Αυστρία: Τα λάθη των τραπεζών, στοίχισαν 10 δισ. ευρώ

Η Αυστρία δαπάνησε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση και την εκκαθάριση τραπεζών

Η Αυστρία δαπάνησε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ (περί τα 11 δισ. δολάρια) για τη διάσωση και την εκκαθάριση τραπεζών που αποτυγχάνουν να διαδραματίσουν το ρόλο για τον οποίο προορίζονται. Αυτή η δαπάνη έγινε μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με νέα μελέτη της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η Hypo Alpe-Adria-Bank International AG ήταν μακράν το πιστωτικό ίδρυμα με τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτή την αλόγιστη δαπάνη, μετά την βιστική και ατελή επέκτασή της στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι πληρωμές τόκων εκ μέρους της Erste Group Bank AG, της Raiffeisen Bank International AG και της Bawag Group AG με σκοπό την προσωρινή κεφαλαιακή στήριξη, ως αποτέλεσμα της λαθεμένης πολιτικής, μείωσαν το καθαρό κόστος.

ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕς

 
1628
Thumbnail

Η Ford Motor Co σχεδιάζει να «ανακαλύψει και πάλι» ένα από τα εμβληματικά της μοντέλα -τη γνωστή Mustang- ως το ηλεκτρικό “διαβατήριο” της για να μπει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος αναμένεται να απογειωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Σε μια τελετή που έκανε την Κυριακή, εν μέσω βροχής, πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου που γίνεται στο Λος Άντζελες, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την Mustang Mach-E, ένα γλυκό hatchback μοντέλο, με ξεχωριστούς αρμούς και μπροστινή εμφάνιση που θυμίζει κεφάλι καρχαρία. Όταν θα βγει στην κυκλοφορία τον επόμενο φθινόπωρο, η Ford πιστεύει ότι θα πείσει τους κύριους αγοραστές ότι η ηλεκτροκίνητη Mustang της, είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση στα μοντέλα της Tesla που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Και η Ford, η οποία μόλις πέρυσι εγκατέλειψε το χώρο των αυτοκινήτων με μπαταρία, όταν «έβγαλε την πρίζα» από το Focus EV το οποίο καρκινοβατούσε σε πωλήσεις, τώρα στοιχηματίζει ότι έχει αποκωδικοποιήσει το πώς θα καταφέρει να αποκομίσει κέρδη από τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με την παραγωγή του Mach-E στο Μεξικό, όπου το εργατικό κόστος είναι χαμηλό, και με τιμή πώλησης που ξεκινάει από τα 43.895 δολάρια, η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι μπορεί να αποφύγει τις απώλειες που έχουν οι εταιρείες του κλάδου από πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία κατασκευάζονται σε χώρες υψηλού εργατικού κόστους.

Το Mach-E θα αποφέρει κέρδη στην εταιρεία ήδη από την πώληση του πρώτου αυτοκινήτου, είπε στο Bloomberg TV o Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Τζιμ Χάκετ. «Αυτό ίσως εκπλήσσει ορισμένους, επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ιστορικό κερδοφορίας για τις εταιρείες τους. Αυτό το μοντέλο, θα έχει».

ad2mobile

Ο Χάκετ δήλωσε επίσης ότι τα κέρδη θα έλθουν επειδή το συγκεκριμένο όχημα «δημιουργεί το πάθος το οποίο ακολουθεί όλες τις Mustang», αλλά και η τιμή του, κάνουν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, ελκυστικό στους υποψήφιους αγοραστές.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1