Γιατί ο κορυφαίος σκακιστής είναι υποστηρικτής του Bitcoin

Αυτό που με προσέλκυσε στο Bitcoin, αναφέρει ο Kasparov, είναι το μαγικό νούμερο 21 εκατομμύρια.

Λένε πως το trading είναι τζόγος. Είναι, όσο και το τάβλι. Απαιτεί και τεχνική και τύχη. Σωστά! Όσο αφορά όμως την αποκρυπτογράφηση και την πρόβλεψη οικονομικών δεδομένων, χρειάζεται αναλυτική σκέψη. Τις ιδιότητες του σκακιστή, που βλέπει πολλές κινήσεις μπροστά.

Ποιος θεωρείται ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών; Αναμφισβήτητα ο Garry Kasparov. Που τον θυμηθήκαμε; Τον παρακολουθήσαμε σε μια συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα (https://www.youtube.com/watch?v=S9VCaigHhU0), με θέμα το Blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη, στην οποία όχι μόνο αναφέρθηκε στο Bitcoin, αλλά τάχθηκε υπέρ του. Ο Kasparov εμφανίστηκε να γνωρίζει απόλυτα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών, όπως και τα προβληματισμούς των πιο επιφυλακτικών.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αυτό που με προσέλκυσε στο Bitcoin, αναφέρει ο Kasparov, είναι το μαγικό νούμερο 21 εκατομμύρια. Γνωρίζω πως τα μαθηματικά με προστατεύουν. Οι κυβερνήσεις μπορούν να τυπώσουν ανεξέλεγκτα όσα τρισεκατομμύρια δολάρια θέλουν. Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση. Γνωρίζω ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε χάος αν αρνηθούμε το δικαίωμα του κράτους να ελέγχει την χρηματοοικονομική πλευρά των πραγμάτων. Όμως έχουμε ήδη διολισθήσει στο χάος, επειδή οι κυβερνήσεις φέρονται ανεύθυνα.

Έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρήματα και το 85% καταλήγει στα χρηματιστήρια. Δεν βρίσκουν τρόπο να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία. Τρομπάρουν τα χρηματιστήρια δημιουργώντας άλλη μια φούσκα. Δεν νιώθω προστατευμένος, σε αντίθεση με το Bitcoin, όπου μπορεί να γνωρίζει ο απλός άνθρωπος τι συμβαίνει.

Σας θυμίζουν κάτι τα λόγια του Garry; Καλά το καταλάβατε. Τα ίδια ακριβώς αναφέρουμε και εμείς τόσον καιρό. Όταν τα μαθηματικά ισχυρίζονται κάτι, ενώ η εμπειρική πεποίθηση ή η πίστη θεωρεί κάτι άλλο για σωστό, αυτά που δεν κάνουν λάθος, είναι τα μαθηματικά. Όσο να είναι όμως, έχει άλλη… γλύκα, να τα ακούς από ολόκληρο Garry Kasparov. Τον αδιαφιλονίκητο παγκόσμιο πρωταθλητή επί δεκαετίες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Δεν είναι μόνο αυτός όμως που εκφράστηκε θετικά για το Bitcoin. Είναι και ένας… ανταγωνιστής του. Ποιος; Ο Dan Schulman, ο CEO της Paypal. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Fortune. Το κυρίως θέμα της συνέντευξης ήταν οι λόγοι της αποχώρησης του από το Libra, αλλά δεν θα σταθούμε εκεί. Τους λόγους τους έχουμε εξηγήσει αναλυτικά στο euro2day. Δεν μας αναφέρει κάτι καινούργιο. Το ενδιαφέρον ήταν όταν τον ρωτήσανε αν κατέχει κρυπτονομίσματα. Ναι, απάντησε. Έχω Bitcoin. Μόνο Bitcoin; ήταν η επόμενη ερώτηση. Μόνο, απάντησε ο Schulman.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει τον Kasparov και ο CEO της Paypal, άσχετους; Χαζούς; Ασφαλώς όχι, εκτός αν είναι και ίδιος χαζός. Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς παγκοσμίως, όπου να διαθέτουν την αναλυτική σκέψη του Kasparov; Τις γνώσεις και την διορατικότητα πάνω στο ηλεκτρονικό χρήμα του Schulman;

Από την άλλη, μπορούν να κάνουν λάθος αυτές οι δύο προσωπικότητες; Ασφαλώς. Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι αλάνθαστοι. «Ουδείς άσφαλτος», όπως είχε πει πολύ σωστά η Λαίδη Άντζελα. Το θέμα είναι όμως πως αν αυτοί έχουν πειστεί, πόσο συνετό είναι να το απορρίψετε εσείς, χωρίς καν να το εξετάσετε;

Αφήσαμε για το τέλος μια διασκεδαστική είδηση. Στην τηλεοπτική σειρά «The Kominsky Method», στο πρώτο επεισόδιο, ένας φοιτητής υποκριτικής πηγαίνει στον δάσκαλο του (Michael Douglas) ενθουσιασμένος για να του αναφέρει πως κέρδισε έναν ρόλο σε ένα διαφημιστικό. Και όχι μόνο αυτό. Του δήλωσε ότι τα χρήματα που θα κερδίσει θα τα επενδύσει σε Bitcoin. Το χρήμα του μέλλοντος, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε. Για κοίτα κάτι πράγματα… 

Βασίλη Παζόπουλου- euro2day.gr

 
366
Thumbnail

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν την Πέμπτη ότι τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra του Facebook, δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην ΕΕ, μέχρι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να αντιμετωπιστούν.

ad1mobile

Οπως σχολιάζει το Reuters, η κίνηση επιβεβαιώνει τη σκληρή γραμμή της ένωσης απέναντι στο Libra, το οποίο προσελκύει έντονη κριτική διεθνώς από τις ρυθμιστικές αρχές για τις πιθανές επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Οι υπουργοί είπαν επίσης, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ότι εξετάζουν κανόνες ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Libra, στο πλαίσιο διεθνούς σχεδίου. Επικρότησαν επίσης την ΕΚΤ που εργάζεται σε ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα ως εναλλακτική στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: Euro2day.gr

article 1