Εντυπωσιακή πορεία σημειώνει το κρυπτονόμισμα της Egretia, που η αξία του ανέβηκε κατά 80 φορές σε διάστημα τριών μηνών

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια αμφισβήτησης και μετά την επάνοδο της τιμής του για άλλη μία φορά από τα χαμηλά, κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά πως το Bitcoin θα «πεθάνει». Οι επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών πάνω στη νομισματική αξιοποίηση του blockchain και η είσοδος των θεσμικών επενδυτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχουν αναστρέψει το ερώτημα. Πλέον η απορία όλων είναι: «μέχρι πού θα φτάσει η τιμή του».

Γιατί όμως μιλάμε συνεχώς για το Bitcoin και πολύ λιγότερο για τα άλλα κρυπτονομίσματα; Ο λόγος είναι πως το Bitcoin είναι το πιο δοκιμασμένο, το πιο ασφαλές και με τη μεγαλύτερη ρευστότητα από όλα. Οι θεσμικοί επενδυτές είναι βέβαιο πως εκεί θα κατευθύνουν τις ενέργειες και τα χρήματά τους. Μόνο κατ’ εξαίρεση θα πέσει το ενδιαφέρον τους σε κάποια από τα υπόλοιπα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό γεγονός, ίσως χωρίς προηγούμενο στην ιστορία, αν σκεφτούμε πως το Bitcoin δεν έχει συγκεκριμένα συμφέροντα από πίσω του. Ούτε κάποια εταιρεία που να το οργανώνει, ούτε κάποιο επιτελείο marketing να το προωθεί. Όλα, μα όλα γίνονται σε εθελοντική βάση. Όποιος θέλει συμμετέχει ή αποχωρεί, χωρίς κάποια κεντρική αρχή να μπορεί να τον εμποδίσει.

Το παρακάτω διάγραμμα μας δείχνει την πορεία της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin σε σχέση με το σύνολο της χρηματιστηριακής αξίας όλων των κρυπτονομισμάτων. Όπως βλέπουμε, συνεχίζει απτόητο να καταγράφει νέο υψηλό. Το Bitcoin είναι πιο δημοφιλές, πιο πολύτιμο από ποτέ.

1

Πραγματικά, αν κοιτάξουμε την πορεία για παράδειγμα των κορυφαίων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων, μπορεί να κερδίζουν σημαντικά έναντι του δολαρίου ή του ευρώ, ωστόσο σε σχέση με το Bitcoin, η απόδοσή τους είναι αρνητική. Όποιος θεώρησε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί περισσότερο από την άνοδο των κρυπτονομισμάτων -που όντως συνέβη το τελευταίο εξάμηνο-, βάζοντας τα χρήματά του σε μικρότερης κεφαλαιοποίησης ψηφιακά νομίσματα προκειμένου να επιτύχει θεαματικές αποδόσεις, διαψεύστηκε.

Από τα 50 μεγαλύτερα, τον τελευταίο μήνα μόνο το Egretia (EGT) καταγράφει μεγαλύτερη απόδοση. Βέβαια το Egretia είναι ειδική περίπτωση. Τους τελευταίους 3 μήνες ανέβηκε 80 φορές! Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Στις αρχές Απρίλη είχε 0,001 δολάρια το ένα EGT και τώρα έχει 0,080. Με άλλα λόγια, όποιος είχε επενδύσει μόλις 100 δολάρια πριν 3 μήνες σε αυτό το νόμισμα, θα είχε σήμερα 8.000.

Όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχουν ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα διαμαντάκια. Όποιος σταθεί ικανός ή απλά τυχερός και τα ανακαλύψει, θα απολαύσει ασυνήθιστες αποδόσεις, οι οποίες απλά δεν υπάρχουν σε άλλο χρηματιστηριακό χώρο.

Τι εταιρεία είναι αυτή η Egretia που σημειώνει τόσο εντυπωσιακή απόδοση; Πρόκειται για μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των on-line παιχνιδιών. Είναι ο αγαπημένος μας κλάδος, καθώς έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, που έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Η τεχνολογία του blockchain μεταμορφώνει τα on-line παιχνίδια σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, που δεν προσφέρει απλά νέες εμπειρίες αλλά και μοναδικές ευκαιρίες κέρδους.  

