Η Blockchain λανσάρει το ταχύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων 

Η εταιρεία εισέρχεται αποφασιστικά σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά 

Μια παραδοσιακή αξία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μεταπηδά στον κλάδο των ανταλλακτηρίων. Την Τρίτη, η Blockchain, με έδρα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε το «Pit», ένα ανταλλακτήριο που, όπως λέει, θα ολοκληρώνει συναλλαγές σε «ταχύτητες κβαντικά ταχύτερες από οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων».

Η Blockchain, η οποία ξεκίνησε το 2011, είναι γνωστή για την παροχή μιας υπηρεσίας «πορτοφολιού» που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν την πρόσβαση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Στο άλμα της στον κλάδο των ανταλλακτηρίων με αυτό που η ίδια ονομάζει το «ταχύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο», η Blockchain αντιμετωπίζει μια άκρως ανταγωνιστική αγορά όπου πολλές άλλες εταιρείες – κυρίως η Coinbase και η Binance – προσφέρουν μια παρεμφερή υπηρεσία. 

Η εταιρεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων παραπέμπει περισσότερο σε αγοραπωλησία βασικών προϊόντων και τα τέλη προμήθειας – όπως συμβαίνει και στον κόσμο της παραδοσιακής μεσιτείας – μειώνονται.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blockchain, Peter Smith, είναι σίγουρος ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την εταιρεία του. Σε συνέντευξή του στο Fortune, ο Smith δήλωσε ότι η Blockchain εξυπηρετεί 40 εκατομμύρια «πορτοφόλια» πελατών και ότι 14 εκατομμύρια από αυτά έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα. Ο ίδιος στοιχηματίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πελάτες θα πεισθούν να χρησιμοποιήσουν τη Blockchain για αγοραπωλησίες καθώς και ως υπηρεσία αποθήκευσης.

Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι το Mercury, ο μηχανισμός αντιστοίχισης που τροφοδοτεί το Pit, θα προσφέρει ένα πλεονέκτημα παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες από τους αντιπάλους του.

«Μετράμε τον χρόνο σε μικροδευτερόλεπτα, ούτε καν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», λέει η Nicole Sherrod, επικεφαλής προϊόντων αγοραπωλησίας της εταιρείας. «Πρόκειται για το επίπεδο ταχύτητας που βρίσκεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ». Η Sherrod εντάχθηκε στη Blockchain πέρυσι από την TD Ameritrade, όπου ηγείτο του τμήματος προϊόντων ενεργητικής αγοραπωλησίας.

Μαζί με την πρόσληψη της Sherrod, η Blockchain έχει πλέον συστήσει μια έμπειρη ομάδα για την κατασκευή του Pit. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται βετεράνοι της Google, της Goldman Sachs, της UBS και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Smith, το Mercury θα είναι ανώτερο από οτιδήποτε αντίστοιχο στην αγορά και θα συνδυαστεί με μια διεπαφή που θα επιτρέπει στους επενδυτές λιανικής και τους επαγγελματίες traders να επιλέγουν το επίπεδο πολυπλοκότητας που προτιμούν. Ένας εκπρόσωπος της Blockchain προσέθεσε ότι η τεχνολογία θα εμποδίσει τους ευκαιριακούς traders να εκμεταλλεύονται καθυστερήσεις για τη χειραγώγηση των τιμών.

Παρόλο που η Blockchain υπάρχει εδώ και πάνω από μία δεκαετία, έχει διατηρήσει ένα αρκετά χαμηλό προφίλ. Ο ιδρυτής της, Ben Reeves, απεχθάνεται τη δημοσιότητα, ενώ πολλοί στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων θεωρούν τον Smith ως αίνιγμα που ήρθε από το πουθενά για να γίνει CEO.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Ανακοινώνοντας το νέο ανταλλακτήριο, ο Smith παρουσίασε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το εργαλείο Blockchain Explorer της εταιρείας, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να αναλύουν τη δραστηριότητα που σχετίζεται με το Bitcoin, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και φέρνει στην εταιρεία πολλά έσοδα από διαφημίσεις.

Αν και η Blockchain δεν έχει συγκεντρώσει χρήμα από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών τα τελευταία δύο χρόνια, ο Smith αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημείωσε, επίσης, ότι η Blockchain έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσφατων εξαγορών.

Jeff John Roberts - fortunegreece.com
 

 
287
Thumbnail

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μια βασική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές χρηματιστηριακές ή νομισματικές αξίες. Ο κάτοχος τους δεν διασφαλίζεται από κάποια πιστοποιημένη αρχή. Αν κλέψουν την τράπεζα όπου έχεις τις καταθέσεις σου ή τη χρηματιστηριακή όπου βρίσκονται οι μετοχές σου, κανένα από τα δύο δεν χάνεται. Είναι καταγεγραμμένα. Υπάρχει απόδειξη ότι σου τα οφείλει κάποιος.

