Αυτή η τράπεζα κόβει το μπάτζετ για παχυλούς μισθούς και μπόνους

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε αρχικά μπάτζετ μισθολογικών μπόνους ύψους 2 δις το 2020, κάτι το οποίο μειώθηκε

H Deutsche Bank AG προχώρησε σε μειώσεις του μπάτζετ για μπόνους μετά από την αντίδραση της ΕΚΤ, υποδεικνύοντας τις μισθολογικές προκλήσεις που επιβάλλει η πανδημία ακόμη και στις τράπεζες που παραμένουν ακλόνητες.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε αρχικά μπάτζετ μισθολογικών μπόνους ύψους 2 δισ ευρώ το 2020, κάτι το οποίο μειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ΕΚΤ τους τελευταίους μήνες. Η ΕΚΤ, μετά από την εν λόγω μείωση, δε ζήτησε παραπάνω “κούρεμα” του μπάτζετ.

Ο CEO της τράπεζας, Κρίστιαν Σούινγκ έχει υποσχεθεί την παχυλή ανταμοιβή των αποδοτικών εργαζομένων, μετά από την αύξηση των εσόδων της τράπεζας μέσω διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών ακόμη κι εν μέσω της πανδημίας. Οι ρυθμιστές της ΕΚΤ, από την πλευρά τους, είχαν δώσει κατευθυντήριες στις τράπεζες να περιορίσουν τα εν λόγω μπάτζετ λόγω της τεράστιας κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Από την πλευρά του, ο CFO της τράπεζας, Τζέιμς Βον Μόλτκε ανέφερε πως “Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΚΤ για περιορισμό των μπόνους. Προφανώς, πρέπει να αντισταθμίσουμε τις οδηγίες αυτές με τις δικαιωματικά μεγαλύτερες αμοιβές των υψηλά αποδοτικών εργαζομένων, έτσι ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί”.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το 2019 η τράπεζα είχε μπάτζετ για μπόνους ύψους 1,52 δισ ευρώ, μειωμένο κατά 22% σε σχέση με το 2018, μετά από τις απώλειες 5,7 δισ λόγω κόστους αναδιάρθρωσης.

Οι traders της τράπεζας, οι οποίοι λαμβάνουν και τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το συγκεκριμένο μπάτζετ, αναμένεται να έχουν αύξηση των μπόνους τους κατά 10% για το 2020. Τα έσοδα της τράπεζας από τη διαπραγμάτευση κινητών αξιών αυξήθηκαν κατά 28% πέρυσι.

gfm

εργαζόμενοι σε άλλους τομείς της τράπεζας αναμένεται να δουν μείωση στα μπόνους τους. Οι τομείς συναλλαγών και λιανικής επέδειξαν συρρίκνωση το 2020, ενώ ο Σούινγκ έχει πολλάκις μειώσεις τις εκτιμήσεις για ανάπτυξή τους. Η τράπεζα πρόκειται να δημοσιεύσει το μπάτζετ για τα μπόνους σε έκθεσή της τον Μάρτιο.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4192