Το συνολικό ύψος της διανομής κρυπτονομισμάτων θα αγγίξει τα 125 εκατομμύρια δολάρια

Η πάροχος κρυπτονομισμάτων, Blockchain, ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει κρυπτονομίσματα σε εκατομμύρια χρήστες της, σε κάτι που όπως φαίνεται είναι η μεγαλύτερη προσφορά τέτοιου είδους που έγινε ποτέ. 
 
Με την κίνηση αυτή θα δοθούν σε κάθε παραλήπτη κρυπτονομίσματα Stellar αξίας περίπου 25 δολαρίων, ενώ το συνολικό ύψος της διανομής κρυπτονομισμάτων θα αγγίξει τα 125 εκατομμύρια δολάρια. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Stellar είναι το έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με συνολική αγοραία αξία περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
«Η πρώτη ομάδα παραληπτών θα λάβουν τα lumen τους, το ψηφιακό νόμισμα της Stellar, αυτή την εβδομάδα – δωρεάν», ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αφορά όσους διαθέτουν Blockchain Wallet.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Blockchain, Peter Smith, δήλωσε στο Fortune ότι η εταιρεία δουλεύει μαζί με την Stellar επειδή πιστεύει ότι αποτελεί μια ανώτερη αλυσίδα μπλοκ που είναι σε θέση να διαχειριστεί τεράστιους όγκους συναλλαγών.
 
Η Stellar είναι το «παιδί» του Jed McCaleb, μιας πασίγνωστης φιγούρας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ο McCaleb έγινε γνωστός για τον ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Ripple, καθώς και του εκτός λειτουργίας πλέον διαδικτυακού ανταλλακτηρίου Mt. Gox.
 
Η Stellar, η οποία επιδιώκει να ανταγωνιστεί τη Ripple και το νούμερο δύο στην κατάταξη των κρυπτονομισμάτων, το κρυπτονόμισμα Ethereum, συνεργάζεται με εταιρείες όπως η IBM για την διευκόλυνση συναλλαγών πραγματικών νομισμάτων σε πολλές χώρες. Η εταιρεία, επίσης, αγόρασε πρόσφατα την Chain, μια γνωστή υπηρεσία κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων και από τη Visa.
 
Ως προς τη δωρεάν παροχή των κρυπτονομισμάτων, η Blockchain ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει κάτι η ίδια, καθώς η Stellar χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της ως όχημα για τη διανομή του νομίσματος lumen.
 
Ο Smith είπε ότι η διαδικασία διανομής θα ολοκληρωθεί μέσα σε μια περίοδο πολλών μηνών κι ότι ο αριθμός των Stellar που θα λάβουν οι χρήστες θα ποικίλλει ελαφρά, βάσει της χώρας που μένουν. Και προσέθεσε ότι οι υπάρχοντες κάτοχοι πορτοφολιού Blockchain θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία διανομής, ενώ παράλληλα η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων της διαδικασίας.
 
 
 
 

 
150
Thumbnail

Οι ενδείξεις για έναν «βαρύ χειμώνα» των κρυπτονομισμάτων βρίσκονται παντού, σχολιάζουν ειδικοί στη Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι η εικόνα έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με την ανεξέλεγκτη ευφορία που είχε επικρατήσει το 2017, πυροδοτώντας ένα θεαματικό ράλι. 

ad1mobile

Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται σήμερα κάτω από τα 4.000 δολάρια, έχοντας χάσει το 80% της αξίας της από τα υψηλά των 19.800 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017. Η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί 85% από το απόγειό της, τον Ιανουάριο του 2018, ενώ και ο όγκος συναλλαγών στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές πλατφόρμες των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαρκή πτώση εδώ και 15 μήνες, σύμφωνα με την TradeBlock. Όσο για τις αρχικές προσφορές νομισμάτων, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα κρυπτονομίσματα έγιναν τα τελευταία χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ το ΔΝΤ είχε επισημάνει πως θα πρέπει ίσως και οι κεντρικές τράπεζες να σκεφτούν κάποια στιγμή να αναλάβουν εκείνες την έκδοσή τους. Τελικά το bitcoin και οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν ουσιαστικά ποτέ να προσελκύσουν τους θεσμικούς επενδυτές και τους mainstream διαχειριστές κεφαλαίων. Όσο για τις εταιρείες που θέλησαν να μπουν στον κόσμο τους, δέχονται σήμερα ισχυρές πιέσεις. 

Αν και το Bitcoin κινείται σήμερα αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2016, η έκταση της πτώσης του από το 2018 και έπειτα δημιουργεί ανησυχία ότι ίσως τελικά δεν συνέλθει ποτέ. Οι υποστηρικτές του θυμίζουν πάντως ότι το 2011 η αξία του είχε κάνει βουτιά 95%, ενώ απώλειες 85% είχε σημειώσει επίσης από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη φρενίτιδα του 2017. 

>>> Άρθρα, Απόψεις Brief <<<

ad2mobile

Η διαφορά βέβαια σήμερα είναι πως το ρυθμιστικό πλαίσιο γίνεται ολοένα και πιο αυστηρό. 

WSJ 

article 1