Το μοντέλο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των συνολικών κερδών της εταιρείας από τότε που ξεκίνησε

Το πιο κερδοφόρο αυτοκίνητο που άρχισε να πωλείται τον περασμένο χρόνο δεν ήταν ένα σούπερ αμάξι της Tesla. Ούτε ένας «τρελός υπερκινητήρας».

Ήταν το νέο Porsche 911.

asw

Η όγδοη γενιά του εμβληματικού αυτοκινήτου της Porsche, γνωστού στον μικρόκοσμο των φαν και των πιστών της Porsche ως το 992, είναι το πιο κερδοφόρο, αναλογικά, από οποιοδήποτε άλλο όχημα που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο χρόνο. Το μοντέλο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των συνολικών κερδών της Porsche AG από τότε που ξεκίνησε, παρόλο που αποτελεί μόνο το 11% των πωλήσεων, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Bloomberg Intelligence.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το ποσοστό αυτό ξεπερνάει τα ελίτ μοντέλα όπως η Ferrari F8 Tributo, η Aston Martin DBX, η Mercedes-Benz GLE και η BMW X5, το καθένα από τα οποία επίσης έχει επιτυχία πάνω από το βάρος του, όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους.

asw

Το F8 Tributo, για παράδειγμα, μπορεί να υπερηφανεύεται για το επιβλητικό περιθώριο πωλήσεων 50%, αλλά συμβάλλει μόνο στο 17% των συνολικών κερδών του αυτοκινήτου στη Ferrari. Η Aston Martin θα πουλήσει τα αναμενόμενα 4.500 κομμάτια της DBX της το 2020, διπλασιάζοντας τον όγκο των πωλήσεων και φτάνοντας το 21% της συνολικής συνεισφοράς του οχήματος. Είναι πιθανό να ωθήσει τα Ebitda περιθώρια κέρδους της Aston Martin στο 30%, σύμφωνα με την έκθεση. Όσον αφορά τα SUV, το GLE, μαζί με τον “αδελφό” του GLS, θα αντιπροσωπεύει το 24% των κερδών της Mercedes το 2020, από μόλις το 9% του συνολικού όγκου. Η BMW X5 θα αντιπροσωπεύει το 16% των κερδών, με μόλις το 7% του όγκου της BMW.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Όλα αυτά τα μοντέλα δημιουργούν «ένα δυσανάλογα υψηλό επίπεδο συνολικών κερδών», λέει ο Michael Dean, αναλυτής της έρευνας αυτοκινήτων για το Bloomberg Intelligence, μιλώντας μέσω τηλεφώνου από το Auto Show της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, η πρόσφατη εισαγωγή της νέας γενιάς του 911 θα ενισχύσει περισσότερο τα κέρδη για τη Volkswagen.

(Στην κεντρική φωτό είναι η Porsche Taycan, το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που παράγεται από την Porsche. Φωτογράφος: Hannah Elliott / Bloomberg)

(newmoney - Bloomberg)
 

 
1344
Thumbnail

Aaron Eglitis

ad1mobile

Η Μολδαβία ζήτησε βοήθεια από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για να προσαγάγει στη δικαιοσύνη συμμετέχοντες σε απάτη ύψους $1 δις, η οποία οδήγησε στη διάσωση τριών τραπεζών της χώρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Andrei Nastase δήλωσε ότι συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του FBI και τους παρέδωσε επιστολή ζητώντας τη βοήθειά του.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Η επιστολή "έθεσε στην ημερήσια διάταξη του FBI την κλοπή του δισεκατομμυρίου, το πλυντήριο της διεθνούς μαφίας και όλα τα άλλα σχέδια που κατέστρεψαν το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα και στέρησαν τη χώρα μας από τις πολύ απαραίτητες πηγές", δήλωσε την Τετάρτη σε μία ανάρτηση στο Facebook.  Το FBI έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθούσαν, είπε.

Η πρώην Σοβιετική χώρα των 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων συγκλονίστηκε από την κλοπή του 2014 που ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μία νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Maia Sandu ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο και ο τραπεζικός τομέας αναδιοργανώθηκε και πωλήθηκε σε ξένους επενδυτές.

article 1