Η Κίνα εξετάζει να απαγορεύσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων

Παραβίαση νόμων και επιβάρυνση του περιβάλλοντος επικαλείται η Κινεζική Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης

Η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης συνέστησε στην κυβέρνηση της Κίνας να απαγορεύσει την εξόρυξη bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη λίστα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων που σκοπεύει να περιορίσει επειδή παραβιάζουν τους υφιστάμενους νόμους ή επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κρατική εφημερίδα Securities Times αναφέρει ότι η λίστα αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική πολιτική της χώρας αντιμετωπίζει τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις αρχικές δημόσιες προσφορές νομισμάτων (ICO).

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η είδηση δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή του bitcoin, το οποίο κατέγραψε ισχυρό ράλι τον περασμένο μήνα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχωρεί 1% την Τρίτη στα 5.200 δολάρια. 

euro2day.gr

 
222
Thumbnail

Την ανοδική πορεία του συνεχίζει το Bitcoin, αλλά και άλλα πολλά κρυπτονομίσματα, εξέλιξη που συμπίπτει χρονικά με τις τελευταίες μαζικές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Το γνωστότερο ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια ανά μoνάδα για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου 2018, μία τιμή που είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη από εκείνη στην οποία διαπραγματευόταν στις αρχές του έτους. 

ad1mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Η κεφαλαιοποίηση του, μάλιστα, πλέον ανέρχεται στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Την ίδια ώρα, η έντονη μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων προσλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, αφού οι συνδυασμένοι όγκοι συναλλαγών σύμφωνα με τους αναλυτές, υποδεικνύουν την προσέλκυση νέων επενδυτών στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

article 1