Δισεκατομμυριούχος έκανε τον trader και απέτυχε παταγωδώς

Έχασε 41 εκατ. δολάρια

Σε ένα tweet με τίτλο «Deep Regrets», ο Yusaku Maezawa, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της online εταιρείας πώλησης ενδυμάτων Zozo Inc., δήλωσε ότι έχασε χρήματα μέσω των ημερήσιων συναλλαγών που πραγματοποίησε για να πετύχει γρήγορο κέρδος – μια πρακτική η οποία αποδείχθηκε δύσκολη για τον ίδιο. Εξέφρασε τη λύπη του για το ποσό που έχασε και δεσμεύτηκε να το ανακτήσει μέσω της επιχείρησής του.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Είχα τυφλωθεί από τις διακυμάνσεις της αγοράς λόγω της πανδημίας και έχασα 4,4 δισεκατομμύρια γιεν μέσω επαναλαμβανόμενων βραχυπρόθεσμων αγοραπωλησιών μετοχών, κάτι με το οποίο δεν ήμουν εξοικειωμένος», δήλωσε ο Maezawa στο tweet της Κυριακής. «Με 4,4 δισεκατομμύρια γιεν, πόσα άτομα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχαν πάρει τα χρήματα; Η λύπη μου για αυτό που έγινε δεν έχει τέλος».

σ

Ο Maezawa, του οποίου η καθαρή αξία της περιουσία μειώθηκε κατά περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια φέτος, σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, είναι γνωστός  για τα πολυσυζητημένα σχόλια που δημοσιεύει στο Twitter.

Νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι ψάχνει γυναίκες υποψήφιες για να τον συνοδέψουν στο προγραμματισμένο ταξίδι του στο φεγγάρι με τον πύραυλο του Elon Musk, το 2023.  Ωστόσο, απέσυρε το συγκεκριμένο σχέδιο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Οι αντιδράσεις των ακολούθων του στο τελευταίο σχόλιο του στο Twitter για το χρηματιστήριο, ήταν μικτές. Κάποιο αντιμετώπισαν με συμπά

Πηγή: Bloomberg/mononews

 
4064