Αναπνευστήρες: 10πλάσια η ζήτηση από τους διαθέσιμους

Μεγάλες παραγγελίες από το εξωτερικό δέχονται κατασκευαστές κινεζικών αναπνευστήρων

(Bloomberg) - Ο αυξανόμενος αριθμός των κρίσιμα ασθενών από κορωνοϊό αυξάνει τη ζήτηση σε αναπνευστήρες τουλάχιστον στο δεκαπλάσιο των διαθέσιμων αναπνευστήρων στα νοσοκομεία ανά το παγκόσμιο, δήλωσε ο κορυφαίος κατασκευαστής ιατρικών συσκευών της Κίνας.

Η Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics Co., μαζί με άλλους κατασκευαστές κινεζικών αναπνευστήρων, έχει δει υπερβολικά μεγάλες παραγγελίες από το εξωτερικό, καθώς οι χώρες επιθυμούν να εφοδιαστούν με περισσότερες μηχανές οι οποίες χρησιμοποιούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε σοβαρές περιπτώσεις ασθενών, ένας αναπνευστήρας μπορεί να καθορίσει εάν θα ζήσει ή θα πεθάνει ένας ασθενής από Covid-19.

Καθώς οι θάνατοι ανά το παγκόσμιο έχουν φτάσει στους 18.000, οι γιατροί από το Μιλάνο μέχρι και τη Νέα Υόρκη αναζητούν απεγνωσμένα αναπνευστήρες. Τα νοσοκομεία που συνήθως διαθέτουν περιορισμένο αριθμό αναπνευστήρων, αντιμετωπίζουν τώρα την ανάγκη να υπάρχει ένας αναπνευστήρας για κάθε ασθενή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ενώ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump έδωσε το πράσινο φως στους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Tesla Inc. να προσπαθήσουν να κατασκευάσουν αναπνευστήρες για να καλύψουν το έλλειμμα, οι πολύπλοκες αυτές συσκευές δεν μεταφέρονται τόσο εύκολα όπως άλλες ιατρικές προμήθειες όπως χειρουργικές μάσκες ή απολυμαντικά.

Συνολικά στις Η.Π.Α., η Εταιρεία Κλινικής Φαρμακευτικής εκτιμά ότι 960.000 ασθενείς θα χρειαστούν υποστήριξη από αναπνευστήρα λόγω του Covid-19, αλλά το έθνος έχει περίπου 200.000 τέτοια μηχανήματα. Στην Ιταλία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την πανδημία, η σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρα έχει αναγκάσει τους γιατρούς να ταξινομήσουν ασθενείς.

Η Mindray, η οποία κατασκευάζει περίπου 3.000 αναπνευστήρες το μήνα, προσπαθεί τώρα να καθυστερήσει την παράδοση παραγγελιών σε εγχώριους πελάτες, προκειμένου να μεταφέρει προϊόντα πρώτα σε υπερπόντιους αγοραστές οι οποίοι έχουν πιο επείγουσα ανάγκη, δήλωσε ο Li. Τα νέα κρούσματα λοιμώξεων από κορωνοϊό στην Κίνα έχουν μειωθεί και οι άνθρωποί της επανέρχονται στις εργασίες και στην κανονική τους ζωή, ενόσω η επιδημία επιταχύνεται παγκοσμίως.

Η παραγωγή των συστημάτων παρακολούθησης ασθενών (monitors), τα οποία παρακολουθούν τα ζωτικά σημάδια αυτών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έχει επίσης αυξηθεί σχεδόν στο τριπλάσιο από πέρσι, δήλωσε ο Li. H Mindray παράγει τώρα 30.000 οθόνες το μήνα.

Οι αναπνευστήρες αντλούν οξυγόνο στους πνεύμονες και απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα από το σώμα. Πολλοί ασθενείς που προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό χρειάζονται τη μηχανή επειδή το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα τους πέφτει απότομα, μία κατάσταση που ονομάζεται υποξία, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο όργανο και να αποβεί απειλητική για τη ζωή του ασθενή.
 

Jinshan Hong και Dong Lyu
 
2452
Thumbnail

Σε μόλις 0,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός Ευρωζώνης τον Μάιο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και η κρίση που την ακολουθεί φέρνουν την περιοχή του ευρώ ένα βήμα από τον αποπληθωρισμό. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τέσσερα χρόνια, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη επέκτασης της νομισματικής χαλάρωσης από την πλευρά της ΕΚΤ.

ad1mobile

Σε αρχική της εκτίμηση, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός ευρωζώνης αναμένεται να είναι μόλις 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο, λόγω βουτιάς στις τιμές ενέργειας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συμπεριλαμβανομένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας, των τροφίμων, των αλκοολούχων ποτών και των καπνικών προϊόντων, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 0,8% τον Μάιο.

Ο πληθωρισμός 0,1% απέχει πολύ από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ για 2% και συμπίπτει με τις σκέψεις που κάνει η ΕΚΤ για αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Με τις τιμές να μην αυξάνονται σχεδόν καθόλου και την οικονομία βαθιά σε ύφεση, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ρυθμό αγοράς στοιχείων ενεργητικού την επόμενη εβδομάδα ώστε να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη. Οι περισσότεροι αναμένουν μια αύξηση κατά 500 δισ. ευρώ, που αν ισχύσει θα ανεβάσει τις αγορές στα 1,6 τρισ. ευρώ.

Η αύξηση των αγορών ομολόγων θα ενισχύσει τον βασικό ρόλο της ΕΚΤ στην ανάταξη της οικονομίας των 19 μελών της ευρωζώνης και θα αμβλύνει τις ανησυχίες ότι η αμφιλεγόμενη  απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου θα περιορίσει το πεδίο δράσης των υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Θα διατηρήσει επίσης ένα όριο στο κόστος δανεισμού, την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες ενός φιλόδοξου κοινού δημοσιονομικού σχεδίου, του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις μπορεί να επιβεβαιώσουν τη ζοφερή εκτίμηση της επικεφαλής ΕΚΤ, κριστίν Λαγκάρντ, που ανέφερε την Τετάρτη ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί από 8% έως 12% το 2020. Η Ιταλία αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ α’ τριμήνου, αυξάνοντας τις πιέσεις για το outlook ολόκληρης της περιοχής.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ «θα αποκρυσταλλώσουν τη ζοφερή πραγματικότητα για την ευρωζώνη», αναφέρει ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics. «Η ΕΚΤ θα το χρησιμοποιήσει αυτό για να αυξήσει περαιτέρω τις αγορές assets και ότι θα δεσμευτεί για μια επέκταση και πέραν του Δεκεμβρίου του 2020».

ad2mobile

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα του Bloomberg αναμένουν ότι το πρόγραμμα QE θα επεκταθεί και μετά το τέλος του έτους, ενώ όλοι αναφέρουν ότι η κεντρική τράπεζα θα επανεπενδύσει έσοδα από περιουσιακά στοιχεία που λήγουν για την αποφυγή επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1