Χάκερ κατηγορείται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας $24 εκατ.

Πως τα κατάφερε ο νεαρός χάκερ και η διαδικτυακή του ομάδα

Ένας σύμβουλος εταιρειών blockchain ισχυρίζεται ότι ένας 15χρονος χάκερ και η διαδικτυακή του παρέα, του έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων, παραβιάζοντας το κινητό του.

Ο Michael Terpin μήνυσε τον Ellis Pinsky στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, κατηγορώντας τον έφηβο ότι σχεδίασε ένα «καλά μελετημένο έγκλημα στον κυβερνοχώρο» το 2018, με στόχο τον ίδιο. Ο Terpin είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Transform Group, μιας εταιρείας με έδρα το Πουέρτο Ρίκο, που παρέχει σε επιχειρήσεις blockchain συμβουλές στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας.

«Ο Pinski και η ομάδα του είναι στην πραγματικότητα διαβολικές ιδιοφυΐες υπολογιστώνμε χαρακτηριστικά κοινωνιοπαθών, που καταστρέφουν τις ζωές των αθώων θυμάτων τους και περηφανεύονται για τις ληστείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Terpin στην καταγγελία του.

>>> Όλες οι Blockchain/Crypto ειδήσεις <<<

O σύμβουλος επιχειρήσεων ζητά περισσότερα από 71 εκατομμύρια δολάρια από τον Pinsky, η οποίος είναι τώρα 18 ετών, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί απάτης.

Ο Pinsky δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο δικηγόρος του δεν απάντησε στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου του.

Ο Terpin είπε ότι ο Pinsky, με τη βοήθεια του Nicholas Truglia, ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο και αντιμετωπίζει και κάποιες άλλες κατηγορίες στην Καλιφόρνια. Και στις δύο περιπτώσεις δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος. Ο Terpin κέρδισε ερήμην εκδοθείσα απόφαση ύψους  75,8 εκατ. δολαρίων εναντίον του Truglia πέρυσι στο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ο δικηγόρος του Truglia δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο Terpin μήνυσε επίσης την AT&T το 2018, ισχυριζόμενος ότι ήταν η ανεπαρκής ασφάλεια του ασύρματου φορέα επέτρεψε στην παρέα του Pinsky να αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεφώνου του και να το χρησιμοποιήσει για να κλέψει τα χρήματά του. Η AT&T αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

mononnews.gr

 
492
Thumbnail

Η μεγάλη επιτυχία του Frank Sinatra «Fly Me to the Moon» ήταν η πρώτη μουσική που ακούστηκε ποτέ στο φεγγάρι. Ο αστροναύτης Buzz Aldrin της αποστολής Apollo 11 είχε κουβαλήσει από τη Γη ένα φορητό μαγνητόφωνο, ειδικά για αυτό τον σκοπό. Πού το θυμηθήκαμε; Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να το βάζουν πάλι οι μουσικοί παραγωγοί στα ραδιόφωνα, με την ευκαιρία της επιτυχημένης εκτόξευσης του επανδρωμένου διαστημόπλοιου της NASA και της SρaceX.

ad1mobile

Όμως δεν είναι μόνο οι θαυμαστές των διαστημικών ταξιδιών που το θυμήθηκαν και άρχισαν να το σιγοτραγουδούν. Είναι και οι άνθρωποι που αποτελούν την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, καθώς βλέπουν το bitcoin να ξεπερνάει για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο τις 10.000 δολάρια και ονειρεύονται το δικό τους… ταξίδι προς το φεγγάρι.

>>> Όλες οι Blockchain/Crypto ειδήσεις <<<

Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα και όπως είχαμε αναφέρει πριν λίγες ημέρες, καθοριστικό σημείο αποδείχτηκε η ανοδική διάσπαση της πράσινης γραμμής που όριζε τα όρια του τριγωνικού σχηματισμού συσσώρευσης. Γνωρίζουμε εμπειρικά πως όποτε τη διασπάει, ακολουθεί απότομη κίνηση. Πράγματι, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, από την τιμή των 9.700 δολαρίων, το bitcoin σε ελάχιστα λεπτά της ώρας πραγματοποίησε άλμα προς τις 10.400. Αυτή την ώρα έχει υποχωρήσει και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τις 10.100 δολάρια. 

