Γιατί ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKEx παγώνει τις αναλήψεις

Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι παγώνει τις αναλήψεις - Ο λόγος

Το OKEx ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με υπάλληλο που είναι ο υπεύθυνος για τα λεγόμενα ιδιωτικά κλειδιά, τα οποία επιτρέπουν την έγκριση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Αυτά τα ψηφιακά κλειδιά - μια μακρά σειρά αριθμών και γραμμάτων - δεν μπορούν να ξαναδημιουργηθούν. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο υπάλληλος συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές σε έρευνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Το OKEx δεν αποκάλυψε πόσα κλειδιά δεν είναι διαθέσιμα ή για ποια κρυπτονομίσματα. 

Το περιστατικό καταδεικνύει σύμφωνα με τους F.T. τους κινδύνους που διατρέχουν οι αγοραστές κρυπτονομισμάτων όσον αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης στα χρήματά τους.

Εκπρόσωπος της OKEx επιβεβαίωσε ότι οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνα. 

Η ίδια απέφυγε να παράσχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα ιδιωτικά κλειδιά που έχουν χαθεί, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. 

>>> Όλες οι Blockchain/Crypto ειδήσεις <<<

Ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του OKEx επισημαίνει ότι η απόφαση για το πάγωμα των αναλήψεων λήφθηκε προς όφελος των πελατών. «Διαβεβαιώνουμε ότι οι υπόλοιπες λειτουργίες του OKEx συνεχίζονται κανονικά και ότι η ασφάλεια του ενεργητικού σας στο OKEx δεν θα επηρεαστεί» πρόσθεσε. 

Το OKEx δίνει τη δυνατότητα trading σε futures κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin και το ethereum, και υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του ότι εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες σε 100 χώρες. Η αξία των συναλλαγών futures που πραγματοποιούνται σε μία ημέρα στο ανταλλακτήριο αγγίζει το $1,5 δισ. την ημέρα. 

Το OKEx μετέφερε τα κεντρικά του γραφεία από το Χονγκ Κονγκ στη Μάλτα πριν από δύο χρόνια. Απασχολεί σημαντικό αριθμό υπαλλήλων στην Κίνα, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ. 

euro2day.gr

 
606
Thumbnail