ΕΕ:Πρόστιμα σε τράπεζες για δημιουργία καρτέλ στην αγορά ομολόγων

Στη γερμανική Deutsche Bank AG παρότι συμμετείχε στο καρτέλ δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή ήταν η πρώτη που ενημέρωσε την ΕΕ για την παράνομη συμπεριφορά

Πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 28,5 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρεις τράπεζες για τη δημιουργία καρτέλ στη δευτερογενή αγορά αμερικανικών ομολόγων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Αναλυτικότερα, η Bank of America έλαβε το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 12,6 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Credit Suisse επιβλήθηκε πρόστιμο 11,9 εκατομμυρίων ευρώ και η Credit Agricole καλείται να πληρώσει περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια ευρώ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Στη γερμανική Deutsche Bank AG παρότι συμμετείχε στο καρτέλ δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή ήταν η πρώτη που ενημέρωσε την ΕΕ για την παράνομη συμπεριφορά.

«Οι τράπεζες συμμετείχαν σε αθέμιτες συναλλαγές, αντάλλαξαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά και προέβησαν σε συντονισμό των τιμών», δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (27/4).

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Η συμπεριφορά των επενδυτικών τραπεζών περιόρισε τον ανταγωνισμό σε μια αγορά στην οποία τα επενδυτικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία συμμετέχουν στις αγοραπωλησίες ομολόγων για λογαριασμό των επενδυτών και των συνταξιούχων», πρόσθεσε.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
5161