπορεί να είναι κάτω, την ώρα που οι μετοχές ανεβαίνουν, και το αντίστροφο.

«Χρειάζονται και οι φουσκες»
«Είμαι ένας παρατηρητής του Bitcoin, αλλά δε θα με αποκαλούσα ακόμη υποστηρικτή», καταλήγει ο Miller.

Το Δεκέμβριο του 2007, όταν το Bitcoin πέτυχε ρεκόρ στα 20.000 δολάρια, ο Miller είχε επενδύσει σχεδόν το 50% των χρημάτων του hedge fund του στα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2018, η συνολική αξία χαρτοφυλακίων που διαχειρίζεται η εταιρεία του φτάνει σχεδόν τα 3 δισ. δολάρια.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Μάλιστα, έξι μήνες αργότερα, ο Miller αποκάλυψε πως κατέχει ένα γενναίο 1% των συνολικών προσωπικών του assets σε Bitcoin, ήδη από το 2014.

Το Μάρτιο του 2018, όταν το Bitcoin διατηρούσε σταθερά καθοδική πορεία, ο Miller υποστήριξε πως «οι φούσκες είναι απαραίτητες προκειμένου να εισρεύσει κεφάλαιο σε μια νέα αγορά προκειμένου να φανεί αν οι καινοτομίες θα αντέξουν στο χρόνο».

 
222
Thumbnail

Την ανοδική πορεία του συνεχίζει το Bitcoin, αλλά και άλλα πολλά κρυπτονομίσματα, εξέλιξη που συμπίπτει χρονικά με τις τελευταίες μαζικές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Το γνωστότερο ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια ανά μoνάδα για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου 2018, μία τιμή που είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη από εκείνη στην οποία διαπραγματευόταν στις αρχές του έτους. 

ad1mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Η κεφαλαιοποίηση του, μάλιστα, πλέον ανέρχεται στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Την ίδια ώρα, η έντονη μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων προσλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, αφού οι συνδυασμένοι όγκοι συναλλαγών σύμφωνα με τους αναλυτές, υποδεικνύουν την προσέλκυση νέων επενδυτών στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

article 1