H βρετανική οικονομία δοκιμάζεται, μόνο ο τομέας των κατασκευών σημείωσε ανάπτυξη

Ο Boris Johnson θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό ομόλογό του Leo Varadkar για κρίσιμες συνομιλίες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητούν μια διέξοδο, μέσα στο αδιέξοδο του Brexit, με το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία να πλησιάζει στο τέλος του. Ενώ καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι είναι πολύ αισιόδοξη, ωστόσο η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δήλωσε ότι μια συμφωνία "δεν είναι αδύνατη", αν και παραμένουν μεγάλα κενά μεταξύ των μερών.

Στο μεταξύ η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε τον Αύγουστο, καθώς ενισχύθηκαν οι φόβοι για ένα άτακτο brexit. Το μήνα αυτό, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας μειώθηκε κατά 0,1% μετά από την αύξηση 0,4% η οποία σημειώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Έτσι, απέμεινε μια άνοδος κατά 0,3% τους τελευταίους τρεις μήνες.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, λένε οι οικονομολόγοι, αν και η Βρετανία μπορεί να τη γλιτώσει. Ένα δεύτερο ίσο τρίμηνο συρρίκνωσης θα ήταν δυνατό να αποφευχθεί, με την προϋπόθεση η παραγωγή δεν θα παρουσιάσει πτώση κατά περίπου 1,5% το Σεπτέμβριο, μια πτώση που σε αυτό το βαθμό παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 2012.

Μόνο ο τομέας των κατασκευών σημείωσε ανάπτυξη τον περασμένο μήνα. Η βιομηχανία συρρικνώθηκε και οι βασικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να εμφανίσουν άνοδο για πρώτη φορά κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Αυτό δείχνει αυξανόμενη ανησυχία, καθώς η συμφωνία για αποχώρηση της Βρετανίας (Brexit) δεν έχει ακόμα επιτευχθεί από τους διαπραγματευτές, κι ενώ βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η εξασφάλιση αποθεμάτων σε αγαθά πριν από την αρχική ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας στις 29 Μαρτίου -με προοπτική το Brexit- ενίσχυσε την οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, αλλά υπήρξαν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για την ανανέωση της συσσώρευσης αγαθών στο τρέχον τρίμηνο, με τις εισαγωγές να αλλάζουν ελάχιστα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.
 

h

Σημαντικά στοιχεία

 • Ο τομέας της μεταποίησης μειώθηκε κατά 0,7% τον Αύγουστο, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής του φαρμακευτικού κλάδου. Δέκα από τους 13 κατασκευαστικούς κλάδους σημείωσαν πτώση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η παγκόσμια επιβράδυνση πλήττει τη ζήτηση. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6%
   
 •  Η παραγωγή οχημάτων αυξήθηκε κατά 0,7% μετά την εποχιακή προσαρμογή, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι ο κύκλος εργασιών θα ήταν υψηλότερος από τον κανονικό τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ανέφεραν μείωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε σχέση με τον Απρίλιο, ώστε να συμπέσουν με την αρχική προθεσμία για το Brexit.

  >>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<
   
 • Οι κατασκευές αυξήθηκαν κατά 0,2%, η παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος καλύπτει τα τέσσερα πέμπτα της οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες ενισχύθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, με τη βοήθεια των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.
   
 • Οι έρευνες του Σεπτεμβρίου για τη μεταποίηση ήταν ζοφερές, αλλά η οικονομία πιθανότατα έχει κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι αναμένουν μια αύξηση περίπου 0,3%.

  >>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<
   
 • Το εμπορικό έλλειμμα μεταβλήθηκε ελάχιστα στα 9,8 δισ. στερλίνες τον Αύγουστο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,1% αλλά εμφανίζονται αμετάβλητες όταν εξαιρούνται τα μη προσδιοριζόμενα αγαθά, συμπεριλαμβανομένου του μη νομισματικού χρυσού (εισαγωγές- εξαγωγές χρυσού εκτός των κυβερνητικών αποθεμάτων).
   

ΠΗΓΗ: Bloomberg/newmoney
 

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1