Αυστραλία: Απαγόρευσε είσοδο ατόμων που ταξιδεύουν από Κίνα

Η Κίνα εκφράζει τη «λύπη» της για την απαγόρευση ταξιδιών από την Αυστραλία λόγω κορωναϊού

Jason Scott (Bloomberg)

Η απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει στους ανθρώπους να εισέλθουν στη χώρα από την ηπειρωτική Κίνα τουλάχιστον μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου λόγω της επιδημίας του κορωναϊού, αναθερμαίνει την τριβή που υπήρχε με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της.

Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Scott Morrison την Πέμπτη, ο περιορισμός, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική απόφαση θα λήξει το Σάββατο, θα είναι σε ισχύ για τουλάχιστον μια επιπλέον εβδομάδα, η Κινεζική Πρεσβεία στην Καμπέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποίαεκφράζει τη βαθιά λύπη και δυσαρέσκεια

Μόνο η Αυστραλία και ένας μικρός αριθμός χωρών έχουν λάβει τέτοια ακραία μέτρα, τα οποία θεωρούνται ως υπερβολική αντίδρασ, ανέφερε.Η Κίνα έχει λάβει τα πιο ολοκληρωμένα και αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου, πολλά από τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κανονισμού Υγείας και των συστάσεων της ΠΟΥ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ο τομέας της εκπαίδευσης ανησυχεί ιδιαίτερα για την απαγόρευση, η οποία, σύμφωνα με την Australian Broadcasting Corp., θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 100.000 Κινέζοι φοιτητές να μην μπορέσουν να ξεκινήσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές στην Αυστραλία.

Ο Υπουργός Οικονομικών Josh Frydenberg προειδοποίησε ότι το έθνος, η πιο αναπτυγμένη οικονομία του κόσμου η οποία εξαρτάται από την Κίνα, έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στη βάση, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και η γεωργία.

Περισσότερες από 50 χώρες ή περιοχές έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχουν καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις για έκδοση βίζας αυτό τον μήνα για να περιορίσουν το νέο κορωναϊό, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών.

Οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Καμπέρας είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια, αφού η Αυστραλία, ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ, απαγόρευσε στην Huawei Technologies Ltd να κατασκευάσει το δίκτυό 5G της και ψήφισε νόμους κατά των ξένων παρεμβολών που αποσκοπούν να σταματήσουν την ανάμειξη στην κυβέρνησή της, τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια.

 
2855
Thumbnail