Πώς παίζεται σήμερα το παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων

Όσα έγιναν στην αγορά το 2018 και οι εκτιμήσεις για το 2019

Τα cryptocurrencies δεν έχουν πλέον τη δυναμική και τη φούρια που είχαν κάποτε, καθώς το τοπίο έχει κλονιστεί από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η αγορά τους καταποντίζεται ολοένα και περισσότερο, με τα Ethereum και Litecoin να σημειώνουν ραγδαίες πτώσεις και το Bitcoin να εξακολουθεί πιστά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, περισσότερα από 6 δισ. δολάρια έχουν κάνει φτερά από την αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες μόνο μέρες, μια κατάσταση που επιβεβαιώνει και το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο CoinMarketCap.

>>> Ροή Ειδήσεων - Επιλεγμένο περιεχόμενο Brief <<< 

Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, Bitcoin, απώλεσε άλλο ένα 5% σε μία μέρα και κινδυνεύει πια να πέσει κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 3.500 δολαρίων, προκαλώντας τη δυσφορία των επενδυτών. Μόνο ελπιδοφόρο δεν μοιάζει το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Οι αναλυτές του κλάδου περιμένουν το ίδιο σκηνικό και για το 2019, όπως αποκάλυψαν στο Forbes, και η πτώση του Ethereum κατά 6% μέσα σε μία μέρα επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες εκτιμήσεις. Ακόμα ζοφερότερο γίνεται το τοπίο και από τις εκκλήσεις των εταιριών ηλεκτρονικής ασφάλειας για καλύτερη προστασία των δεδομένων, καθώς εντοπίζουν προβλήματα στα λογισμικά, κενά ασφαλείας που μπορούν να εξελιχθούν σε κλοπή κεφαλαίων.

Σήμερα έχουμε ασφαλή νούμερα: το Ethereum έχει καταποντιστεί κατά 80% από το ιστορικό υψηλό του, κάνοντας τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν την περίοδο «κρυπτο-χειμώνα». Ο τομέας κλυδωνίζεται από τις διακυμάνσεις και η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει αποχαιρετίσει περισσότερα από 700 δισ. δολάρια. Πόσο μάλλον που οι μικροεπενδυτές περίμεναν τις επενδυτικές τράπεζες και τους κολοσσούς να μπουν στον χορό των κρυπτονομισμάτων, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

δ

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αποτέλεσμα μιας βαλτωμένης αγοράς», εξηγεί αναλυτικά ο ειδικός αναλυτής της eToro στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, Mati Greenspan, «ο θόρυβος εξασθενεί ώστε να τύχουν καλύτερης προσοχής οι μεμονωμένες εξελίξεις σε κάθε νόμισμα».

>>> Αναλύσεις & Έρευνες Brief <<< 

Για άλλους πάντως η ανάκαμψη του Βitcoin αρχικά και των άλλων κρυπτονομισμάτων αργότερα είναι απλώς θέμα χρόνου, θεωρώντας πως η αγορά των cryptocurrencies δεν έχει πει ακόμα τον τελευταίο της λόγο. Όπως για τον Marcus Hughes, στέλεχος του μεγάλου κρυπτο-ανταλλακτηρίου Coinbase, που περιμένει πως το 2019 θα είναι η χρονιά των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι χώρες σπεύδουν να υιοθετήσουν νομικά πλαίσια για τη συγκεκριμένη αγορά.

Και βέβαια όσο γίνονται αυτές οι συζητήσεις, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου, το Binance του Χονγκ Κονγκ, ισχυρίζεται πως δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει την «απίστευτη ζήτηση»…

 
178
Thumbnail

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Μασαγιόσι Σον, ιδρυτής της SoftBank, έχασε πάνω από $130 εκατ. όταν πούλησε τη θέση που είχε χτίσει στο bitcoin, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σον έκανε την επένδυση στο τέλος του 2017, όταν το bitcoin βρισκόταν κοντά στο επίπεδο ρεκόρ των $20.000. Πούλησε στις αρχές του 2018, όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος είχε βουτήξει κάτω από τα $9.000.

Η επένδυση φαίνεται να έγινε μετά από σύσταση του Πίτερ Μπρίγκερ, ενός «ευαγγελιστή του bitcoin», την επενδυτική εταιρεία του οποίου αγόρασε η Softbank εκείνη τη χρονιά.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Η τιμή του bitcoin κινείται σήμερα κοντά στο επίπεδο των $5000.

ad2mobile

 

euro2day.gr

article 1