Η Blockchain λανσάρει το ταχύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων 

Η εταιρεία εισέρχεται αποφασιστικά σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά 

Μια παραδοσιακή αξία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μεταπηδά στον κλάδο των ανταλλακτηρίων. Την Τρίτη, η Blockchain, με έδρα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε το «Pit», ένα ανταλλακτήριο που, όπως λέει, θα ολοκληρώνει συναλλαγές σε «ταχύτητες κβαντικά ταχύτερες από οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων».

Η Blockchain, η οποία ξεκίνησε το 2011, είναι γνωστή για την παροχή μιας υπηρεσίας «πορτοφολιού» που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν την πρόσβαση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Στο άλμα της στον κλάδο των ανταλλακτηρίων με αυτό που η ίδια ονομάζει το «ταχύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο», η Blockchain αντιμετωπίζει μια άκρως ανταγωνιστική αγορά όπου πολλές άλλες εταιρείες – κυρίως η Coinbase και η Binance – προσφέρουν μια παρεμφερή υπηρεσία. 

Η εταιρεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων παραπέμπει περισσότερο σε αγοραπωλησία βασικών προϊόντων και τα τέλη προμήθειας – όπως συμβαίνει και στον κόσμο της παραδοσιακής μεσιτείας – μειώνονται.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blockchain, Peter Smith, είναι σίγουρος ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την εταιρεία του. Σε συνέντευξή του στο Fortune, ο Smith δήλωσε ότι η Blockchain εξυπηρετεί 40 εκατομμύρια «πορτοφόλια» πελατών και ότι 14 εκατομμύρια από αυτά έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα. Ο ίδιος στοιχηματίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πελάτες θα πεισθούν να χρησιμοποιήσουν τη Blockchain για αγοραπωλησίες καθώς και ως υπηρεσία αποθήκευσης.

Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι το Mercury, ο μηχανισμός αντιστοίχισης που τροφοδοτεί το Pit, θα προσφέρει ένα πλεονέκτημα παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες από τους αντιπάλους του.

«Μετράμε τον χρόνο σε μικροδευτερόλεπτα, ούτε καν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», λέει η Nicole Sherrod, επικεφαλής προϊόντων αγοραπωλησίας της εταιρείας. «Πρόκειται για το επίπεδο ταχύτητας που βρίσκεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ». Η Sherrod εντάχθηκε στη Blockchain πέρυσι από την TD Ameritrade, όπου ηγείτο του τμήματος προϊόντων ενεργητικής αγοραπωλησίας.

Μαζί με την πρόσληψη της Sherrod, η Blockchain έχει πλέον συστήσει μια έμπειρη ομάδα για την κατασκευή του Pit. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται βετεράνοι της Google, της Goldman Sachs, της UBS και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Smith, το Mercury θα είναι ανώτερο από οτιδήποτε αντίστοιχο στην αγορά και θα συνδυαστεί με μια διεπαφή που θα επιτρέπει στους επενδυτές λιανικής και τους επαγγελματίες traders να επιλέγουν το επίπεδο πολυπλοκότητας που προτιμούν. Ένας εκπρόσωπος της Blockchain προσέθεσε ότι η τεχνολογία θα εμποδίσει τους ευκαιριακούς traders να εκμεταλλεύονται καθυστερήσεις για τη χειραγώγηση των τιμών.

Παρόλο που η Blockchain υπάρχει εδώ και πάνω από μία δεκαετία, έχει διατηρήσει ένα αρκετά χαμηλό προφίλ. Ο ιδρυτής της, Ben Reeves, απεχθάνεται τη δημοσιότητα, ενώ πολλοί στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων θεωρούν τον Smith ως αίνιγμα που ήρθε από το πουθενά για να γίνει CEO.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Ανακοινώνοντας το νέο ανταλλακτήριο, ο Smith παρουσίασε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το εργαλείο Blockchain Explorer της εταιρείας, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να αναλύουν τη δραστηριότητα που σχετίζεται με το Bitcoin, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και φέρνει στην εταιρεία πολλά έσοδα από διαφημίσεις.

