Άλλος για bitcoin; Αγορά 100 εκατ. και από την ιαπωνική Nexon

Μετά την Tesla και την Square και οι Ιαπωνικές εταιρείες αγοράζουν Bitcoin ως μέσο διατήρησης των μετρητών και της ρευστότητάς τους

Η διαδικτυακή εταιρεία παχνιδιών Nexon ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι αγόρασε Bitcoin αξίας 100 εκατ. δολαρίων, μεγαλώντας τη λίστα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που «αγκαλιάζουν» το ψηφιακό νόμισμα.

Η Nexon απέκτησε 1.717 Bitcoin με μέση τιμή στα 58.226 $ το καθένα, συμπεριλαμβανομένων των τελών και των εξόδων. Η αγορά αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% των συνολικών μετρητών της εταιρείας και είναι η μεγαλύτερη αγορά στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Τόκιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Η αγορά μας σε bitcoin αντικατοπτρίζει τη σταθερή πολιτική μας για την προστασία της μετοχικής αξίας παράλληλα με τη διατήρηση της αγοραστικής μας δύναμης και των μετρητών μας», δήλωσε ο Owen Mahoney, διευθύνων σύμβουλος της Nexon. «Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, πιστεύουμε ότι το Bitcoin προσφέρει μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ρευστότητα διατηρώντας παράλληλα την αξία των μετρητών μας για μελλοντικές επενδύσεις».

Τους τελευταίους μήνες αυξάνεται ο αριθμός των παγκόσμιων εταιρειών, όπως η Tesla και η Square που αγοράζουν Bitcoin ενώ κάποιες έχουν αρχίσει να το αποδέχονται και ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο παρότι οι εταιρείες στην Ιαπωνία είχαν πρωτοστατήσει στην αρχική αποδοχή του Bitcoin έχουν καθυστερήσει στην τελευταία τάση για την επένδυση μετρητών στο κρυπτονόμισμα.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η Nexon αιτιολόγησε περαιτέρω την αγορά αναφέροντας ότι επιχειρεί να προστατευτεί από ενδεχόμενη πτώση της αξίας των μη ψηφιακών νομισμάτων σε περίπτωση αύξησης του πληθωρισμού, με τον Mahoney να χαρακτηρίζει το Bitcoin ως «μια μορφή μετρητών που πιθανότατα θα διατηρήσει την αξία του, ακόμη και αν δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ευρέως».

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
4068