Brexit: Η May δεσμεύεται για νέα ψηφοφορία στις 27/2

Αν δεν φέρει νέα συμφωνία στο Κοινοβούλιο έως τις 27 Φεβρουαρίου, θα πει ότι θα υπάρξει άλλη μια ευκαιρία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θέλει περισσότερο χρόνο για να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αντάλλαγμα υποσχέθηκε στους Βρετανούς βουλευτές ότι θα τους δοθεί ακόμα μια ευκαιρία να αναλάβουν τον έλεγχο της διαδικασίας πριν τελειώσει ο χρόνος για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση των σχεδίων της Theresa May.

Με την ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου και χωρίς να υπάρχει προοπτική συμφωνίας, η May θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα να επιβεβαιώσει τη βούλησή του να αποσυρθεί το ιρλανδικό backstop από την τρέχουσα συμφωνία. Αν δεν φέρει νέα συμφωνία στο Κοινοβούλιο έως τις 27 Φεβρουαρίου, θα πει ότι θα υπάρξει άλλη μια ευκαιρία για ψηφοφορία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Με αυτό τον ελιγμό, η May προσπαθεί να αποφύγει μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία τα μέλη του κοινοβουλίου φοβούνται ότι, αν δεν ψηφίσουν για να πάρουν τον έλεγχο της διαδικασίας και να της δώσουν εντολή να επιδιώξει επέκταση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕΕ, θα χάσουν την ευκαιρία να αποφύγουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Liz Truss, ανέφερε μιλώντας στο Sky ότι δεν θα χρειαστεί να επεκταθεί το άρθρο 50 - που ορίζει την προθεσμία για έξοδο - επειδή το βρετανικό κοινοβούλιο θα καταλήξει σε συμφωνία εγκαίρως.

«Επεκτείνοντας την προθεσμία, χωρίς να πετυχαίνουμε κάτι καινούργιο, απλώς καθυστερεί η διαδικασία, με άσχημα αποτελέσματα», είπε, για να προσθέσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να φύγει χωρίς συμφωνία, αν είναι «απολύτως απαραίτητο».

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Tony Blair δήλωσε ότι η φυγή από τηνης ΕΕ χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία και ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

>>> Ροή ειδήσεων Brief - Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Θα ήταν οικονομικά πολύ, πολύ επικίνδυνο για τη Βρετανία και για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ιρλανδία θα μπορούσε να είναι καταστροφικό», ανέφερε σε συνέντευξη του στο Sky News. «Μια μη-συμφωνία Brexit σημαίνει πραγματικά σκληρά σύνορα μεταξύ βορρά και νότου στην Ιρλανδία και θα προκαλέσει τεράστιο σχίσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο».


 
 

Tags
 
680
Thumbnail

Ο ιδρυτής της Foxconn Group, Terry Gou, διεκδικεί την υψηλότερη δουλειά στην Ταϊβάν, καθώς η καθαρή αξία της εταιρείας του, η οποία βασίζεται στη συναρμολόγηση iPhones για λογαριασμό της Apple Inc., έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας.

ad1mobile

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Gou, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες περιλαμβάνουν τις Hon Hai Precision Industry Co., FIH Mobile Ltd. και Sharp Corp. της Ιαπωνίας, είναι πλέον φτωχός. Η περιουσία του είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επίπεδο που τον κατατάσσει στο νο. 3 της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πάντως, η περιουσία του Gou ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2017 και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊβάν μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Η αξία των εταιρειών του μειώθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση για iPhones και τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad2mobile

Η εισβολή του Gou στην πολιτική, την οποία ξεκίνησε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία την Τετάρτη, δεν έβλαψε την περιουσία του. Οι μετοχές της Hon Hai έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% μέσα τον Απρίλιο.

Ο Tsai Eng-meng, πρόεδρος της Want Want China Holdings Ltd. και ο Samuel Yin του ομίλου Ruentex, είναι σήμερα Νο 1 και 2 της Ταϊβάν στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται στα 6,1 δισ. δολάρια και 4,8 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

,

s

ad1mobile
article 1