Σε μια startup, όσο και αν φαίνεται παράξενο, δεν είναι η τιμή που κοιτάμε πρώτα. Είναι οι δυνατότητες. Ο κύριος λόγος που δεν εστιάζουμε στην τιμή, είναι πως αν έχουμε δίκιο και ανέβει, πάει π.χ. στα 100 δολάρια, λίγη σημασία τελικά έχει αν το έχεις αγοράσει στο 1 δολάριο ή στα 20 σεντς ή στα 2 δολάρια. Ίσως μάλιστα στα 2 δολάρια να είναι πιο ασφαλές. Να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Στις χρηματιστηριακές επενδύσεις δεν κερδίζει αυτός που αγοράζει φτηνά. Κερδίζει αυτός που πουλάει ακριβότερα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Από τα πρώτα που κοιτάμε είναι η ομάδα διαχείρισης. Έχουν εμπειρία στον χώρο ή είναι πρωτάρηδες χωρίς τεχνογνωσία; Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο συνιδρυτές της Egretia, ο Peter Huang και ο Dirk Meyer, είναι έμπειροι μάνατζερ, που έχουν δουλέψει επί χρόνια στην Adobe. Ο πρώτος στην ανάπτυξη παιχνιδιών στο διαδίκτυο και ο δεύτερος στη στρατηγική επιχειρηματικών σχεδίων και καινοτόμων προγραμμάτων.

Στην Egretia, αυτό που εκτίναξε τις προσδοκίες ήταν το Football Master. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που βασίζεται στο blockchain. Η ιδιαιτερότητά του δεν είναι μόνο ότι διασκεδάζεις απολαμβάνοντας ποδόσφαιρο, αλλά έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις και χρήματα! Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ (http://footballmaster.egretia.io/)

Η αγορά σήμερα

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τείνουν να υπάρξουν δύο βασικές κατηγορίες κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin και τα υπόλοιπα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε πρωτοτυπούμε με αυτό τον διαχωρισμό. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες γίνεται όλο και πιο έντονο από την επενδυτική πλευρά.

Το Bitcoin είναι το μοναδικό που ανεβαίνει σήμερα από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Σκαρφάλωσε και πάλι στις 13.035 δολάρια, με ποσοστιαία άνοδο 5,50%.

1

euro2day.gr

 
327
Thumbnail

Ολοένα και μειώνεται η στήριξη προς το φιλόδοξο «κρυπτονόμισμα του Facebook», Libra, το οποίο δέχεται απανωτά πλήγματα, με αποτέλεσμα να τίθεται επ'αμφιβόλω το κατά πόσον το εγχείρημα που ανακοινώθηκε από τον «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων θα είναι σε θέση όντως να «απογειωθεί».

ad1mobile

Όπως σημειώνει το BBC, σε σχετικό report της G7 – που απαρτίζεται από τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη- αναφέρεται πως τα κρυπτονομίσματα σαν το Libra αποτελούν κίνδυνο στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Στο report παρουσιάζεται μια σειρά από εκτιμώμενους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν από τα ψηφιακά νομίσματα και υπογραμμίζεται πως, ακόμα και αν οι υποστηρικτές του Libra καταφέρουν να πείσουν πως οι φόβοι είναι υπερβολικοί, το όλο εγχείρημα μπορεί να μην λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η προειδοποίηση αυτή από πλευράς του G7 έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την «τορπίλη» από πλευράς των Mastercard και Visa, την προηγούμενη εβδομάδα, που επικαλέστηκαν αβεβαιότητα ως προς το ρυθμιστικό καθεστώς. Σημειώνεται πως το παρόν report της G7 συνέταξαν αξιωματούχοι από κεντρικές τράπεζες, το ΔΝΤ και το Financial Stability Board που συντονίζει τους κανόνες των οικονομικών της G20. Όπως τονίζεται σε αυτό, οι υποστηρικτές ψηφιακών νομισμάτων όπως το Libra πρέπει να είναι νομικά ασφαλείς, να προστατεύουν τους καταναλωτές και να διασφαλίζουν πως τα νομίσματα δεν χρησιμοποιούνται για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος ή τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών. Αν και η αναφορά, που θα παρουσιαστεί σε υπουργούς Οικονομικών στις ετήσιες συναντήσεις του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα δεν ξεχωρίζει μεμονωμένα το Libra, υπογραμμίζει πως τα παγκόσμια stablecoins με δυνατότητα μεγάλης αύξησης κλίμακας συνεπάγονται ένα μεγάλο εύρος πιθανών προβλημάτων. Σημειώνεται πως τα αποκαλούμενα stablecoins, όπως το Libra, διαφέρουν από άλλα νομίσματα όπως το Bitcoin, επειδή συνδέονται με πραγματικά νομίσματα όπως το δολάριο και το ευρώ.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όπως τονίζεται στο προσχέδιο της αναφοράς, «Η G7 πιστεύει πως κανένα εγχείρημα με stablecoin δεν θα έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί μέχρι να αντιμετωπιστούν επαρκώς τα νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα, το θέμα της επίβλεψης και τα ρίσκα». Επίσης, εκφράζονται και αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, ακόμα και αν ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Πέραν της Mastercard και της Visa, από το Libra αποσύρθηκαν επίσης το eBay και η εταιρεία πληρωμών Stripe, ακολουθώντας την αντίστοιχη επιλογή του PayPal, που επίσης βγήκε από εγχείρημα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki
 

article 1