Υπηρεσία εμβάσματος κρυπτονομισμάτων επιστρατεύει η Βενεζουέλα

Το Remesas θα επιτρέψει στους πολίτες να μεταφέρουν Bitcoin και Litecoin

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, υποστηριζόμενη από τον Νικολάς Μαδούρο, έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία εμβάσματος κρυπτομισμάτων με την ονομασία «Remesas», η οποία θα επιτρέψει στους πολίτες να μεταφέρουν Bitcoin (BTC) και Litecoin (LTC).

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει στην πλατφόρμα Patria, η οποία ελέγχεται άμεσα από τους κανόνες των κρυπτονομισμάτων της χώρας. Το Remesas είναι μια υπηρεσία της πλατφόρμας Patria που επιτρέπει σε όσους την χρησιμοποιούν να στέλνουν εμβάσματα στη Βενεζουέλα σε κρυπτονομίσματα. Οι πόροι που θα αποσταλούν θα διατεθούν στους Κυβερνητικούς Μπολιβάρους της Monedero Patria μόλις επιβεβαιωθεί η μεταφορά.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η υπηρεσία υπάγεται απευθείας στο καθεστώς Μαδούρο όπου οι συναλλαγές μπορούν να απενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Η πλατφόρμα θα αφαιρέσει επίσης μία προμήθεια για τη διευκόλυνση των συναλλαγών που θα μπορεί να φθάσει το 15%. Η υπηρεσία θέτει αρκετούς περιορισμούς στο ποσό που μπορεί να γίνει ανάληψη, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες καθορίζονται από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BCV).

Μια καλύτερη εναλλακτική λύση για την πλατφόρμα της Μαδούρο θα ήταν η ανταλλαγή χρημάτων από ομοτίμους όπως το local Bitcoins. Ως νόμισμα της χώρας, το bolivar χάνει την αξία του μέσω της υπερπληθωρισμού και η Βενεζουέλα αγκαλιάζει το Bitcoin. Το local Bitcoins είδε ρεκόρ το 2019, σύμφωνα με την Coindance Bitcoins αξίας 63 εκατομμυρίων δολαρίων να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα αυτή τη χρονιά.

cryptomurmura.eu

 
150
Thumbnail

Οι ενδείξεις για έναν «βαρύ χειμώνα» των κρυπτονομισμάτων βρίσκονται παντού, σχολιάζουν ειδικοί στη Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι η εικόνα έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με την ανεξέλεγκτη ευφορία που είχε επικρατήσει το 2017, πυροδοτώντας ένα θεαματικό ράλι. 

ad1mobile

Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται σήμερα κάτω από τα 4.000 δολάρια, έχοντας χάσει το 80% της αξίας της από τα υψηλά των 19.800 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017. Η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί 85% από το απόγειό της, τον Ιανουάριο του 2018, ενώ και ο όγκος συναλλαγών στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές πλατφόρμες των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαρκή πτώση εδώ και 15 μήνες, σύμφωνα με την TradeBlock. Όσο για τις αρχικές προσφορές νομισμάτων, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα κρυπτονομίσματα έγιναν τα τελευταία χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ το ΔΝΤ είχε επισημάνει πως θα πρέπει ίσως και οι κεντρικές τράπεζες να σκεφτούν κάποια στιγμή να αναλάβουν εκείνες την έκδοσή τους. Τελικά το bitcoin και οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν ουσιαστικά ποτέ να προσελκύσουν τους θεσμικούς επενδυτές και τους mainstream διαχειριστές κεφαλαίων. Όσο για τις εταιρείες που θέλησαν να μπουν στον κόσμο τους, δέχονται σήμερα ισχυρές πιέσεις. 

Αν και το Bitcoin κινείται σήμερα αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2016, η έκταση της πτώσης του από το 2018 και έπειτα δημιουργεί ανησυχία ότι ίσως τελικά δεν συνέλθει ποτέ. Οι υποστηρικτές του θυμίζουν πάντως ότι το 2011 η αξία του είχε κάνει βουτιά 95%, ενώ απώλειες 85% είχε σημειώσει επίσης από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη φρενίτιδα του 2017. 

>>> Άρθρα, Απόψεις Brief <<<

ad2mobile

Η διαφορά βέβαια σήμερα είναι πως το ρυθμιστικό πλαίσιο γίνεται ολοένα και πιο αυστηρό. 

WSJ 

article 1