Το Αμπού Ντάμπι ετοιμάζεται να βάλει $1,5 δισ στην IPO της Aramco

Μέχρι στιγμής η ΙΡΟ έχει αποτύχει να προσελκύσει ξένους επενδυτές

Έτοιμο να επενδύσει έως 1,5 δισ. δολάρια στην Αρχική Δημόσια Προσφορά της Saudi Aramco φέρεται να είναι το Αμπού Ντάμπι, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας επιδιώκει να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον φιλικά διακείμενων γειτονικών χωρών για την IPO που μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

Το εμιράτο επιδιώκει να πραγματοποιήσει την επένδυση μέσω μιας ή και περισσότερων κρατικών εταιρειών, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Οι εκπρόσωποι της Aramco συναντούν αξιωματούχους funds του Αμπού Ντάμπι και εταιρείες για να συζητήσουν την κατάθεση τυχόν δεσμευτικών προσφορών.

Η εξεύρεση ενός μεγάλου επενδυτή εκτός βασιλείου θα είναι σίγουρα μια ανακούφιση για τη Σαουδική Αραβία μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για μια παγκόσμια IPO. H Aramco έτρεφε μεγάλες ελπίδες για την προσέλκυση θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης και μιας σημαντικής συμμετοχής από πλευράς Κίνας, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν δεσμευτικές προσφορές από εταιρείες.

Πηγή: Bloomberg/Newmoney.gr

Tags
 
2624
Thumbnail

Η γαλλική εταιρεία Safran SA ενημέρωσε τις μεξικανικές Αρχές για την έναρξη κατασκευής ενός εργοστασίου στο Τσιουάουα.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

ad1mobile

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει εσωτερικούς χώρους για επιβατικά αεροσκάφη της Boeing, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Marcelo Ebrard.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1