Προσφέρει ευκαιρίες για ισχυροποίηση της καρριέρας τους

Το ποσόν των 700 εκατομυρίων δολαρίων προτίθεται να διαθέσει η Amazon.com με στόχο την επανεκπαίδευση του ενός τρίτου του συνόλου του εργατικού της δυναμικού στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της νέας οικονομίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα ρομπότ για την ταξινόμηση και διαχείριση πακέτων , ανέφερε ότι θα επανεκπαιδεύσει περί τους 100.000 εργαζόμενους ως το 2025, ώστε να τους επιτρέψει να μετακινηθούν σε θέσεις εργασίας που απαιτούν μεγαλύτερες δεξιότητες μέσα στην εταιρεία ή να βρούν νέες, καλύτερες δουλειές, εκτός Amazon.

Το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να μετακινήσει υπαλλήλους από απλές θέσεις, σε θέσεις περισσότερο τεχνικού ρόλου, ασχέτως προηγούμενης εμπειρείας τους στον τομέα τεχνολογίας και πληροφορικής. Οι εργαζόμενοι χωρίς τεχνιή κατάρτιση θα μπορούν να διδαχθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για να μετακινηθούν σε θέσεις του τομέα σχεδιασμού λογισμικού. Η Amazon, επίσης, θα προσφέρει προπληρωμένα δίδακτρα προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκπαίδευση αυτή.

Όπως αναφέρει η Μπέθ Γκαλέτι, αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, «για εμάς, το να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες είναι μόνο η αρχή. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας θέλουν να ισχυροποιήσουν την καρριέρα τους εδώ, ενώ άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μετεκπαίδευση ως εφαλτήριο για να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες καρριέρες.

Σε μία αγορά εργασίας την πιο σκληρή και σφικτή στο τελευταίο μισό του αιώνα, η Amazon ανταγωνίζεται με άλλες εταιρείες να προσλάβει τους καλύτερους και ικανότερους και να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο με εκπαίδευση. Το να βοηθάς τους εργαζομένους να προσαρμοσθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μπορεί να καταπραΰνει τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και τους βουλευτές , όπως ο Μπέρνι Σάντερς που λέει ότι η Amazon χρειάζεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας.

Μάλιστα πέρσι ο γίγαντας του e-commerce αύξησε το ημερομίσθιο των εργαζομένων σε 15 δολάρια την ώρα.

Η πρόκληση δεν είναι μόνο να προσαρμοσθούμε στις νέες τεχνολογίες, αλλά στον δυναμισμό της οικονομίας, που μόνο αυτός μπορεί να την επιταχύνει, ανέφερε ο Jason Tyszko, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Εμπορικών Επιμελητηρίων των ΗΠΑ, σε μια δήλωσή του σχετικά με την Amazon.
 

 
1014
Thumbnail

(Bloomberg) - Ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Ζάμπια, Bwalya Ng'andu, δήλωσε ότι επιθυμεί επανέναρξη συνομιλιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα δάνειο διάσωσης και ότι η κυβέρνηση μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ενός αμφιλεγόμενου φόρου επί των πωλήσεων.

«Είμαι διατεθειμένος να μπω στη συζήτηση για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε το πρόγραμμα», δήλωσε ο 64χρονος τη Δευτέρα στη Lusaka κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του σε αντικατάσταση της Margaret Mwanakatwe, την οποία απέλυσε ο Πρόεδρος Edgar Lungu την προηγούμενη νύχτα. «Τουλάχιστον μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο σημείο όπου θα συζητήσουμε εποικοδομητικά. Υπάρχουν πράγματα από την πλευρά μας που πρέπει να κάνουμε», είπε.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στο διορισμό του Ng'andu, με τα ομόλογα της Ζάμπια να αυξάνονται. Η τιμή των χρεογράφων ύψους $750 εκατομμυρίων δολαρίων που οφειλόταν τον Σεπτέμβριο του 2022, αυξήθηκε κατά 5,2%, το υψηλότερο σε τρία χρόνια, σε 70 σεντς έναντι του δολαρίου, ισοδυναμώντας σε απόδοση 18,6%.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο διορισμός του Ng'andu έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αναζωογονήσει μια οικονομία που αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο δεκαετιών, μετά από την πτώση στην τιμή του χαλκού, της κύριας εξαγωγής της Ζάμπια και πολλών διαφορών με τους ανθρακωρύχους. Θα πρέπει να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η Ζάμπια δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της εκτός αν λάβει βοήθεια από το ΔΝΤ ή διαπραγματευτεί ευκολότερους όρους δανείων από την Κίνα.

Οι προσπάθειες της Ζάμπια από το 2016 για την εξασφάλιση δανείου ύψους $1,3 δις από το ΔΝΤ έχουν σταματήσει λόγω των ανησυχιών για τα σχέδια δανεισμού της. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εγκατέλειψε τη χώρα τον Αύγουστο και δεν αντικαταστάθηκε.

Ο Ng'andu, ο οποίος ήταν προηγουμένως Αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι μπορεί να μην είναι «συνετή» η εφαρμογή του φόρου επί των πωλήσεων, στους οποίους οι μεταλλευτικές εταιρείες έχουν αντιταχθεί. «Πρέπει να επανεξεταστεί και να δούμε αν αυτό θέλουμε να κάνουμε», είπε.

article 1