«Xάκερς» ή εχθρικά κράτη θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε για ένα εφιαλτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο «χάκερς» ή εχθρικά κράτη θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις αστυνομικές επικοινωνίες και ακόμη και τις οικιακές συσκευές.

Το σενάριο αυτό περιλαμβάνεται σε μία έκθεση, που προσπαθεί να αποτιμήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια, που απορρέουν από την κυκλοφορία της τεχνολογίας 5G.
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά από τον Bloomberg News την Τρίτη 8/10 και δημοσιεύθηκε επίσημα την Τετάρτη, δεν κατονομάζει την Κίνα ή την Huawei, μεν, ανοίγει, όμως τον δρόμο για επιβολή ρυθμιστικών μέτρων, όπως ο περιορισμός της συγκέντρωσης  του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από έναν μόνο προμηθευτή, σε χώρες με πτωχά δημοκρατικά πρότυπα.

«Οι εχθρικές τρίτες χώρες ενδέχεται να ασκήσουν πίεση στους προμηθευτές των υπηρεσιών 5G προκειμένου να διευκολύνουν τα κυκλώματα διαδικτύου που εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα», ανέφερε η ΕΕ στην έκθεσή της .

 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Οι προμηθευτές ενδέχεται να υποβληθούν σε πιέσεις λόγω της νομοθεσίας τους, ανέφεραν εμπειρογνώμονες στην ΕΕ που ασχολούνται με το θέμα.

Το έγγραφο, που φέρει την αρχική κωδικοποιημένη ονομασία «Amber», υποδεικνύει μη δημοκρατικές χώρες που θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση και να δημιουργήσουν κίνδυνο κατασκοπείας. Προειδοποίησε στα συμπεράσματά του ότι η νέα, αυτή, τεχνολογία «θα αυξήσει τον αριθμό των επιδρομών που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι απειλούντες, ιδιαίτερα τα κράτη εκτός ΕΕ ή οι υποστηριζόμενοι από το κράτος φορείς, όπως τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των κρατών μελών της ΕΕ. »

«Το 5G πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά, την ψηφιακή δικτύωση των κοινωνιών και των οικονομιών μας», δήλωσε ο Επίτροπος ασφαλείας της Ένωσης Julian King σε δημοσιογράφους. «Θα διαχειρίζεται πολύ ευαίσθητες πληροφορίες».

Ενώ οι ΗΠΑ ενημέρωσαν κατά το παρελθόν τα κράτη μέλη της ΕΕ για την άποψή τους σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζεται με την τεχνολογία 5G, η τρέχουσα εκτίμηση επικινδυνότητας έγινε μόνο από τα κράτη μέλη χωρίς καμία τρίτη συμμετοχή, δήλωσε η Minna Kivimäki, βοηθός μόνιμου αντιπροσώπου της Φινλανδίας στην ΕΕ.

 

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Η ΕΕ καλεί τα κράτη μέλη της να αναθεωρήσουν τα συστήματα ασφάλείας τους πριν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, αναφέροντας κινδύνους που κυμαίνονται από κατασκοπεία ώς και  σαμποτάζ μέσω κακόβουλων προγραμμάτων από εγκληματικές ομάδες  που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν και τις συσκευές τελικών χρηστών. Επίσης, προειδοποίησε τις χώρες και τους φορείς εκμετάλλευσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στήριξη σε έναν μόνο προμηθευτή για να χτίσει την υποδομή τους, χωρίς να επικαλεστεί χώρες όπως η Ιταλία που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Huawei.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. θα αποκαλύψει την αξιολόγησή της για τους κινδύνους ασφαλείας 5G , καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πιέζει τους συμμάχους να απορρίψουν την Huawei από τα μελλοντικά της δίκτυα. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απειλούν να διακόψουν τις πληροφορίες με χώρες που δεν θα το κάνουν, χωρίς να αποκλείουν άλλες πιθανές κυρώσεις.

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1