Εντυπωσιακή πορεία σημειώνει το κρυπτονόμισμα της Egretia, που η αξία του ανέβηκε κατά 80 φορές σε διάστημα τριών μηνών

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια αμφισβήτησης και μετά την επάνοδο της τιμής του για άλλη μία φορά από τα χαμηλά, κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά πως το Bitcoin θα «πεθάνει». Οι επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών πάνω στη νομισματική αξιοποίηση του blockchain και η είσοδος των θεσμικών επενδυτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχουν αναστρέψει το ερώτημα. Πλέον η απορία όλων είναι: «μέχρι πού θα φτάσει η τιμή του».

Γιατί όμως μιλάμε συνεχώς για το Bitcoin και πολύ λιγότερο για τα άλλα κρυπτονομίσματα; Ο λόγος είναι πως το Bitcoin είναι το πιο δοκιμασμένο, το πιο ασφαλές και με τη μεγαλύτερη ρευστότητα από όλα. Οι θεσμικοί επενδυτές είναι βέβαιο πως εκεί θα κατευθύνουν τις ενέργειες και τα χρήματά τους. Μόνο κατ’ εξαίρεση θα πέσει το ενδιαφέρον τους σε κάποια από τα υπόλοιπα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό γεγονός, ίσως χωρίς προηγούμενο στην ιστορία, αν σκεφτούμε πως το Bitcoin δεν έχει συγκεκριμένα συμφέροντα από πίσω του. Ούτε κάποια εταιρεία που να το οργανώνει, ούτε κάποιο επιτελείο marketing να το προωθεί. Όλα, μα όλα γίνονται σε εθελοντική βάση. Όποιος θέλει συμμετέχει ή αποχωρεί, χωρίς κάποια κεντρική αρχή να μπορεί να τον εμποδίσει.

Το παρακάτω διάγραμμα μας δείχνει την πορεία της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin σε σχέση με το σύνολο της χρηματιστηριακής αξίας όλων των κρυπτονομισμάτων. Όπως βλέπουμε, συνεχίζει απτόητο να καταγράφει νέο υψηλό. Το Bitcoin είναι πιο δημοφιλές, πιο πολύτιμο από ποτέ.

1

Πραγματικά, αν κοιτάξουμε την πορεία για παράδειγμα των κορυφαίων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων, μπορεί να κερδίζουν σημαντικά έναντι του δολαρίου ή του ευρώ, ωστόσο σε σχέση με το Bitcoin, η απόδοσή τους είναι αρνητική. Όποιος θεώρησε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί περισσότερο από την άνοδο των κρυπτονομισμάτων -που όντως συνέβη το τελευταίο εξάμηνο-, βάζοντας τα χρήματά του σε μικρότερης κεφαλαιοποίησης ψηφιακά νομίσματα προκειμένου να επιτύχει θεαματικές αποδόσεις, διαψεύστηκε.

Από τα 50 μεγαλύτερα, τον τελευταίο μήνα μόνο το Egretia (EGT) καταγράφει μεγαλύτερη απόδοση. Βέβαια το Egretia είναι ειδική περίπτωση. Τους τελευταίους 3 μήνες ανέβηκε 80 φορές! Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Στις αρχές Απρίλη είχε 0,001 δολάρια το ένα EGT και τώρα έχει 0,080. Με άλλα λόγια, όποιος είχε επενδύσει μόλις 100 δολάρια πριν 3 μήνες σε αυτό το νόμισμα, θα είχε σήμερα 8.000.

Όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχουν ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα διαμαντάκια. Όποιος σταθεί ικανός ή απλά τυχερός και τα ανακαλύψει, θα απολαύσει ασυνήθιστες αποδόσεις, οι οποίες απλά δεν υπάρχουν σε άλλο χρηματιστηριακό χώρο.

Τι εταιρεία είναι αυτή η Egretia που σημειώνει τόσο εντυπωσιακή απόδοση; Πρόκειται για μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των on-line παιχνιδιών. Είναι ο αγαπημένος μας κλάδος, καθώς έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, που έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Η τεχνολογία του blockchain μεταμορφώνει τα on-line παιχνίδια σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, που δεν προσφέρει απλά νέες εμπειρίες αλλά και μοναδικές ευκαιρίες κέρδους.  

