«Άνοιξη» μέσα στο καλοκαίρι για την αγορά crypto

Έσπασε το φράγμα των $25.000 το Bitcoin

Το Bitcoin ξεπέρασε σήμερα -έστω και για λίγο- τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, καθώς το ανοδικό μομέντουμ ενισχύθηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και τη σημαντική αναβάθμιση του Ethereum.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο έως και 2,2% την Κυριακή στα 25.031 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 13 Ιουνίου. Διαπραγματευόταν περίπου στα 24.750 δολάρια στις 6 π.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχή ημέρα. Το Ether κέρδισε έως και 2% στα 2.030,50 $, έχοντας ξεπεράσει τα 2.000 $ το Σάββατο για πρώτη φορά από τις 31 Μαΐου εν μέσω αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης λογισμικού του blockchain.

«Τα νεότερα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή θα δημοσιοποιηθούν μόλις δύο ημέρες πριν από την αναβάθμιση, οπότε αναμένουμε μεγάλη», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής ψηφιακών assets του Fundstrat, Σιν Φάρελ, σε σημείωμα προς τους πελάτες την Παρασκευή. «Οι μακροπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να αξιολογήσουν τις ενδεχόμενες πτώσεις ως ευκαιρίες αγοράς», πρόσθεσε.

ngcj

Η αγορά crypto βρίσκεται υπό πίεση το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, με τις τιμές του Bitcoin, του Ether και άλλων κρυπτονομισμάτων να πέφτουν περισσότερο από 50%. Με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να είναι χαμηλότερα των προσδοκιών, ανοίγοντας δυνητικά το δρόμο για λιγότερο επιθετικές ενέργειες από τη Fed, τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου καταγράφουν άνοδο.

newmoney.gr

 
4916