Εγκατέλειψε το Μπάκιγχαμ για να…κάνει τον Αμπράμοβιτς πλουσιότερο

Προηγουμένως, είχε διατελέσει διαχειριστής του ιδιωτικού χαροφυλακίου και ταμίας της Βασίλισσας Ελισάβετ αποκτώντας μάλιστα, και τον τίτλο του ιππότη

Η MC Peat & Co. ήταν η εταιρεία η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και κεφαλαίων του Ρώσου ολιγάρχη, Ρομάν Αμπράμοβιτς, στην Αγγλία, τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011, όταν ο ιδρυτής της Μάικλ Πιτ αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του στα βασιλικά ανάκτορα της  Αγγλίας αφήνοντας τη θέση του ως ιδιωτικός γραμματέας του πρίγκιπα Κάρολου για να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση.

Προηγουμένως, είχε διατελέσει επίσης, διαχειριστής του ιδιωτικού χαροφυλακίου και ταμίας της Βασίλισσας Ελισάβετ αποκτώντας μάλιστα, και τον τίτλο του ιππότη. Την ίδια εποχή, ο Μάικλ Πιτ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Evraz Plc, την χαλυβουργική εταιρεία του Αμπράμοβιτς, ενώ ο 30χρονος τότε γιος του, Τσάρλι, διηύθυνε τη νέα συμβουλευτική τους εταιρεία.

Η Peat & Co. ιδρύθηκε με στόχο την εισαγωγή επενδυτών σε μικρές, ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες. Εκτός από υπηρεσίες για πλούσιους Ρώσους, έχει συμβουλεύσει και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών ένα ινδικό ταμείο υποδομής καθώς και η εταιρεία πράσινης τεχνολογίας Auhua Clean Energy, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg.

Σχεδόν κάθε χρόνο από την έναρξή της, η Peat & Co. κατέγραφε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων λιρών από το συμβουλευτικό της έργο. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της επιτυχημένης εταιρείας, πατέρας και γιος δημιούργησαν μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα που ονομάζεται The Regeneration Group. 

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Μάικλ Πιτ, 72 ετών, παραιτήθηκε μαζί με τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του Αμπράμοβιτς στον απόηχο της επιβολής κυρώσεων, έχοντας κερδίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια για τα 11 χρόνια υπηρεσίας του.

newmoney.gr

 
4641