Υπηρεσία εμβάσματος κρυπτονομισμάτων επιστρατεύει η Βενεζουέλα

Το Remesas θα επιτρέψει στους πολίτες να μεταφέρουν Bitcoin και Litecoin

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, υποστηριζόμενη από τον Νικολάς Μαδούρο, έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία εμβάσματος κρυπτομισμάτων με την ονομασία «Remesas», η οποία θα επιτρέψει στους πολίτες να μεταφέρουν Bitcoin (BTC) και Litecoin (LTC).

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει στην πλατφόρμα Patria, η οποία ελέγχεται άμεσα από τους κανόνες των κρυπτονομισμάτων της χώρας. Το Remesas είναι μια υπηρεσία της πλατφόρμας Patria που επιτρέπει σε όσους την χρησιμοποιούν να στέλνουν εμβάσματα στη Βενεζουέλα σε κρυπτονομίσματα. Οι πόροι που θα αποσταλούν θα διατεθούν στους Κυβερνητικούς Μπολιβάρους της Monedero Patria μόλις επιβεβαιωθεί η μεταφορά.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η υπηρεσία υπάγεται απευθείας στο καθεστώς Μαδούρο όπου οι συναλλαγές μπορούν να απενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Η πλατφόρμα θα αφαιρέσει επίσης μία προμήθεια για τη διευκόλυνση των συναλλαγών που θα μπορεί να φθάσει το 15%. Η υπηρεσία θέτει αρκετούς περιορισμούς στο ποσό που μπορεί να γίνει ανάληψη, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες καθορίζονται από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BCV).

Μια καλύτερη εναλλακτική λύση για την πλατφόρμα της Μαδούρο θα ήταν η ανταλλαγή χρημάτων από ομοτίμους όπως το local Bitcoins. Ως νόμισμα της χώρας, το bolivar χάνει την αξία του μέσω της υπερπληθωρισμού και η Βενεζουέλα αγκαλιάζει το Bitcoin. Το local Bitcoins είδε ρεκόρ το 2019, σύμφωνα με την Coindance Bitcoins αξίας 63 εκατομμυρίων δολαρίων να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα αυτή τη χρονιά.

cryptomurmura.eu

 
199
Thumbnail

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης οριστικοποιεί τα σχέδιά του για την κυκλοφορία του δικού του ψηφιακού νομίσματος την επόμενη χρονιά. Στόχος του Facebook είναι να αρχίσει τις πρώτες δοκιμές για την κυκλοφορία του GlobalCoin έως τα τέλη του έτους.

ad1mobile

Όπως μεταδίδει το BBC, περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός του καλοκαιριού, με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να έχει ήδη συζητήσει με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ. Ο Ζάκερμπεργκ συναντήθηκε με τον Κάρνεϊ τον προηγούμενο μήνα, συζητώντας τις ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους που συνεπάγεται η κυκλοφορία ενός κρυπτονομίσματος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το Facebook έχει απευθυνθεί και στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών για συμβουλές σε λειτουργικά και νομικά ζητήματα. Παράλληλα, είναι σε συνομιλίες με εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, όπως η Western Union, καθώς αναζητεί φθηνότερους και ταχύτερους τρόπους για φυσικά πρόσωπα χωρίς τραπεζικό λογαριασμό να αποστέλλουν και να λαμβάνουν χρήματα.

Στόχος του Facebook είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος που προσφέρει οικονομικά προσιτούς και ασφαλείς τρόπους διεξαγωγής πληρωμών, ανεξαρτήτως εάν οι χρήστες διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. 

ad2mobile

Με το κωδικό όνομα Project Libra, τα σχέδια του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης -στο οποίο ανήκουν και τα WhatsApp και Instagram- είναι να άρει τα εμπόδια στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και μειώνοντας το κόστος για τους καταναλωτές.

naftemporiki.gr

article 1