Αύξηση εσόδων στα 123,8 εκατ. δολάρια κατέγραψε στο τρίμηνο

Η μετοχή της Canopy Growth Corp. σημειώνει άλμα κατά 20% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τριμήνου που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Η μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία κάνναβης στον κόσμο ανακοίνωσε αύξηση κατά 62% στα καθαρά έσοδα τριμήνου έναντι του προηγούμενου τριμήνου, στα 123,8 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση για έσοδα 105,4 εκατ. δολαρίων.

Τα ακαθάριστα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 8% και η Canopy ανακοίνωσε αύξηση του μεριδίου της στην αγορά καθώς στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου κατέκτησε το 22% της της αγοράς του Καναδά στις πωλήσεις κάναβης.

Η μείωση στα προσαρμοσμένα Ebitda στα 91,7 εκατ. δολάρια ήταν χαμηλότερη κατά 64 εκατ. δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες 110 εκατ. δολαρίων.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η Canopy μείωσε τα λειτουργικά της έξοδα κατά 14% το τρίμηνο, ενισχύοντας τα περιθώρια κέρδους της κατά 34% και ενώ τον προηγούμενο τρίμηνο είχε αρνητικό περιθώριο 13% .

«Σημειώσαμε σημαντική βελτίωση στο τρίτο τρίμηνο λόγω της αύξησης των εσόδων και της καλύτερης παραγωγικής διαχείρισης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Οικονομικός Διευθυντής Mike Lee και πρόσθεσε ότι «έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε αυστηρότερους ελέγχους κόστους παράλληλα με τον προγραμματισμό περαιτέρω μέτρων μείωσης του κόστους.

Ο αναλυτής της MKM Partners, Bill Kirk, χαρακτήρισε τα στοιχεία αναπάντεχα δεδομένου του κόστους που συνδέεται με την προετοιμασία για την εισαγωγή νέων νόμιμων προϊόντων στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των ποτών και των βρώσιμων υλών.

«Αναμέναμε μόνο μικρές βελτιώσεις από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά η Canopy παρουσιάζει μια σημαντική πρόοδο», ανέφερε ο Kirk και πρόσθεσε «Τούτου λεχθέντος, η πορεία προς την κερδοφορία παραμένει πολύ ασαφής.»

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

Tags
 
2066
Thumbnail

ad1mobile

Η Qatar Airways αύξησε την συμμετοχή της στη μητρική εταιρεία IAG SA της British Airways σε περισσότερο από το ένα τέταρτο του μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας τη συγκράτησή της στον ευρωπαϊκό όμιλο μετά την επέκταση στον Κόλπο, αποδυναμώνοντας το εμπάργκο που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Doha ανύψωσε το μερίδιό της στην IAG, γνωστή ως International Consolidated Airlines Group SA, στο 25,1% από 21,4% που κατείχε προηγουμένως, όπως ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

ad2mobile

Η αυξημένη επένδυση στον ιδιοκτήτη της British Airways θα δώσει ώθηση στο Κατάρ σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς ο δικός του Διευθύνων Σύμβουλος Willie Walsh, με έδρα το Λονδίνο, προετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του τον επόμενο μήνα ενώ ο μεταφορέας έρχεται επίσης αντιμέτωπο με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Οι αλλοδαποί φορείς περιορίζονται στην κατοχή 49% ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών ως προϋπόθεση για τις αεροπορικές άδειες λειτουργίας.

Δικαίωμα ψήφου άνω του 25% σε μια εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει σε έναν μέτοχο να μπλοκάρει ειδικές αποφάσεις όπως η έγκριση νέου καταστατικού ή η αλλαγή ονόματος εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας Stephens Scown.

article 1