Σε μια startup, όσο και αν φαίνεται παράξενο, δεν είναι η τιμή που κοιτάμε πρώτα. Είναι οι δυνατότητες. Ο κύριος λόγος που δεν εστιάζουμε στην τιμή, είναι πως αν έχουμε δίκιο και ανέβει, πάει π.χ. στα 100 δολάρια, λίγη σημασία τελικά έχει αν το έχεις αγοράσει στο 1 δολάριο ή στα 20 σεντς ή στα 2 δολάρια. Ίσως μάλιστα στα 2 δολάρια να είναι πιο ασφαλές. Να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Στις χρηματιστηριακές επενδύσεις δεν κερδίζει αυτός που αγοράζει φτηνά. Κερδίζει αυτός που πουλάει ακριβότερα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Από τα πρώτα που κοιτάμε είναι η ομάδα διαχείρισης. Έχουν εμπειρία στον χώρο ή είναι πρωτάρηδες χωρίς τεχνογνωσία; Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο συνιδρυτές της Egretia, ο Peter Huang και ο Dirk Meyer, είναι έμπειροι μάνατζερ, που έχουν δουλέψει επί χρόνια στην Adobe. Ο πρώτος στην ανάπτυξη παιχνιδιών στο διαδίκτυο και ο δεύτερος στη στρατηγική επιχειρηματικών σχεδίων και καινοτόμων προγραμμάτων.

Στην Egretia, αυτό που εκτίναξε τις προσδοκίες ήταν το Football Master. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που βασίζεται στο blockchain. Η ιδιαιτερότητά του δεν είναι μόνο ότι διασκεδάζεις απολαμβάνοντας ποδόσφαιρο, αλλά έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις και χρήματα! Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (http://footballmaster.egretia.io/)

Η αγορά σήμερα

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τείνουν να υπάρξουν δύο βασικές κατηγορίες κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin και τα υπόλοιπα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε πρωτοτυπούμε με αυτό τον διαχωρισμό. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες γίνεται όλο και πιο έντονο από την επενδυτική πλευρά.

Το Bitcoin είναι το μοναδικό που ανεβαίνει σήμερα από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Σκαρφάλωσε και πάλι στις 13.035 δολάρια, με ποσοστιαία άνοδο 5,50%.

1

euro2day.gr

 
261
Thumbnail

Οι τράπεζες θα πρέπει να εξελιχθούν, αλλιώς διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να μείνουν σημαντικά πίσω στις εξελίξεις, την ώρα που μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας «ταρακουνούν» το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρει νέα μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε έκθεση με τίτλο «Η Άνοδος του Ψηφιακού Νομίσματος», οι συντάκτες του ΔΝΤ, Tobias Adrian και Tommaso Mancini-Griffoli αναφέρουν ότι οι δυο πιο κοινές μορφές χρήματος σήμερα, τα μετρητά και οι τραπεζικές καταθέσεις, θα βρεθούν αντιμέτωπες με σκληρό ανταγωνισμό και μπορεί ακόμα και να γίνουν ξεπερασμένες».

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ωστόσο, οι τράπεζες είναι «απίθανο να εξαφανιστούν», αν και αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από μεγάλες τεχνολογικές φίρμες και στάρταπ του τομέα fintech, αναφέρει η έκθεση.

«Κάποιοι χωρίς αμφιβολία θα μείνουν πίσω», γράφουν οι συντάκτες. «Κάποιοι άλλοι θα εξελιχθούν, αλλά θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα», επισημαίνουν.

Η μελέτη δημοσιοποιείται την ώρα που κεντρικοί τραπεζίτες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συζητούν για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εταιρείες τεχνολογίας και τα ψηφιακά νομίσματα στο τραπεζικό σύστημα και τα συστήματα πληρωμών.

Η ανακοίνωση του Facebook που θα λανσάρει το κρυπτονόμισμα Libra έχει γίνει δεκτό με σκεπτικισμό από αξιωματούχους ανά τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι το Libra εγείρει «σημαντικές ανησυχίες» σχετικά με την ιδιωτικότητα, το ξέπλυμα χρήματος, την προστασία των καταναλωτών και τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο», αναφέρεται στην έκθεση, η οποία επισημαίνει πάντως ότι οι παραδοσιακές τράπεζες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών τους όπως η ικανότητα να αυξάνουν τα επιτόκια στις καταθέσεις. Για παράδειγμα, το Libra, έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα δίνει επιτόκιο στους χρήστες του.

Ωστόσο, αναφέρεται επίσης ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί είναι εξπέρ στο να παρέχουν βολικές, ελκυστικές, χαμηλού κόστους και αξιόπιστες υπηρεσίες σε μεγάλο δίκτυο πελατών.

article 1