Σας αρέσουν τα κρυπτονομίσματα αλλά όχι η αστάθειά τους;

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τα stablecoins

Τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.
 
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά νομίσματα είναι η εξαιρετική αστάθεια τους.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν σχεδόν στα 20.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017 και έπεσε στα 6.000 δολάρια δύο μήνες αργότερα – πρόκειται για μια διακύμανση τιμών που καθιστά το Bitcoin μάλλον ακατάλληλο για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή καταναλωτές.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Για κάποιους, η απάντηση είναι ένα σταθερό κρυπτονόμισμα – ή αλλιώς stablecoin. Παρόλο που η ιδέα δεν είναι εντελώς, και το πιο γνωστό παράδειγμα stablecoin – το Tether – υπάρχει στην αγορά από το 2015, πλήθος νέων stablecoin εισήλθαν στην αγορά πέρυσι.

Ιδού κάποιες βασικές πληροφορίες για τα νέα, σταθερά κρυπτονομίσματα, με τη μορφή ερωταπαντήσεων.

Τι είναι τα stablecoin;
Πρόκειται για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – νομίσματα ή μάρκες – τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την αξία τους. Με άλλα λόγια, με αυτά τα κρυπτονομίσματα εξασφαλίζεται ο ηπιότερος βαθμός μεταβλητότητας που παρατηρείται στα παραδοσιακά νομίσματα. Το Tether, για παράδειγμα, διαπραγματεύεται πάντα στο 1 δολάριο περίπου.

Πώς το καταφέρνουν αυτό;
Υπάρχουν δύο τρόποι. Τα εγγυημένα stablecoins συνδέονται με ένα άλλο στοιχείο, όπως π.χ. το δολάριο ΗΠΑ, ή ένα καλάθι εθνικών νομισμάτων ή βασικών εμπορευμάτων, και οι εκδότες τους υποστηρίζουν την αξία του νομίσματός τους διατηρώντας τη σύνδεση με το περιουσιακό στοιχείο. Άλλα stablecoins συνδέονται με την τιμή κρυπτο-στοιχείων όπως το Ether ή μια ομάδα ψηφιακών νομισμάτων. Τα stablecoins αυτού του είδους χρησιμοποιούν συνήθως αλγόριθμους για τη διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης του νομίσματος, οπότε ό,τι κυκλοφορεί αντιστοιχεί σε ό,τι διατηρείται ως απόθεμα.

Πόσα stablecoins υπάρχουν;
Τον Σεπτέμβριο του 2018 υπήρχαν 57 stablecoins, εκ των οποίων 23 είχαν ήδη κυκλοφορήσει και 34 βρίσκονταν στο στάδιο του σχεδιασμού, σύμφωνα με έρευνα του Blockchain.com. Η αξία της αγοράς stablecoin εκείνη την εποχή ανερχόταν στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφερόταν στα αποτελέσματα της έρευνας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Γιατί είναι δημοφιλή τα stablecoins;
Τα stablecoins είναι μια εύχρηστη «γέφυρα» ανάμεσα σε δύο κόσμους που δεν σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν συνδυαστικά – τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και τον κόσμο των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών. Το γεγονός αυτό καθιστά τα stablecoins χρήσιμα ως ένα μέσο εξασφάλισης των κερδών από την αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, ή ως ένα ασφαλές καταφύγιο εάν οι επενδυτές πιστεύουν ότι επίκειται η έλευση μιας πτώσης της αγοράς. Επίσης, διευκολύνουν τη μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, πολλά από τα οποία δεν διατηρούν με τις τράπεζες εκείνες τις σχέσεις που απαιτούνται για να προσφέρουν παραστατικές (fiat) καταθέσεις ή αναλήψεις. Τα ανταλλακτήρια αποδέχονται stablecoins, όμως, όπως το Tether.
 

 
260
Thumbnail

Απότομη πτώση σημειώνει το Bitcoin, μετά τα σχόλια και την κριτική του Αμερικανού προέδρου, όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

ad1mobile

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου έφτασε να χάνει σχεδόν 10%, αγγίζοντας τις 10.175 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk. Για λίγο, υποχώρησε χαμηλότερα από τις $10.000, στο χαμηλό των $9.872.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

ad2mobile

 

Η αιτία για την πτώση δεν είναι σαφής, αλλά έρχεται αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν είναι οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία έχει υψηλή μεταβλητότητα».

, ,

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Facebook ίσως χρειαστεί καταστατικό τράπεζας, εάν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το ψηφιακό νόμισμα Libra.

ad1mobile

Πρόσθεσε ότι το αξιόπιστο αμερικανικό δολάριο είναι το «μόνο πραγματικό νόμισμα στις ΗΠΑ». «Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να φτιάξουν ένα νέο τραπεζικό καταστατικό και να υπόκεινται σε όλες τις τραπεζικές ρυθμίσεις, όπως ακριβώς και οι άλλες τράπεζες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ BLOCKCHAIN/CRYPRO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

H εικόνα στα ψηφιακά νομίσματα, όπως την καταγράφει το MarketWatch, τις πρωινές ώρες:

ad2mobile

1

euro2day.gr

article 1