Αυτοκίνητα από Κίνα – Κατρακυλούν οι πωλήσεις τους 

Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώνονται για 14η φορά σε 15 μήνες

Bloomberg News

Το κείμενο στην αγγλική εδώ.


(Bloomberg) -  Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν για 14η φορά σε 15 μήνες, επεκτείνοντας αυτό που ήδη υπήρξε μια ιστορικά παρατεταμένη πτώση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.  

Οι πωλήσεις sedan, sport οχημάτων, minivans και οχημάτων πολλαπλών χρήσεων τον Αύγουστο υποχώρησαν 9,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 1,59 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της China Passenger Car Association.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξεπήδησαν από τη μεγαλύτερη ύφεση του κλάδου σε τρεις δεκαετίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μειώσεις καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ εξακολουθούν να υφίστανται. 

Για να τονωθεί η ζήτηση, η Κίνα έχει δρομολογήσει μια σειρά υποστηρικτικών μέτρων για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης. Το τελευταίο ήρθε τον περασμένο μήνα, όταν η κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες με χαλαρώσεις στους περιορισμούς για την αγορά αυτοκινήτου.

Αλλά η κατρακύλα συνεχίζεται, κτυπώντας τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο κορυφαίος Κινέζος κατασκευαστής, SUV Great Wall Motor Co. είδε μείωση στο κέρδος του κατά 59% το πρώτο εξάμηνο ενώ η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, SAIC Motor Corp., περιόρισε πρόσφατα τις προβλέψεις των πωλήσεών της προβλέποντας την πρώτη ετήσια πτώση των πωλήσεών της σε τουλάχιστον 14 χρόνια. 

Η εταιρεία Geely Automobile Holdings Ltd. του δισεκατομμυριούχου Li Shufu είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 19% τον Αύγουστο.

 
1344
Thumbnail

Aaron Eglitis

ad1mobile

Η Μολδαβία ζήτησε βοήθεια από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για να προσαγάγει στη δικαιοσύνη συμμετέχοντες σε απάτη ύψους $1 δις, η οποία οδήγησε στη διάσωση τριών τραπεζών της χώρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Andrei Nastase δήλωσε ότι συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του FBI και τους παρέδωσε επιστολή ζητώντας τη βοήθειά του.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Η επιστολή "έθεσε στην ημερήσια διάταξη του FBI την κλοπή του δισεκατομμυρίου, το πλυντήριο της διεθνούς μαφίας και όλα τα άλλα σχέδια που κατέστρεψαν το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα και στέρησαν τη χώρα μας από τις πολύ απαραίτητες πηγές", δήλωσε την Τετάρτη σε μία ανάρτηση στο Facebook.  Το FBI έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθούσαν, είπε.

Η πρώην Σοβιετική χώρα των 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων συγκλονίστηκε από την κλοπή του 2014 που ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μία νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Maia Sandu ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο και ο τραπεζικός τομέας αναδιοργανώθηκε και πωλήθηκε σε ξένους επενδυτές.

article 1