ΗΠΑ: Το Ουαϊόμινγκ νομιμοποιεί τα κρυπτονομίσματα

Θα υπόκεινται στις ίδιες ρυθμίσεις όπως το κανονικό χρήμα

Η Πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ πέρασε τροπολογία, με την οποία αναγνωρίζει όλες τις φορμές κρυπτονοµισµάτων ως «legal tender», δηλαδή νόμιμο χρήμα.

Σημειώνεται ότι ως νόμιμο χρήμα ορίζεται κάθε μέσο πληρωμής το οποίο, βάσει νόμου, πρέπει να γίνεται αποδεκτό για την αποπληρωμή χρηματικών οφειλών.

Νόμιμο χρήμα αποτελούν για παράδειγμα τα ευρώ (νομίσματα ή χαρτονομίσματα), το συνάλλαγμα (όπου αυτό είναι δεκτό), ο χρυσός κλπ. Ωστόσο πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, επιταγές, ξένα νομίσματα, συχνά δε θεωρούνται νόμιμο χρήμα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune Eagle του Ουαϊόμινγκ, κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (και τα διάφορα altcoins) υπόκεινται στις ίδιους κανονισμούς και χαρακτηριστικά όπως το παραστατικό χρήμα (τα ευρώ/δολάρια που έχουμε στις τσέπες μας).

Η Πολιτεία κατατάσσει αυτά τα ψηφιακά assets σε νομική ιδιοκτησία. Τα κρυπτονομίσματα θα υπόκεινται στις ίδιες ρυθμίσεις όπως το χρήμα, κάτι που επιτυγχάνεται καθώς επεκτείνεται η νομοθεσία.

Γιάννης Τσιρογιάννης - newmoney.gr

 
178
Thumbnail

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Μασαγιόσι Σον, ιδρυτής της SoftBank, έχασε πάνω από $130 εκατ. όταν πούλησε τη θέση που είχε χτίσει στο bitcoin, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σον έκανε την επένδυση στο τέλος του 2017, όταν το bitcoin βρισκόταν κοντά στο επίπεδο ρεκόρ των $20.000. Πούλησε στις αρχές του 2018, όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος είχε βουτήξει κάτω από τα $9.000.

Η επένδυση φαίνεται να έγινε μετά από σύσταση του Πίτερ Μπρίγκερ, ενός «ευαγγελιστή του bitcoin», την επενδυτική εταιρεία του οποίου αγόρασε η Softbank εκείνη τη χρονιά.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Η τιμή του bitcoin κινείται σήμερα κοντά στο επίπεδο των $5000.

ad2mobile

 

euro2day.gr

article 1