Τα κρυπτονομίσματα είναι «γυμνά» ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αν σου κλέψουν ή χάσεις τον κωδικό που αντιπροσωπεύει τα crypto σου, είναι σαν να έχασες τα μετρητά σου. Δεν υπάρχει κάποια κεντρική αρχή που να τα καταγράφει. Εσύ ο ίδιος είσαι υπεύθυνος να τα κρατήσεις ασφαλή. Είσαι εσύ η τράπεζα σου, όπως χαρακτηριστικά λένε στον χώρο των crypto.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο κάτοχος ενός Bitcoin έχει δύο κλειδιά (κωδικούς). Ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό. Το δημόσιο κλειδί είναι σαν μια e-mail διεύθυνση. Ο καθένας μπορεί να τη δει και ο καθένας μπορεί να στείλει Bitcoin σε αυτήν. Το ιδιωτικό κλειδί είναι σαν το password του e-mail. Μόνο ο κάτοχος του μπορεί να ανοίξει τον λογαριασμό και να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό. Η θεματοφυλακή ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προστασία του ιδιωτικού κλειδιού του Bitcoin.

Η δυσκολία για τους θεσμικούς βρίσκεται ακριβώς εκεί. Ένας ιδιώτης μπορεί σχετικά εύκολα να διευθετήσει τους κωδικούς του, γιατί είναι λίγοι. Όταν όμως το εύρος των κατόχων γίνεται μεγάλο, ανάλογα αυξάνεται και η δυσκολία φύλαξης και ταξινόμησης.

Εδώ και καιρό κάποιες εταιρίες έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα, για το ποιος θα καταφέρει να λύσει με τον αποδοτικότερο τρόπο το πρόβλημα. Το έπαθλο για τον νικητή είναι μεγάλο: τα μεγάλα πορτοφόλια της Wall Street. Οι οποίοι για να εμπλακούν σοβαρά με το Bitcoin και την παρέα του, απαιτούν ένα πολύπλοκο επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας, ισοδύναμο με αυτό που απολαμβάνουν οι μετοχές ή τα ομόλογα.

Περιττό να πούμε πως η επίπτωση που θα υπάρξει κάτι τέτοιο στον χώρο των crypto θα είναι κοσμογονική. Αναμένουμε χρήματα να εισρεύσουν από την παραδοσιακή χρηματιστηριακή αγορά στην crypto, όχι το αντίθετο.

Μέχρι τώρα ξέραμε πως η επικρατέστερη ήταν η Fidelity Investments, η οποία έχει υποσχεθεί να παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής στο Bitcoin. Σε πρώτη φάση θα έχουν πρόσβαση μόνο οι θεσμικοί και κατόπιν θα ακολουθούσαν οι μικροεπενδυτές.

Προχθές η Coinbase, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει μεγάλους επενδυτές όπως hedge funds και αμοιβαία κεφάλαια, δαπάνησε 55 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά της υπηρεσίας θεματοφυλακής της Xapo. Η Xapo είναι πρωτοπόρα επιχείρηση στην αποθήκευση κρυπτονομισμάτων, σε περιβάλλον εκτός σύνδεσης στο Internet.

Εκτιμάται ότι η Coinbase αποθηκεύει περίπου 860.000 Bitcoin, χάρη σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την πιο πρόσφατη εξαγορά. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ίδια, πλέον έχει 7 δισεκατομμύρια δολάρια υπό επιμέλεια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος θεματοφυλακής της Coinbase Custody, Sam McIngvale, ανέφερε ότι με αυτή την κίνηση θα μπορεί στο μέλλον να δίνονται δάνεια σε κρυπτονομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο ο κάτοχος Bitcoin θα μπορεί να λαμβάνει τόκο, όπως αν είχε καταθέσεις σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Για τους γνώστες του χώρου, η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη. Στις αρχές του μήνα η Grayscale Investments μετακόμισε κεφάλαια αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Xapo στην Coinbase, υπερδιπλασιάζοντας την αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που είχε υπό επιμέλεια.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Το θέμα λοιπόν είναι ποιος θα προλάβει πρώτος; Όχι αναγκαστικά. Υπάρχει χώρος για όλους. Η αγορά είναι τεράστια. Η αύξηση της τιμής του Bitcoin των τελευταίων μηνών, έχει ερμηνευτεί ως σημάδι ότι οι μεγάλοι παίκτες εισέρχονται στον χώρο. Τον Μάιο, η Fidelity δημοσίευσε μια έρευνα όπου διαπιστωνόταν πως πάνω από 400 θεσμικοί επενδυτές είχαν εμπλακεί με την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ενώ άλλοι τόσοι εμφανίζονταν πρόθυμοι.

Το κίνητρο τους δεν είναι αποκλειστικά η κερδοσκοπία. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το Bitcoin έχει σε γενικές γραμμές αυτονομηθεί από τα υπόλοιπα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα. Μπορεί, για την ώρα τουλάχιστον, να μην θεωρείται ασφαλές λιμάνι ή να μην έχει την αίγλη του χρυσού ή του ελβετικού φράγκου, όμως η ιδιότητα του να μην κινείται με την ευρύτερη αγορά το καθιστά ελκυστικό. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε τώρα, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα όσο αφορά την παγκόσμια οικονομία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

article 1