Συμμαχία εταιρειών για τις πατέντες γύρω από τα κρυπτονομίσματα

Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και το blockchain διπλασιάστηκε στις ΗΠΑ

Η Square ανακοίνωσε ότι ξεκινά το Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που θέλει να αποτρέψει τις εταιρείες από το να «κλειδώσουν» χρήσιμες τεχνολογίες πίσω από πατέντες, μια πρακτική που η εταιρεία υποστηρίζει πως εμποδίζει την καινοτομία.

>>> Διαβάστε επίσης: Η επιχείρηση των τεστ / Ψάχνουν που πήγαν τα εκατομμύρια & γιατί <<<

«Το "κλείδωμα" των θεμελιωδών τεχνολογιών γύρω από τα κρυπτονομίσματα σε πατέντες εμποδίζει την καινοτομία και την υιοθέτηση τους και η προσβλητική χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από κακούς παράγοντες απειλεί την ανάπτυξη των τεχνολογιών κρυπτογράφησης» σημείωσε η Square.

Για να γίνουν μέλη του COPA, οι εταιρείες πρέπει να δεσμευτούν ότι θα διαθέσουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους σε όλα τα άλλα μέλη χρησιμοποιώντας μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη.

Αυτή η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί ως «συλλογική ασπίδα», προστατεύοντας τα μέλη από τους «επιτιθέμενους», δήλωσε η εταιρεία - η οποία μπήκε στην αγορά των κρυπτονμισμάτων το 2018 και έχει ήδη δεσμευτεί να θέσει τα δικά της διπλώματα κρυπτογράφησης στη νέα βιβλιοθήκη.

Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και το blockchain στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε μεταξύ 2016 και 2017. Τον περασμένο χρόνο, η Microsoft υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα εξόρυξης που τροφοδοτείται από σωματική άσκηση.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε αυτή τη χώρα τα μετρητά έχουν... εξαφανισθεί <<<

Υποθέτοντας ότι η βιβλιοθήκη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα μεγαλώσει, η ιδέα είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν στο COPA για πρόσβαση σε τεχνολογικές καινοτομίες - δημιουργώντας ένα πιο δίκαιο περιβάλλον διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Πηγή: Epixeiro.gr

 
567
Thumbnail