Χάκερ κατηγορείται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας $24 εκατ.

Πως τα κατάφερε ο νεαρός χάκερ και η διαδικτυακή του ομάδα

Ένας σύμβουλος εταιρειών blockchain ισχυρίζεται ότι ένας 15χρονος χάκερ και η διαδικτυακή του παρέα, του έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων, παραβιάζοντας το κινητό του.

Ο Michael Terpin μήνυσε τον Ellis Pinsky στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, κατηγορώντας τον έφηβο ότι σχεδίασε ένα «καλά μελετημένο έγκλημα στον κυβερνοχώρο» το 2018, με στόχο τον ίδιο. Ο Terpin είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Transform Group, μιας εταιρείας με έδρα το Πουέρτο Ρίκο, που παρέχει σε επιχειρήσεις blockchain συμβουλές στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας.

«Ο Pinski και η ομάδα του είναι στην πραγματικότητα διαβολικές ιδιοφυΐες υπολογιστώνμε χαρακτηριστικά κοινωνιοπαθών, που καταστρέφουν τις ζωές των αθώων θυμάτων τους και περηφανεύονται για τις ληστείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Terpin στην καταγγελία του.

>>> Όλες οι Blockchain/Crypto ειδήσεις <<<

O σύμβουλος επιχειρήσεων ζητά περισσότερα από 71 εκατομμύρια δολάρια από τον Pinsky, η οποίος είναι τώρα 18 ετών, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί απάτης.

Ο Pinsky δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο δικηγόρος του δεν απάντησε στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου του.

Ο Terpin είπε ότι ο Pinsky, με τη βοήθεια του Nicholas Truglia, ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο και αντιμετωπίζει και κάποιες άλλες κατηγορίες στην Καλιφόρνια. Και στις δύο περιπτώσεις δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος. Ο Terpin κέρδισε ερήμην εκδοθείσα απόφαση ύψους  75,8 εκατ. δολαρίων εναντίον του Truglia πέρυσι στο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ο δικηγόρος του Truglia δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο Terpin μήνυσε επίσης την AT&T το 2018, ισχυριζόμενος ότι ήταν η ανεπαρκής ασφάλεια του ασύρματου φορέα επέτρεψε στην παρέα του Pinsky να αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεφώνου του και να το χρησιμοποιήσει για να κλέψει τα χρήματά του. Η AT&T αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

mononnews.gr

 
700
Thumbnail