Αν και η Blockchain δεν έχει συγκεντρώσει χρήμα από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών τα τελευταία δύο χρόνια, ο Smith αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημείωσε, επίσης, ότι η Blockchain έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσφατων εξαγορών.

Jeff John Roberts - fortunegreece.com
 

 
370
Thumbnail

Σε ένα από τα μεγάλα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία, που διαχειρίζεται δεκάδες δισεκατομμύρια, καλεί ο διευθυντής τον έμπιστό του υπεύθυνο επενδύσεων, για τη μηνιαία ενημέρωση.

ad1mobile

-Πώς τα πήγαμε με τα γερμανικά ομόλογα;

-Καταπληκτικά, του απαντάει εκείνος. Όλα πάνε περίφημα!

-Έτσι μπράβο. Με τα γαλλικά και τα ολλανδικά;

-Αρχίζουμε να ξεπερνάμε τους στόχους μας, αποκρίθηκε ο υπεύθυνος, αφήνοντας ευχαριστημένο τον διευθυντή.

-Ομόλογα από τα PIGS που έχουν καλύτερο επιτόκιο; Έχεις πάρει, φαντάζομαι.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

-Βεβαίως, κύριε διευθυντά. Κι εκεί κάναμε επιτυχημένες επιλογές.

-Εύγε, παιδί μου. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του μήνα; Ρώτησε κι άπλωσε το χέρι για να πιάσει τον αχνιστό καφέ που μόλις του είχαν σερβίρει.

-Χάσαμε 125 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σοκ τα μάτια του διευθυντή γυάλισαν και το φλιτζάνι έμεινε μετέωρο στα δάκτυλά του. Ο υπεύθυνος πίστεψε πως θα πάθαινε καρδιακή προσβολή και ετοιμάστηκε να τρέξει προς βοήθεια. Προς μεγάλη του ανακούφιση, ο διευθυντής συνήλθε, όμως το κόκκινο χρώμα δεν έλεγε να υποχωρήσει από το πρόσωπό του. Η οργή του είχε φουντώνει σαν δεξαμενή βενζίνης που της πετάς αναμμένο σπίρτο.

-Βρε παλιο%[email protected]&!!, μόλις τώρα δεν μου έλεγες πως πάμε περίφημα;

-Επειδή χάσαμε μόνο 125 εκατομμύρια, κύριε διευθυντά.

Θα μπορούσε να λεχθεί σαν ανέκδοτο, αν δεν αποτελούσε μια τραγική πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο. Κυκλοφορούν στο χρηματοοικονομικό σύμπαν ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο αξίας τρισεκατομμυρίων. Τρισεκατομμυρίων. Μια τρομακτική μαύρη τρύπα που καταπίνει χρήμα και συνεχίζει να διευρύνεται. Για να είναι ήσυχοι οι διαχειριστές ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους… πρέπει να χάσουν!

Όπως αναφέρει η έκθεση της Deutsche Bank που παρουσιάσαμε χθες, το σημερινό σύστημα, έτσι όπως είναι δομημένο με χρήματα χωρίς αντίκρισμα, φτάνει στα όριά του. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα το αντικαταστήσει. Και το ακόμα μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε, στην περίπτωση που εμφανιστεί το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι.

Το σχέδιο παλαιότερα ήταν απλό: να σπουδάσετε, να βρείτε δουλειά, να σας βγει ο πάτος. Ίσως τότε να βρείτε μια καλύτερη δουλειά, με καλύτερες προοπτικές. Κατόπιν να επενδύσετε τις οικονομίες σας και να απολαύσετε μια καλή σύνταξη. Το τέλος του δρόμου που υπόσχεται ατέρμονο εισόδημα για την υπόλοιπη ζωή σας.

