Η εταιρεία ανακοίνωσε την νέα έκδοση του λογισμικού εργαλείου «Halo» που η ίδια έχει αναπτύξει 

Σήμερα οι οργανισμοί μετασχηματίζουν με γρήγορους ρυθμούς τον τρόπο που λειτουργούν και το πως κεφαλαιοποιούν την χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το blockchain. Η PwC διαθέτει κορυφαίους επαγγελματίες σε θέματα ελέγχου, ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογίας blockchain, για να δημιουργήσουν ψηφιακές λύσεις που υποστηρίζουν αυτό τον πολύπλοκο και γοργά αναπτυσσόμενο τομέα.

Η νέα έκδοση του λογισμικού εργαλείου «Halo» που έχει αναπτυχθεί από την PwC, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει ελεγκτικές και άλλες υπηρεσίες διασφάλισης με ψηφιακό τρόπο σε επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους ή συναλλάσσονται σε κρυπτονόμισμα.

Σ’ αυτόν το νέο και πολύπλοκο κόσμο του blockchain και του κρυπτονομίσματος, η PwC μπορεί, πλέον, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αδράξουν τις ευκαιρίες που παρέχονται αλλά και να διαχειριστούν τις προκλήσεις που υπάρχουν σε σχέση με τις διεργασίες και τους ελέγχους που θα πρέπει να υπάρχουν κατά την χρήση αυτών των νέων τεχνολογιών. Στο νέο αυτό περιβάλλον είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να έχουν στιβαρά και αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το λογισμικό εργαλείο Halo μπορεί να:

  • Παρέχει ανεξάρτητη και ουσιαστική τεκμηρίωση του «ζεύγους ιδιωτικού κλειδιού και δημόσιας διεύθυνσης», το οποίο είναι απαραίτητο για να τεκμηριωθεί ο ιδιοκτήτης του κρυπτονομίσματος,
  • Διερευνά με ασφάλεια το blockchain και να αποκτά με τρόπο ανεξάρτητο και αξιόπιστο πληροφορίες για τις σχετικές blockchain συναλλαγές και υπόλοιπα.
  • Σήμερα το εν λόγω εργαλείο υποστηρίζει τα Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, LiteCoin, Ethereum, ERC20 – OAX token και Ripple (XRP).

Ο James Chalmers, Global Assurance Leader του δικτιού της PwC δήλωσε: «Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να ψηφιοποιούν τις εργασίες τους είναι σημαντικό για εμάς ως ελεγκτές να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές στην τεχνολογία, να συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ελεγκτικά εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νέων τεχνολογιών και να εξυπηρετούμε τις αυξημένες και μεταλλασσόμενες ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων μερών», κατέληξε.
 

 
308
Thumbnail

Το 2018, τα διαδικτυακά προγράμματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, εφαρμογές δηλαδή που τρέχουν στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη και πραγματοποιούν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με σκοπό το κέρδος, θα μπορούσαν να είχαν καταναλώσει 18,8 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αυτό αναφέρει έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικτυακής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Το μέγεθος αυτό είναι συγκρίσιμο με το ποσοστό κατανάλωσης ισχύος της Πολωνίας και σημαίνει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικτυακής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αντιστοιχούν σε περίπου 800 τόνους εκπομπών CO2.

Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ή το cryptojacking μέσω προγραμμάτων περιήγησης είναι μια απειλή στην οποία μπορεί να υποβάλλονται πολλοί χρήστες εν αγνοία τους. Μπορεί να το προσέξουν μόνο αν ελέγξουν τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας ή αν παρατηρήσουν ότι ορισμένοι διαδικτυακοί πόροι υπερφορτώνουν τις συσκευές τους κατά το άνοιγμα. Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η οποία χρησιμοποιεί τους επισκέπτες της εκάστοτε ιστοσελίδας για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι ιδιοκτήτες των ιστότοπων μετατρέπουν τη χωρητικότητα των συσκευών των χρηστών τους σε κρυπτονομίσματα ενώ το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη είναι ενεργό είτε λειτουργεί στο παρασκήνιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι ιστοσελίδες ειδοποιούν τους χρήστες για την έκθεσή τους σε αυτόν τον μηχανισμό και ζητούν τη συγκατάθεσή τους, εξηγώντας ότι η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εκτελείται με σκοπό την απόκτηση χρημάτων από την ιστοσελίδα χωρίς να εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις ή συνδρομές επί πληρωμή.

Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θεωρείται συνήθως μια αθώα δραστηριότητα που δεν έχει ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια χρημάτων και καταναλώνει μόνο μια μικρή ποσότητα ενέργειας. Για να το απομυθοποιήσουν, οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία σε αναφορές από λύσεις ασφαλείας της Kaspersky που εμπόδισαν τη διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ήρθαν στο συμπέρασμα ότι, ενώ οι ατομικές απώλειες μπορεί να θεωρηθούν ασήμαντες, ο παγκόσμιος αντίκτυπος είναι εκπληκτικά δυσοίωνος. 

Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, η ποσότητα της ενέργειας που καταναλώνεται μέσω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 1670 μεγαβατώρες (MWh), εκτός αν η ιστοσελίδα μπλοκάρει τον κωδικό που είναι υπεύθυνος για την έναρξη της εξόρυξης. Εάν μετατραπεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο μέσο επίπεδο της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας (International Energy Agency - IEA), αυτό ισοδυναμεί με περίπου 800 τόνους αερίων του θερμοκηπίου (CO2) που εκπέμφθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2018.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος για ένα τόσο υψηλό επίπεδο ενέργειας θα μπορούσε να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έως και μισό εκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες αυτές, θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από το τριπλάσιο της παραγωγής του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ το έτος πριν από το διαβόητο περιστατικό του.
 

article 1