Αυτοκίνητα από Κίνα – Κατρακυλούν οι πωλήσεις τους 

Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώνονται για 14η φορά σε 15 μήνες

Bloomberg News

Το κείμενο στην αγγλική εδώ.


(Bloomberg) -  Οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν για 14η φορά σε 15 μήνες, επεκτείνοντας αυτό που ήδη υπήρξε μια ιστορικά παρατεταμένη πτώση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.  

Οι πωλήσεις sedan, sport οχημάτων, minivans και οχημάτων πολλαπλών χρήσεων τον Αύγουστο υποχώρησαν 9,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 1,59 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της China Passenger Car Association.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξεπήδησαν από τη μεγαλύτερη ύφεση του κλάδου σε τρεις δεκαετίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μειώσεις καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ εξακολουθούν να υφίστανται. 

Για να τονωθεί η ζήτηση, η Κίνα έχει δρομολογήσει μια σειρά υποστηρικτικών μέτρων για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης. Το τελευταίο ήρθε τον περασμένο μήνα, όταν η κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες με χαλαρώσεις στους περιορισμούς για την αγορά αυτοκινήτου.

Αλλά η κατρακύλα συνεχίζεται, κτυπώντας τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο κορυφαίος Κινέζος κατασκευαστής, SUV Great Wall Motor Co. είδε μείωση στο κέρδος του κατά 59% το πρώτο εξάμηνο ενώ η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, SAIC Motor Corp., περιόρισε πρόσφατα τις προβλέψεις των πωλήσεών της προβλέποντας την πρώτη ετήσια πτώση των πωλήσεών της σε τουλάχιστον 14 χρόνια. 

Η εταιρεία Geely Automobile Holdings Ltd. του δισεκατομμυριούχου Li Shufu είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 19% τον Αύγουστο.

 
1945
Thumbnail

Η ζωή αποδεικνύεται πολύ… γλυκιά για την οικογένεια Φερέρο, μια από τις πιο πλούσιες δυναστείες της ιταλικής ελίτ που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτρια της Nutella, καθώς θα λάβει μέρισμα 642 εκατ. ευρώ από τη μητρική εταιρεία.

ad1mobile

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 928,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, με αύξηση πάνω από 25% σε σχέση με το επόμενο 12μηνο.

Μερίσματα ανάλογου ύψους έχουν βοηθήσει τους Φερέρο να μπουν στη λίστα με τις 25 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων τoυ Bloomberg.

O πλούτος των οικογενειών που έχουν περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων , όπως οι Γουόλτον και οι Κοχ, έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία., περίοδο κατά την οποία οι Φερέρο έχουν λάβει μερίσματα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Από το 2008 τα κέρδη της οικογένειας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς η μητρική τους εταιρεία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία τόσο γεωγραφικά (στις ΗΠΑ) όσο και σε ό,τι αφορά τη γκάμα των προϊόντων της.

Οι Φερέρο απέκτησαν τον αμερικανικό τομέα γλυκισμάτων της Nestle για 2,8 δισ. δολ. το 2018 και ολοκλήρωσε το deal ύψους $1,3 δισ. με μπράντες της Kellogg, Keebler και Famous Amos πέρυσι.

Εχτισαν την περιουσία τους ξεκινώντας πριν 75 χρόνια από ένα ζαχαροπλαστείο στη Βόρεια Ιταλία που χρησιμοποιούσε φουντούκια για να καλύψει τις περιορισμένες προμήθειες σε κακάο. Το κατάστημα αναπτύχθηκε σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής, ανοίγοντας εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφεία στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εταιρεία εισήγαγε τα σήματα Nutella και Kinder Chocolate στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια επεκτάθηκε με προϊόντα όπως οι καραμέλες Tic Tac και τα σοκολατένια Ferrero Rocher.

ad2mobile

Η επιχείρηση αποτιμάται τώρα στα 32,4 δισ. δολάρια.

newmoney.gr - bloomberg

article 1