«Ανάρπαστοι» οι απολυμένοι των Twitter και Facebook

Premium αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να τους προσλάβει

Ανοιχτή πρόσκληση στους χιλιάδες απολυμένους των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως του Twitter και της Meta Platforms (Facebook) απευθύνει η Jaguar Land Rover, η οποία φιλοδοξεί να «γεμίσει» με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί τις εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας.   

>>Διαβάστε επίσης: Το τελεσίγραφο του Μασκ «αδειάζει» το Twitter<<

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανήκει στον ινδικό όμιλο Tata, επιθυμεί να προσλάβει 800 νέους εργαζόμενους σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ινδία, Κίνα και Ουγγαρία. Οι θέσεις εργασίας αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, την τεχνητή νοημοσύνη, την ηλεκτροκίνηση, το λογισμικό cloud, τη διαχείριση δεδομένων και τη μηχανική.  

>>Διαβάστε επίσης: Σε αναζήτηση CEO για το Twitter ο Μασκ<<

Και ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι; Μα φυσικά, όσοι πρόσφατα απολύθηκαν από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι οποίες αναγκάστηκαν να βάλουν «μαχαίρι» στις δαπάνες, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών (αυξημένο κόστος δανεισμού, επιβράδυνση κερδών κ.α.) 

Για παράδειγμα, η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta Platforms, περιέκοψε 11.000 θέσεις εργασίας, ενώ το Twitter -υπό τη νέα ηγεσία του Έλον Μασκ– έχει προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ή «αναγκαστικές» αποχωρήσεις.  

Η Jaguar επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα, προκειμένου να αναπτύξουν και να «χτίσουν» την επόμενη γενιά οχημάτων της premium αυτοκινητοβιομηχανίας.  

newmoney.gr

 
5162