Εκατοντάδες απολύσεις και στην Citigroup

Στο στόχαστρο επενδυτική στρατηγική και μονάδα δανείων

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας καταργεί η Citigroup. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο τραπεζικός κολοσσός της Wall Street βάζει στο στόχαστρο τις μονάδες επενδυτικής στρατηγικής και ενυπόθηκων δανείων.

Οι περικοπές αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Citigroup που ανέρχεται σε 240.000 άτομα. Επηρεάζονται επίσης οι εργαζόμενοι στον οργανισμό επιχειρήσεων και τεχνολογίας της εταιρείας.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος του κανονικού επιχειρηματικού σχεδιασμού της Citigroup, δήλωσαν πηγές της τράπεζας που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Όπως αναφέρουν δεν υπήρξε κάποια κεντρική εντολή προς τους διευθυντές να περικόψουν προσωπικό- αντίθετα, διάφορα τμήματα προχωρούν για διαφορετικούς λόγους στις περικοπές.

Σημειώνεται ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σε απολύσεις από τη μονάδα ενυπόθηκων δανείων προχώρησε η ανταγωνίστρια JPMorgan Chase & Co. Η Goldman Sachs Group, από την πλευρά της, ξεκίνησε τον Ιανουάριο έναν από τους μεγαλύτερους γύρους περικοπών θέσεων εργασίας που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, με την κατάργηση χιλιάδων θέσεων χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η Citigroup έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της υποκείμενης υποδομής της. Η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι οι επενδύσεις αυτές θα επιτρέψουν τελικά στην τράπεζα να μειώσει την εξάρτησή της από χειροκίνητες διαδικασίες.

Πηγή: newmoney.gr

 
5136