Είναι ενδιαφέρουσα η ακρίβεια με την οποία βρήκε εμπόδιο ξανά -για τρίτη φορά- στην οριζόντια μπλε διακεκομμένη γραμμή, δηλαδή την αντίσταση στο επίπεδο των 10.400 δολαρίων. Γιατί έχει τόση σημασία; Επειδή γνωρίζουμε -πάλι εμπειρικά- πως όσο περισσότερες φορές δοκιμάζεται μια στήριξη ή μια αντίσταση τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να διασπαστεί την επόμενη φορά.

Έχει ισχυρές βάσεις αυτή η άνοδος ή πρόκειται για μια φωτοβολίδα; Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Καθώς δεν διαθέτουμε την κρυστάλλινη μπάλα που διαβάζει το μέλλον, θα αρκεστούμε σε υποθέσεις. Αυτό που σίγουρα αποτελεί θετικό στοιχείο είναι πως δεν πρόκειται για μια έντονη και γρήγορη ανοδική κίνηση, αλλά για κατάκτηση των υψηλότερων σημείων που γίνεται σταδιακά. Από τις 12 Μάρτη και μετά, συνεχώς σημειώνονται υψηλότερα χαμηλά (μπλε βελάκια). Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη πως η τάση μετατράπηκε σε ανοδική.

Σημαντικό είναι επίσης πως δεν οφείλεται σε κάποιο γενικότερο ενθουσιασμό που να αφορά τη χρηματιστηριακή αγορά. Ο S&P δεν έχει κάνει κάποια ανάλογη κίνηση, επηρεασμένος από τις ταραχές που πραγματοποιούνται σε πόλεις των ΗΠΑ. Η κατεύθυνση που έχει πάρει το bitcoin είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες αξίες και αυτό δίνει μια επιπλέον βαρύτητα. Ο όγκος συναλλαγών του τελευταίου 24ωρου εμπνέει και αυτός αισιοδοξία, καθώς βρίσκεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετρώντας μόνο τα 10 πιο αξιόπιστα ανταλλακτήρια.

Τον δρόμο είχε δείξει εδώ και ημέρες το δεύτερο σε δημοτικότητα κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Είχε διασπάσει την αντίστοιχη δική του συσσώρευση από την Πέμπτη. 

Νέα από την αγορά των κρυπτονομισμάτων

* Στις αγορές, τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) δεν γίνεται τυχαία. Έχει προηγηθεί κάποια περισσότερο ή λιγότερο φανερή διεργασία. Τα σημάδια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ήταν ενθαρρυντικά. Ίσως η κορυφαία είδηση των τελευταίων ημερών αφορούσε τη Samsung. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων θα συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Gemini, στο οποίο οι χρήστες στις ΗΠΑ και στον Καναδά του Blockchain Wallet της Samsung θα μπορούν απευθείας να αγοράζουν και να πουλούν κρυπτονομίσματα. Το Samsung Blockchain Wallet είναι μία εφαρμογή ηλεκτρονικού πορτοφολιού, το οποίο είναι διαθέσιμο στα μοντέλα Galaxy S10 και S20.

>>> Όλες οι Blockchain/Crypto ειδήσεις <<<

Η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα για τον απλό κόσμο ποτέ δεν ήταν πιο προσιτή. H Samsung πουλάει κατά μέσο όρο πάνω από 70 εκατομμύρια συσκευές smartphones το τρίμηνο!

* Τα κορυφαία ανταλλακτήρια διατηρούν 1,36 εκατομμύρια bitcoin αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τελευταία φορά που είχε σημειωθεί τόσο μικρή ποσότητα νομισμάτων, ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπου η τιμή του εκτοξεύτηκε από 3.150 στις 14.000 δολάρια μέσα σε τρεις μόλις μήνες.

Γιατί αυτή η ένδειξη θεωρείται bullish; Επειδή ο κύριος λόγος που οι κάτοχοι των bitcoin αποσύρουν τα κρυπτονομίσματά τους από τα ανταλλακτήρια και τα τοποθετούν στα προσωπικά τους πορτοφόλια είναι ένας: δεν ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν στο άμεσο μέλλον.

* Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τα κρυπτονομίσματα με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατομμυρίων, με τη μεγαλύτερη απόδοση για τον μήνα Μάιο. Πρώτο ήταν το ZIL με +187%, ενώ ακολούθησαν το OMG και το CEL, με +124% και +88% αντίστοιχα.

ad2mobile

Πηγή: Euro2day.gr

article 1