Δυστυχώς, ο κόσμος αυτός έχει τελειώσει. Η σημερινή εποχή ευνοεί ένα σύστημα που συχνά φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να μας χωρίσει από τα χρήματά μας, αντί να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν. Τα προβλήματα λειτουργούν σαν νάρκες. Οι δυσκολίες που θα συναντήσετε μπορούν να ανατινάξουν το οικονομικό μέλλον σας. Τα επιτόκια των αποταμιεύσεών μας κυμαίνονται κοντά στο μηδέν, ενώ είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε την πορεία του αμερικανικού χρέους. Αν κάποιος θεωρεί φούσκα την αύξηση της τιμής του Bitcoin, τι μπορεί να πει γι' αυτό άραγε;

Και να ήταν μόνο τα καταγεγραμμένα χρέη, καλά θα ήταν. Υπάρχουν και οι μελλοντικές υποχρεώσεις, όπως των συντάξεων. Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, προορισμένη να αποτελεί κουβέντα αργόσχολων αμπελοφιλοσόφων. Είναι υπαρκτό πρόβλημα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν βρει τη λύση στα οικονομικά προβλήματα. Πατάνε το κουμπί και «τυπώνουν» χρήμα. Ως σύγχρονοι αλχημιστές, μπορούν από το μηδέν να δημιουργούν χρήμα, όχι παιδιά.

Η συνταξιοδότηση είναι μια νέα έννοια. Στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, οι άνθρωποι ζούσαν όσο διάστημα ήταν σωματικά ικανοί για να εργαστούν. Η κατάσταση αυτή άρχισε να αλλάζει κατά τον 19ο αιώνα, όταν η υποστήριξη των ηλικιωμένων, από οικογενειακή υπόθεση, έγινε ευθύνη της κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις δημιούργησαν προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης, όπου εγγυώνται κάποιο ελάχιστο εισόδημα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Tey El Rjula: Ο άνθρωπος που πλήρωσε πίτσα με Bitcoin <<<

Για έναν περίπου αιώνα, το μοντέλο λειτούργησε αρκετά καλά, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες. Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο κατάφερε ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό άλμα. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών παρουσιάζει μια ασυνήθιστη υποχώρηση. Επιλέγοντας να κάνουν λιγότερα παιδιά, οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να εξαρτώνται από απογόνους που δεν υπάρχουν.

Πού κολλάει το Bitcoin σε αυτούς τους προβληματισμούς; Το Bitcoin έχει το πλεονέκτημα να είναι περιουσιακό στοιχείο μη συσχετιζόμενο με τα παραδοσιακά. Αν η κατάσταση ξεφύγει, ίσως αποτελέσει νησίδα ασφαλείας. Και αν ο χαρακτηρισμός νησίδα ασφαλείας σάς φαίνεται υπερβολικός, σίγουρα δεν θα μπορέσετε να διαφωνήσετε με τον όρο αντιστάθμιση κινδύνου.

Τα cryptos δεν αντιδρούν στα οικονομικά δεδομένα, στις δημοσιονομικές πολιτικές των κυβερνήσεων, στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα ή η αγορά συναλλάγματος. Να διευκρινίσουμε εδώ πως υπάρχει διαφορά μεταξύ της μη συσχέτισης και της αντίστροφης συσχέτισης. Δεν αναμένουμε οπωσδήποτε να αυξηθεί η τιμή του Bitcoin όταν πέσουν οι μετοχές και αντίστροφα.

Η αγορά σήμερα

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η τιμή του Bitcoin, όπως φαίνεται από το 4ωρο διάγραμμα. Ο τριγωνικός σχηματισμός συσσώρευσης φτάνει προς το τέλος του. Συνεπώς δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κάποια ξαφνική κίνηση. Προς τα πού; Σύμφωνα με τον Willy Woo, έναν από τους πιο αξιόλογους μελετητές του Bitcoin, προς τα πάνω. Στο Twitter δημοσίευσε έναν δείκτη όπου αποκαλύπτει την ορμή των επενδυτών, όπως ισχυρίζεται. Ο Woo δημοσιεύει τις εκτιμήσεις που θεωρεί έγκυρες, αλλιώς θεωρεί πως διαβρώνεται η αξιοπιστία του.

ad2mobile

Πηγή: Euro2day.gr/του Βασίλη Παζόπουλου

article 1