Αυξάνει τις προσλήψεις η Deutsche Bank

Συνεχίζεται ο πόλεμος αναζήτησης ταλέντων στις τράπεζες

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, δήλωσε ότι η επενδυτική τράπεζα προσανατολίζεται σε νέες προσλήψεις σε τομείς όπως οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις και τα επιτόκια στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναπτύξει τις δραστηριότητές της.

Η τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει σε επιλεκτικές προσλήψεις στις διαπραγματεύσεις κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη, καθώς και στους τομείς τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσε ο Von Moltke σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους την Τετάρτη.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο ανασυγκρότησης τμημάτων της επενδυτικής της τράπεζας που είχε περικόψει κατά τη διάρκεια της μεγάλης αναδιάρθρωσης, την οποία πραγματοποίησε ο CEO, Christian Sewing το 2018.
γ

Η επενδυτική τράπεζα βασίζεται ιδιαίτερα στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, οι οποίες σημείωσαν επιβράδυνση το τρίτο τρίμηνο, καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς επέστρεψε στα συνηθισμένα επίπεδα.

Οι προσλήψεις των τραπεζών έχουν εξελιχθεί σε μία πολύπλοκη διαδικασία λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αναπτύσσονται οι συναλλαγές.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Είναι ένας πόλεμος ταλέντων, όπως έγινε σε άλλους κύκλους στο παρελθόν», δήλωσε ο Von Moltke σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο Bloomberg Television. «Διαπιστώνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον πόλεμο αναζήτησης ταλέντων. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στις αμοιβές».

Αμερικανικές εταιρείες και ανταγωνίστριες τράπεζες όπως η Barclays έχουν δηλώσει ότι αναμένουν υψηλότερα μπόνους φέτος εν μέσω της έκρηξης των συναλλαγών. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γερμανική τράπεζα, η οποία έχει υψηλές προσδοκίες για τον επενδυτικό τομέα και η διοίκηση της γνωρίζει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει για να διατηρήσει τη δυναμική της, αναφέρουν πηγές.

Πηγή: Bloomberg/mononews

 
4897